Witam
Chcialbym sie pochwalic moim nabytkiem Alfa GTV z 1972 r.Samochod mial 2 wlascicieli,ojca i syna.Ja jestem trzecim.Autko przejechalo od nowosci 92 tys km.Jako ze mieszkam w danii auto jest na oryginalnych,czarnych zabytkowych blachach (mozecie zobaczyc takie blachy np w filmach o Gangu Olsena)http://vader.joemonster.org/upload/z...dobraz_075.jpg
http://vader.joemonster.org/upload/z...6obraz_071.jpg
samochod kupilem poltora roku temu w dobrym stanie.na zdjeciach jest po renowacji .samochod prowadzi sie super , brzmi pieknie, a131 kM na niezle sobie radzi i nie jeden na swiatlach moze sie zdziwic![]()
Ostatnio edytowane przez lukashero ; 11-03-2010 o 22:08

Gratuluje faktu posiadania takiego fajnego samochoduJeździsz nim na co dzień? Dużo po Kopenhadze jeździ starszych Alf?
Ja kiedyś widziałem w Kopenhadze GT Sprint, była to zapowiedź Historic Grand Prix, na które bardzo chcę pojechać
![]()
w danii samochod o statusie weterana moze sie poruszac tylko w okresie wiosenno-letnim(marzec-pazdziernik).przez to takze jest badzo tanie ubezpieczenie.samochodem nie jezdze codziennie,raczej weekendy.

Bardzo mądry przepis, wyklucza możliwość poruszania się prawdziwych trupów, którymi ludzie jeżdżą na co dzień, ze względu na oszczędność (np. stare diesle).
Byłem w Kopenhadze właśnie w maju i byłem zdziwiony, że tyle weteranów można tam spotkać na drogach... Jeździła kupa MG, starych Mercedesów, Volvo, a w miejscu gdzie spotkałem Alfę stały nawet Rolls Royce i Lotus.

Lukashero gratkiNa fotkach prezentuje się bardzo ładnie. Renowacje robiłeś sam, czy zleciłeś to tamtejszym warsztatom?? I jeśli mogę spytać, co remontowałeś/poprawiałeś/dopieszczałeś??
Nigdy w życiu nie widziałem na oczy tej alfy....ale widzę Twoją radość na twarzy gdy pokonujesz serpentyny latem na górskiej drodze....
Jeszcze raz gratuluje.
Zrób więcej fotek jeśli możesz!!!!!!!!!!

Umieram z zazdrości! Jedno z moich największych motoryzacyjnych marzeń..
dzieki
w sumie bylo tylko troszke rdzy nad nadkolami,spód idealny.postanowilem go calego pomalowac i w zasadzie na tym zakonczylem renowacje.robilem to w danii.musze jeszcze "dopiescic" wnetrze samochodu,bo troszke jest sfatygowane.silnik i zawieszenie idealne.znalazlem strone sklepu w anglii i bede tam robil zakupy.mozna do niej kupic wszystko oryginalne.wrzuce niedlugo film jak Alfa jezdzi
rzeczywiscie w danii jest sporo zabytkowych samochodow,najwiecej chyba "amerykanow".z tego co wiem w danii jest 5 takich Alf jak moja.nie wiem ile jezdzi po polsce.
pozdrawiam

Piękna ! ...
Pozdrawiam
Sebastian

No to mi się podoba![]()
Cacy Bella![]()
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki