Strona 1 z 8 12345678 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 72
Przeglądasz Forum Alfa Romeo - Alfaholicy. Wyświetlony wątek znajduje się w dziale Nasze Belle - Opisy i zdjęcia naszych Alf.
    Użytkownik Pirat drogowy Avatar gcredhot18
    Mieszka w
    Swieradow-Zdroj, Poland
    Auto
    była AR 145 1.4TS 98r. jest AR 156 1.8TS 99r.
    Podziękowania za post / Lubię to
    Czas spędzony na forum
    6 d 39 m

Domyślnie moja Alfa 145 TS 1.4 105KM

witam.chciałbym przedstawić wam mój samochodzik-Alfa Romeo TS 1.4 16v 1998r. Samochodem jezdze od połowy czerwca 2009r. i musze powiedziec ,ze jestem z niego(z niej)zadowolony. wyposażenie:dwie poduszki powietrzne,elektr.szyby,ABS,przyciemnione wszystkie szyby,alarm,sportowy wydech,zmienione tylne lampy,alfelgi 15' itp.samochodzik jest obniżony i ma założoną strumienice i filtr stozkowy.Super zwinny i świetnie trzyma się drogi. jest w nim pare rzeczy,które musze poprawić i tu miałbym prośbe do was o pomocne rady. Auto jak na warunki jezdne w mojej okolicy jest za niskie(i tak ma przycinane czerwoner sprezyny).chciałbym je podnieść i przy okazji wstawić 16'felgi jednak mam obawy czy one wejdą jesli tak to pewnie z profilem opony 45.planuje wyrzucić takze filtr stozkowy

Ostatnio edytowane przez bimsky ; 14-03-2010 o 20:51

Użytkownik Embrion Avatar Tweety4Bunny
    Mieszka w
    Łódź
    Auto
    Alfa 145 1.4 TS 2000r
    Czas spędzony na forum
    N/A

Domyślnie

Masz ładną niunie Ale te światła z tyłu mi nie pasują do 145tki jakoś.. Mi się marzą całe czerwone B-)
    O, i masz zderzaki przed face liftingiem- farciarz
    Ja już drugi tydzień szukam zderzaka po liftingu do mojej.. eh
    Pozdrawiam
    Ostatnio edytowane przez Tweety4Bunny ; 14-03-2010 o 18:05

Moderator Romeo Billy Bob Bash Champion Avatar bimsky
    Mieszka w
    Bełchatów
    Auto
    fachowy spalacz paliwa
    Czas spędzony na forum
    27 d 21 h 19 m

Domyślnie

Zrobione

Nigdy nie przepadałem za najmniejszymi z alf, zresztą zapewne sporo osób z forum wie, jakie jest moje zdanie na temat alfy. Najważniejsze jednak jest, żeby właścicielowi się podobała.

Użytkownik Romeo Avatar Rzmudzior
    Mieszka w
    Hrubieszów/Lublin
    Auto
    145 1.4 TS '00
    Czas spędzony na forum
    7 d 14 h 50 m

Domyślnie

Ładna - wnętrze masz fajne
    Z Alfą jak z kobietą... Żyć trudno, a zabić szkoda
    Alfa Romeo 145 1.4 TS 2000r - moja Funia

ViP Romeo Pokaż na mapie Avatar williamdrake
    Mieszka w
    Erlensee (de)
    Auto
    AR 145 2.0 TS QV, Peugeot 207 1.4 Vti
    Czas spędzony na forum
    4 d 21 h 50 m

Domyślnie

Fajna. Nawet w tym kolorze nie razi nowsza atrapa ze zderzakiem sprzed FL
    Ik@r 1111
    AR 33 1.7 IE 2000-2008 r.
    AR 145 2.0 16V TS 2008-...

Użytkownik Romeo Avatar alces1
    Mieszka w
    Żegocina
    Auto
    Alfa Romeo 159 JTDm
    Czas spędzony na forum
    14 d 9 h 59 m

Domyślnie

Fajna ta Alfka, tylko moim zdaniem trochę za ciemne szyby. No i te światła z tyłu pozostawiłbym seryjne i usunął chrom między nimi. Sorry, że się czepiam, ale każdy ma swoją wizję.
    Natomiast poszukałbym do niej zderzaków po face liftingu.
    Co do kół, to owszem, możesz założyć 16", ale opony wówczas musisz mieć w rozmiarze 205/45/16 - jeździłem na takich w Alfie 146, trzepało jak cholera, ale efekt był konkretny, a filtr stożkowy sobie odpuść, chyba, że chodzi Ci o huk, albo planujesz przebudowę dolotu i całego układu wydechowego, wówczas przyniesie ten zabieg wymierne korzyści. W przeciwnym razie możesz pogorszyć osiągi, a jeśli już baaardzo chcesz ten stożek, to kup lepiej sportowy wkład filtra np K&N, droga sprawa, ale chyba jedyne rozsądne rozwiązanie.
    Pozdrawiam.
    - Rafał

Mieszka w
    Swieradow-Zdroj, Poland
    Auto
    Czas spędzony na forum
    6 d 39 m

Domyślnie

Cytat Napisał alces1 Zobacz post
    Fajna ta Alfka, tylko moim zdaniem trochę za ciemne szyby. No i te światła z tyłu pozostawiłbym seryjne i usunął chrom między nimi. Sorry, że się czepiam, ale każdy ma swoją wizję.
    Natomiast poszukałbym do niej zderzaków po face liftingu.
    Co do kół, to owszem, możesz założyć 16", ale opony wówczas musisz mieć w rozmiarze 205/45/16 - jeździłem na takich w Alfie 146, trzepało jak cholera, ale efekt był konkretny, a filtr stożkowy sobie odpuść, chyba, że chodzi Ci o huk, albo planujesz przebudowę dolotu i całego układu wydechowego, wówczas przyniesie ten zabieg wymierne korzyści. W przeciwnym razie możesz pogorszyć osiągi, a jeśli już baaardzo chcesz ten stożek, to kup lepiej sportowy wkład filtra np K&N, droga sprawa, ale chyba jedyne rozsądne rozwiązanie.
    Pozdrawiam.
    - Rafał
    ja już mam założony filtr stożkowy i planuje całkowicie go wyrzucić ponieważ uważam to za rzecz zbędną.mam zamiar wstawić oryginalny(seryjny) a co do felg to na tych,na których jeżdze-15' i przy bardzo sztywnym zawieszeniu tez bardzo odczuwam "nasze polskie drogi" dlatego 16' felgi i opony o jeszcze mniejszym profilu chyba nie beda o wiele wiekszym minusem zwłaszcza że chce ją podnieść i włożyć jakieś mniej twardsze spręzyny.wtedy komfort prowadzenia powinien sie raczej troszke poprawić a i autko na wiekszej feldze bedzie dostojniejsze.mam tylko problem z doborem spręzyn-chciałbym nie za wysokie a jednocześnie nie za niskie.troszke poszperam tu na forum to z pewnością sie czegoś dowiem...bo wiosna juz tuż tuż

Użytkownik Romeo Avatar Rzmudzior
    Mieszka w
    Hrubieszów/Lublin
    Auto
    145 1.4 TS '00
    Czas spędzony na forum
    7 d 14 h 50 m

Domyślnie

Cytat Napisał gcredhot18 Zobacz post
    mam tylko problem z doborem spręzyn-chciałbym nie za wysokie a jednocześnie nie za niskie.troszke poszperam tu na forum to z pewnością sie czegoś dowiem...bo wiosna juz tuż tuż
    Ja się zbytnio nie zagłębiałem, ale znalazłem tylko -35 - a moim zdaniem 145 i tak ledwo wyrabia (Polska krajem offroadu )
    A robisz GTA looki z przodu? IMO w tym kolorze, z kompletem reszty wyglądałyby super.
    Z Alfą jak z kobietą... Żyć trudno, a zabić szkoda
    Alfa Romeo 145 1.4 TS 2000r - moja Funia

Mieszka w
    Swieradow-Zdroj, Poland
    Auto
    Czas spędzony na forum
    6 d 39 m

Domyślnie

tutaj widać jak auto jest obniżone.tył samochodu nawet bardziej niz przód(właśnie przez te cięte spreżyny) jezeli załoze 16' na profilu 45 to ciekaw jestem czy alfa podniesie cie choć troszke...wystarczyło by mi jakieś 5 cm Na innym zdjęciu pokazany jest tył samochodu jeszcze z orginalnymi lampami(mam je gdzieś w piwnicy jeszcze

Cytat Napisał Rzmudzior Zobacz post
    Ja się zbytnio nie zagłębiałem, ale znalazłem tylko -35 - a moim zdaniem 145 i tak ledwo wyrabia (Polska krajem offroadu )
    A robisz GTA looki z przodu? IMO w tym kolorze, z kompletem reszty wyglądałyby super.
    jezeli by obnizyć auto -35 to ciekaw jestem jaka by była odległość podwozie-ziemia? mierzył moze ktoś? jezeli mniej wiecej znałbym wynik to wiedziałbym ile została obniżona moja "bella" bo na oko to jest jakieś 12-15cm nad ziemią(aż jutro pomiar zrobie) najbardziej to wkurza mnie to,ze tył jest bardzo nisko,wygląda to tak jakby koła zapadały się w nadkola i przy szybszej jeździe i nagłych chopkach ocierają o plastiki
    a co do lamp na styl gta to i owszem chciałbym takie cos zrobić(widziałem na forum przeróbke,czarna farba itp-efekt niczego sobie) ale boję sie ,ze cos spieprze i bede musiał nowe lampy kupić...kto wie może na wiosne się zdecyduje pierw musze to zawieszenie dostosować...a można by było w moim przypadku podnieść tylko sam tył?? czy trzeba wymieniać wszystkie cztery spręzyny?
    Załączone obrazy Załączone obrazy moja Alfa 145 TS 1.4 105KM-dsc00039.jpg   moja Alfa 145 TS 1.4 105KM-aaaaa1.jpg  
    Ostatnio edytowane przez bimsky ; 15-03-2010 o 21:32

Użytkownik Romeo Ghost Highway Champion Football league jumper Champion
    Mieszka w
    Tarnowskie Góry
    Auto
    Była Alfa Romeo 145 QV; Alfa Romeo 156 2.0 TS 1998; Jest Audi A6 Avant 2.5 TDi V6
    Czas spędzony na forum
    3 d 9 h 10 m

Domyślnie

powiem tak miałem AR 145 wersje QV i ona była seryjnie obniżona prześwit z przodu to 12cm czyli tak jak u ciebie tył miałem wyżej z tego co widzę to tył tobie bardziej siedzi może coś się stało że tak jest masz 2 rozwiązania moim zdaniem bo zmiana felg nic nie zmieni będzie tak jak było auta na pewno ci nie podniesie bo obwód koła się nie zmieni a wręcz przeciwnie w zależności od profilu może się zmniejszyć lub powiększyć. Pierwsze rozwiązanie to takie według mnie to wymieniasz tylne sprężyny a przednie bym zostawił auto będzie fajnie wyglądać, albo kupujesz gumy usztywniające większe niż luka między sprężyną i trochę podniesiesz auto no ale będzie sztywniejsze. Z tego co widzę po twoim aucie masz ten model sportivo czy jak one się tam nazywały a one miały seryjnie obniżone zawieszenia a co teraz ty z tym zrobisz to twoja decyzja ale auto super gratuluję tak pięknej belli

Strona 1 z 8 12345678 OstatniOstatni

Informacje o temacie

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

jak zamontowac zderzak do alfy 145

alfa 145 jtd limited

przeróbki alfa 145

reflektory alfa 145 przeróbka

przeróbka lamp alfa 145

alfa 145 tapeta

kierunki alfie 145

ciemne lampy alfa 145

czy szyba z 145 przed liftem bedzie pasowacalfa 145 1.4 14 miliczy mozn a podniesc zawieszenie w alfie 145

Tagi dla tego tematu

Zakładki

Uprawnienia