Strona 7 z 38 PierwszyPierwszy 1234567891011121314151617 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 374
Przeglądasz Forum Alfa Romeo - Alfaholicy. Wyświetlony wątek znajduje się w dziale Nasze Belle - Opisy i zdjęcia naszych Alf.
    Użytkownik Pirat drogowy Avatar Scuderia
    Mieszka w
    Warszawa, Tarchomin
    Auto
    Alfa Romeo 33 1.7 8v 1991r, Alfa Romeo 164 3.0 V6 24v Q4 1994r
    Podziękowania za post / Lubię to
    Czas spędzony na forum
    1 d 22 h 26 m

Domyślnie

No to gratuluję zakupu 33, trzeba było pisać, że w Warszawie stoi to byśmy się zgadali i bym pomógł przy oględzinach przed zakupem. Kupiłeś rzeczywiście za grosze, tak bardzo na hura, a to jest auto w które trochę kasy trzeba włożyć, wiem z autopsji, bo sam jestem dopiero w połowie drogi a włożyłem chyba z 4500zł od momentu zakupu w bellę, no ale 33-ka jest tego warta. Powodzenia!
    Alfa Romeo to rodzaj choroby, entuzjazm do czegoś co w podstawowej funkcji jest tylko środkiem transportu, to sposób na życie, szczególny rodzaj percepcji pojazdu wyposażonego w silnik

Użytkownik Pirat drogowy Avatar Alfista92
    Mieszka w
    Skarżysko-Kamienna
    Auto
    Była Alfa Romeo 33 1,7
    Czas spędzony na forum
    15 h 57 m

Domyślnie

Dokładnie, wszystko było tak na hura i na szybko...
    Taki spontan, ale z drugiej strony nie chciałem innego auta... (no chyba że Cinqecento) Może lepiej bym zrobił...
    Zadzwoniłem do gościa, i następnego dnia wsiedliśmy do samochodu i pojechaliśmy po Alfę...
    Za te pieniądze szkoda było nie wziąć niuni, a i na wycieczki po Warszawie 400km nie miałem kasy A więc... wzięliśmy i wróciliśmy niunią na kołach, wbrew wszelkim obawą
    No, mam nadzieję że jakoś się to poukłada...
    Nie liczę, że te pieniądze do mnie wrócą, ale w sumie pakuję je w swoją radość i zadowolenie Każde auto wymaga jakiegoś wkładu finansowego, ale Alfa daje przy tym niesamowicie dużo frajdy...
    Pewnie pisałem o tym wcześniej, ale nawet ja-taki laik i gówniarz czuję się za jej kierownicą jak król rajdów samochodowych...
    poza tym każde auto którym wcześniej jeździłem mogłem bez oporu skatować i strzelić sprzęgłem zostawiając za sobą siwy dym...
    Alfa wcale do takiej jazdy nie namawia, a wręcz namawia do jak najefektywniejszego wykorzystania mocy bez durnego palenia gumy czy najgłośniejszego wydechu... Jest wysublimowana, i kocham ją za to jaka jest
    Może to był szalony pomysł, ale Alfa to nie auto dla rozsądnych nudnych ludzi pragnących tylko tego by ich Volkswagen odpalił każdego dnia i dowiózł ich tanio i bezpiecznie do miejsca przeznaczenia...
    Ja raczej nie należę do rozsądnych ludzi, a żeby utwierdzić się w tym fakcie pojadę tym pięknym wozem na stulecie marki... Wcześniej oczywiście mam zamiar ją sprawdzić na krótszych trasach... ale gdy jechaliśmy nią z Warszawy wręcz mówiła do mnie ,,zaufaj mi, nic się nie stanie dowiozę Was na miejsce''
    I od początku, nie tylko ja, ale każdy kto siedział w Alfie miał przeczucie że nic nie nawali... Mieliśmy takie przeczucie już od pierwszego kilometra

ViP Romeo
    Mieszka w
    Łódź
    Auto
    AR 75 2.0 TS 148KM, 1988r, Talbot Matra Rancho, 125p '71, 126p '85 Łada 2103
    Czas spędzony na forum
    23 d 3 h 16 m

Domyślnie

Gratuluje JA też dzisiaj nabyłem 33 1.3 na gaznikach III seria do ...delikatnie mówiąc reaqnimacji. Zracji pasji i tego, że mam sklep motoryzacyjny po rorząd i płyny się do mnei odezwij na priv sprzedma Ci ze swoimi rabatami (ok 60%) bez marży i nawet przesyłkę wezmę kurierską na sibie Trzeba sie wspierac Mam brata w Twoim wieku, jak zasłuży to tą 33 dostanie
    ProMoto-Expert Sklep z częściami do aut 502709007 zapraszam

http://www.forum.alfaholicy.org/pozo...naukowego.html

Użytkownik Romeo Avatar epion
    Mieszka w
    Łódź
    Auto
    Alfa 155 V6 96r
    Czas spędzony na forum
    5 d 4 h 36 m

Domyślnie

amigas jesli mozna wiedziec to gdzie masz ten sklep ?

ViP Romeo
    Mieszka w
    Łódź
    Auto
    AR 75 2.0 TS 148KM, 1988r, Talbot Matra Rancho, 125p '71, 126p '85 Łada 2103
    Czas spędzony na forum
    23 d 3 h 16 m

Domyślnie

Nawrot 114 lokal 213 biuro mgz poza lodziawpadaj
    ProMoto-Expert Sklep z częściami do aut 502709007 zapraszam

http://www.forum.alfaholicy.org/pozo...naukowego.html

Użytkownik Romeo Avatar thing
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    tddi
    Czas spędzony na forum
    26 d 10 h 53 m

Domyślnie

i jak tam? działacie coś?
    była 155 2.0TS - nadal na forum
    była 146 1.4TS - pojechała w świat

ViP Romeo Pokaż na mapie Avatar williamdrake
    Mieszka w
    Erlensee (de)
    Auto
    AR 145 2.0 TS QV, Peugeot 207 1.4 Vti
    Czas spędzony na forum
    4 d 21 h 50 m

Domyślnie

Właśnie- żyje jeszcze ta Alfka?
    Ik@r 1111
    AR 33 1.7 IE 2000-2008 r.
    AR 145 2.0 16V TS 2008-...

Mieszka w
    Skarżysko-Kamienna
    Auto
    Była Alfa Romeo 33 1,7
    Czas spędzony na forum
    15 h 57 m

Domyślnie

No jak nie jak tak
    Właśnie wczoraj odrabialiśmy z kolegami dzień wagarowicza, bo w końcu jesteśmy pilnymi uczniami i nam nic nie może przepaść

Postanowiliśmy że pojedziemy na małą wycieczkę i jak bellunię zalaliśmy to od rana do wieczora jezdziła
    Najpierw pojechaliśmy do Kielc (tradycyjne miejsce na wagary ok. 40km od domu)
    Potem wybraliśmy się na ,,Świętą Katarzynę''.
    Następnie odwiezliśmy kumpla na taką piękną Polską Wieś do domu, po czym sami wróciliśmy do skarżyska...
    Uznaliśmy że nabite 100km to trochę mało i chcielibyśmy nieco więcej
    Wzięliśmy jeszcze jednego kumpla który miał prawko i pojechaliśmy nad zalew ,,Wióry'' Tam postanowiłem wybróbować własne auto i sam usiadłem na miejscu kierowcy
    Z jednej strony piękny Polski folklor, z drugiej niesamowite góry i zakręty, niosący się za nami dzwięk boxera i samo siedzenie za kierownicą Alfy było epickim wydarzeniem
    Posiedzieliśmy trochę nad tym zalewem, palacze dożywili raka a następnie zabraliśmy niunię do Kałkowa pomodlić się za własną głupotę
    Następnie znów odwiezliśmy kolegę do domu i wróciliśmy do Skarżyska ok. 19:00 wieczorem
    Było pięknie a na liczniku pojawiło się kolejne bezawaryjne 230km.
    Ponadto robiliśmy zdjęcia w niesamowitej scenerii, więc wyjaz udokumentowaliśmy, a może nawet dam radę wystartować w ,,zdjęciu miesiąca''
    Kto wie

Użytkownik Embrion Avatar karol
    Mieszka w
    Radom
    Auto
    Alfa romeo 33 , 1.7 8v boxer (2 seria)
    Czas spędzony na forum
    6 h 15 m

Domyślnie

Moim zdaniem to opisal bys co robiles w alfie jakies zmiany?? , mechaniczne , wygladowe , a nie twoje wycieczki bo to nas nie obchodzi
    www.alfa.radom.pl stronka już jest

Mieszka w
    Skarżysko-Kamienna
    Auto
    Była Alfa Romeo 33 1,7
    Czas spędzony na forum
    15 h 57 m

Domyślnie

Cóż jeśli chodzi o zmiany to póki co jest doczyszczona ze wszelkiego brudu...
    Wyklepałem drzwi, więc szyba się otwiera do końca, przykręciłem półeczkę która się urwała i zrobiłem w niej sporo takich detali
    Ogólnie już zaczyna wyglądać
    Jutro jadę oglądać podobną Alfę dawcę, więc może uda mi się trochę części z niej wyciągnąć

Informacje o temacie

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

alfa romeo 33 1.7 16v

alfa 33 radio

alfa 33

Tagi dla tego tematu

Zakładki

Uprawnienia