Strona 2 z 8 PierwszyPierwszy 12345678 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 77
Przeglądasz Forum Alfa Romeo - Alfaholicy. Wyświetlony wątek znajduje się w dziale Nasze Belle - Opisy i zdjęcia naszych Alf.
    Użytkownik Pirat drogowy Avatar gcredhot18
    Mieszka w
    Swieradow-Zdroj, Poland
    Auto
    była AR 145 1.4TS 98r. jest AR 156 1.8TS 99r.
    Podziękowania za post / Lubię to
    Czas spędzony na forum
    8 d 11 h 30 m

Domyślnie

Cytat Napisał michal87tg Zobacz post
    powiem tak miałem AR 145 wersje QV i ona była seryjnie obniżona prześwit z przodu to 12cm czyli tak jak u ciebie tył miałem wyżej z tego co widzę to tył tobie bardziej siedzi może coś się stało że tak jest masz 2 rozwiązania moim zdaniem bo zmiana felg nic nie zmieni będzie tak jak było auta na pewno ci nie podniesie bo obwód koła się nie zmieni a wręcz przeciwnie w zależności od profilu może się zmniejszyć lub powiększyć. Pierwsze rozwiązanie to takie według mnie to wymieniasz tylne sprężyny a przednie bym zostawił auto będzie fajnie wyglądać, albo kupujesz gumy usztywniające większe niż luka między sprężyną i trochę podniesiesz auto no ale będzie sztywniejsze. Z tego co widzę po twoim aucie masz ten model sportivo czy jak one się tam nazywały a one miały seryjnie obniżone zawieszenia a co teraz ty z tym zrobisz to twoja decyzja ale auto super gratuluję tak pięknej belli
    stało sie stało,te sprezyny co mam są cięte i z pewnością taki efekt.faktycznie auto o wiele bardziej by się prezentowało gdyby podnieść sam tył. jakie spręzyny na tył radzisz(chodzi mi o to bym nie kupił takich po których włożeniu auto zostanie w takim samym położeniu jak na starych) rozumiem,ze jesli z przodu mam czerwone to z tyłu równiez wypadało by takie włożyć?

2. # ADS
    Akwizytorka
    Mieszka w
    Milano

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    Tarnowskie Góry
    Auto
    AR 156 po FL SportWagon 1.9 JTD
    Czas spędzony na forum
    5 d 1 h 30 m

Domyślnie

Najlepiej by było ale możesz poszukać czegoś na allegro lub na forum na bazarze może coś ktoś będzie miał na allegro znalazłem coś takiego
    http://moto.allegro.pl/item960024700...romeo_145.html
    http://moto.allegro.pl/item959059245..._tyl_fiat.html

Nie wiem czy coś takiego będzie pasować bo jak masz te sportowe to jakbyś założył z tyłu normalne nie wiem jak auto by wyglądało musiałbyś zobaczyć albo szukać tych sportowych seryjnych

Mieszka w
    Swieradow-Zdroj, Poland
    Auto
    Czas spędzony na forum
    8 d 11 h 30 m

Domyślnie

Cytat Napisał michal87tg Zobacz post
    Najlepiej by było ale możesz poszukać czegoś na allegro lub na forum na bazarze może coś ktoś będzie miał na allegro znalazłem coś takiego
    http://moto.allegro.pl/item960024700...romeo_145.html
    http://moto.allegro.pl/item959059245..._tyl_fiat.html

Nie wiem czy coś takiego będzie pasować bo jak masz te sportowe to jakbyś założył z tyłu normalne nie wiem jak auto by wyglądało musiałbyś zobaczyć albo szukać tych sportowych seryjnych
    poszperałem troszke na allegro i chyba najprostszą metoda bedzie założenie tych gum usztywniających jedyny problem to taki czyte gumy dostatecznie podniosa mi samochód na wymaganą przeze mnie wysokość tj ok 5cm.znalazłem takie w granicach 15-17 pln za sztuke tylko ze wysokość to 30mm..chyba najlepszym rozwiązaniem bedzie zwrócenie sie z tym do mojego mechanika.wielkie dzieki za dobre rady.pozdr

Użytkownik Romeo Avatar Rzmudzior
    Mieszka w
    Hrubieszów/Lublin
    Auto
    145 1.4 TS '00
    Czas spędzony na forum
    10 d 7 h 17 m

Domyślnie

Jak masz cięte to najlepiej założyć oryginały, chyba, ze chcesz mieć nadal glebę.
    Zagłosuj na mnie w "Stypendium z wyboru" i pomóż mi w unikatowym swapie!

Z Alfą jak z kobietą... Żyć trudno, a zabić szkoda

Alfa Romeo 145 (jeszcze) 1.4 TS 16V 2000r - Moja Funia

Użytkownik Romeo Avatar piter
    Mieszka w
    Katowice
    Auto
    146 1,6 TS 2000r
    Czas spędzony na forum
    18 d 9 h 43 m

Domyślnie

Szukamy i czytamy:

[145] obniżenie
    zawieszenia

Wkładanie gum między zwoje to nie jest dobry sposób na rozwiązanie problemu.

Użytkownik Rowerzysta Avatar Mik3
    Mieszka w
    W-M
    Auto
    Alfa Romeo 145 1.4 Twin Spark 16V Lusso (Nero '98)
    Czas spędzony na forum
    2 h 35 m

Domyślnie

Gratuluje zakupu, fajnie ze czarna (jak moja ).

Co mi sie nie podoba - poliftowy grill, siedzacy tyl, zbyt ciemne szyby, lexusy z tylu, chromowane listwy, brak alu-ramki na predkosciomierzu. Co tam masz za tapicerke? Czy to pokrowce?

Cytat Napisał alces1 Zobacz post
    Natomiast poszukałbym do niej zderzaków po face liftingu.
    Zderzaki po liftingu mialy inne mocowania.

Cytat Napisał Rzmudzior Zobacz post
    A robisz GTA looki z przodu? IMO w tym kolorze, z kompletem reszty wyglądałyby super.

Mieszka w
    Swieradow-Zdroj, Poland
    Auto
    Czas spędzony na forum
    8 d 11 h 30 m

Domyślnie

Cytat Napisał Mik3 Zobacz post
    Gratuluje zakupu, fajnie ze czarna (jak moja ).

Co mi sie nie podoba - poliftowy grill, siedzacy tyl, zbyt ciemne szyby, lexusy z tylu, chromowane listwy, brak alu-ramki na predkosciomierzu. Co tam masz za tapicerke? Czy to pokrowce?

Zderzaki po liftingu mialy inne mocowania.

tak to są pokrowce a alu ramki sa nawet na trzech licznikach,zdjecia są robione z telefonu i ich jakość daje wiele do życzenia.szyby tez nie są tak straszne jak to niektórym sie wydaje a co do tylnych lamp-rzecz gustu mam pytanie do Ciebie.jaki rozmiar masz tych felg? i na jakim zawieszeniu jeździsz(chodzi mi o sprężyny) ile obniżone i czy w ogóle obnizone.Właśnie o taką wysokość mi chodzi...ten grill u Ciebie to co to w ogóle jest,pierwszy raz widze coś takiego.nie masz możliwości załatwienia mi takiego.musze go mieć,naprawde niezle wygląda.pzdr
    Ostatnio edytowane przez gcredhot18 ; 16-03-2010 o 15:54

Użytkownik Ogier Avatar kaczo
    Mieszka w
    Nowa Dęba / Kraków
    Auto
    była 156 1.8Ts jest 166 2.5 V6
    Czas spędzony na forum
    6 d 14 h 54 m

Domyślnie

bardzo mi sie podoba ta alfinka, ladna przyciema, szkoda tylko że silniczek taki słabiusi. pozdrawiam

Mieszka w
    Swieradow-Zdroj, Poland
    Auto
    Czas spędzony na forum
    8 d 11 h 30 m

Domyślnie

Cytat Napisał kaczo Zobacz post
    bardzo mi sie podoba ta alfinka, ladna przyciema, szkoda tylko że silniczek taki słabiusi. pozdrawiam
    no nie wiem czy na pojemnośc 1400 to ten silnik w 145 ts jest taki słabiutki...sazczerze powiem,ze kiedyś miałem golfa III 1.8 90km i IMO jest on daleko styłu (dosłownie i w przenośni) za moją "bellą" na drodze śmiało i dość szybko moze rozwinąć przyzwoitą predkość-aż sam byłem w szoku jak do niej wsiadałem pierwszy raz(to mają do siebie twin sparki)...Wyprzedzają mnie tylko takie A4 A6...no i służbowe "pikaczenta"-tym to nie zależy,bo to przeciez nie ich auta
    Poważnie mówiąc to 145 ts 1400 16v to naprawde dobry i mocny silnik jak na takie gabaryty auta,dla mnie w sam raz...choć spalanie mogło by być mniejsze,bo moja alfetta oscyluje w granicach 7.5-8.0 l/100km

Użytkownik Ogier Avatar kaczo
    Mieszka w
    Nowa Dęba / Kraków
    Auto
    była 156 1.8Ts jest 166 2.5 V6
    Czas spędzony na forum
    6 d 14 h 54 m

Domyślnie

hehe kolego miałem TS 1.8 i wiem jak śmigają, szału nie ma ale radzą sobie dośc poprawnie. duża różnica jest przy V, zarówno moc jak i spalanko daje o sobie mocno znać w każdym razie Twoja na duży plus

Informacje o temacie

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Tagi dla tego tematu

Tagi użytkowników

youtube video alfa 145 1.4 t.spark

demontaż lampa przednia alfa145ts

strumienica alfa 145

alfa 145 ts

demontaż lampy przednią alfa 145ts

jak zdemontować lampę przednią alfa 145ts

jak demontować lampa przednia alfa145ts

Zakładki

Uprawnienia