No coz moge powiedziec, wariat jestem. Pojechalem dzisiaj obejrzec i to tak na luzie bez szalu mialo byc, bez napalania itp. Ta.... i jak tylko zobaczylem ja zaparkowana to zglupialem momentalnie. Ten lakier jest fenomenalny !! Felgi rowniez wysmienicie pasuja. Ogolnie w ogloszeniu to wygladalo tak srednio i nie bylem przekonany zarowno do koloru jak i felg. Jednak uwierzcie, ze fota nie oddaje nawet w polowie tego jak ona sie prezentuje na zywo. A fotki takie przedzakupowe jeszcze, bo jutro jade zaplacic reszte i odebrac. Bylem nastawiony na 155 v6 i gdzies tutaj o tym pisalem, niestety w miedzyczasie pan troszke rozbil przod, pech. Ach jak mi brakowalo alfowskiej vki
Andrzej, nie gniewaj sie![]()

Powiedz że zgubiłeś kasę i kup 155V6![]()
156 no tak ładna ale opatrzona ładniejsza jest 155
albo te cudeńko
http://www.pistonheads.com/sales/1568074.htm
Ostatnio edytowane przez 75andrew155 ; 21-03-2010 o 23:49
![]()
Alfa Romeo 75 Turbo 1987
alfa Romeo 75 Turbo America 1990
Alfa Romeo Giulietta 1.6 1983
Alfa Romeo 145 1.4 boxer 1997
Alfa Romeo 155 V6 1996

No Alfka miodzio. Obyś był zadowolony i szybka decyzja okazała się trafioną. Co tu dużo gadać, V6 rules
Pozdrawiam.
- Rafał
Kolejna V6, fajnie że znajdują się jeszcze zapaleńcy nie idący w klekota ;]
Tak na poważnie, V6 24V świetny silnik, jednak sama 156 za mocno opatrzona, szkoda że 155 nie doczekała się V6 z 24 zaworowymi głowicami, to by było coś, może kiedyś coś takiego zdłubię, któż to wie, na razie 3.0 muszę skończyć w mojej 156 ...
Niech autko cieszy i bezawaryjnie służy, kolor GIT chociaż tym będzie się z tłumu pospolitych srebrnych 156 wyróżniała ;]
156 3,0 V6 24V Q2 231KM@288Nm <= było, ale będzie więcej nadal z 3.0 V6 N/A- kiedyś dupowóz obecnie trackday funcar w nieustającej przebudowie
AR GT 3.2 V6 24V - dailycar/koszyk na zakupy żony ;]
Fabryczne blokady rozrządu 2.5/3.0 V6 24V, 3.2 V6 24V - możliwość wypożyczenia.
zauwaz ze kolega mieszka w GB a tam tak duzo 156 nie jezdzi jak u nas![]()
sliczna masz alfice zanim kupilem moja szukalem wlasnie w takim kolorze

W uk, porownujac ilosc 155 do 156 to 156 jest zatrzesienie ze tak powiem. 155 jest garstka i ciagle sie to zmniejsza niestety. Na drodze 156 jest jednak wciaz malo, nawet na ebayu jest tego stosunkowo malo porownujac do innych popularnych marek.
Teraz tak, co do tej 75 to owszem, rozwazalem. Ze zdjec wnioskuje od razu, ze nie podoba mi sie zupelnie ten kolor, niewiadomo dlaczego ma zegary od starej wersji, po drugie jakos mi nie pasuje mi spasowanie blotnika przedniego a po trzecie jest za niska cenaNie oszukuje tutaj nikogo, ale zadbane jak sie pojawiaja to trzeba wylozyc ponad 2 tysiace funtow. Jakies dwa tygodnie temu koles z forum alfy 155 kupil 3 litrowke 75 za 1000f, niedawno napisal post ze mu sie rozkaraczyla i nie mogl odpalic. Moze zly traf po prostu, nie wiem. Oczywiscie wygladala slabo blacharsko w tej cenie. Na dobra 75 trzeba wylozyc dobre pieniadze, a ja rupiecia nie chce trafic wiec sie nie porywam.
A teraz moj nowy nabytek. Juz w trakcie jazdy probnej wczoraj okazalo sie ze sprzeglo niedomaga. Przy zmianie biegu na wysokich obrotach lapie mula, ale zalapuje po chwili. Na szczescie nie zeslizguje sie podczas przyspieszania wiec jeszcze tragedii nie ma. Pozatym to chyba niezle kurde, nic nie lomocze, wszystko dziala, silnik pracuje rowniutenko i na zimno i na cieplo. Moze dobry zakup sie okaze.
Na pewno 156 nie ma tego zadziornego charakteru co 155, ale powiem ze w tym kolorku i na tych felgach z obnizonym zawiasem ciekawie wyglada. Bardzo wygodne fotele, komfort jazdy znacznie lepszy niz w 155 nawet na tych kolach i twardym zawiasie. Co ciekawe nie czuje az tak masy z przodu jak w swojej bylej 155 v6. Szczerze mowiac jestem bardzo pozytywnie zaskoczony. Silnik bardzo cichutki. Moja 155 ts to wyjec przy tej, szczegolnei na autostradzie przy stalej predkosci. Mimo to trzeba bedzie zrobic cos z dolotem i wydechem bo nie brzmi to rasowo w tym momencieKurcze nawet na 6tce przyspiesza calkiem calkiem
No to narazie chyba tyle. Mialem na oku inna z rozwalona rzekomo pompa wody, niestety cena ostateczna na ebayu byla powyzej mojej maksymalnej, a planowalem zakup i wrzucenie od razu 3.0 z q2, to juz byloby ciekawe
![]()
Ostatnio edytowane przez wasyl ; 22-03-2010 o 23:42

co ciekawe 166 jest bardzo malo w uk co mnie bardzo cieszy
166 3.0 V6 24v 2007-
155 2.0 16v 2002-
164 3.0 V6 12v 2002-2006 155 1.7 TS 1999-2002
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki