Przeglądasz Forum Alfa Romeo - Alfaholicy. Wyświetlony wątek znajduje się w dziale Nasze Belle - Opisy i zdjęcia naszych Alf.
-
Użytkownik
Ogier
Alfa Romeo 156 2.4JTD by Bolec-SCNM
Czas najwyższy przedstawić moją Belle, ponieważ śmigam nią już od pół roku.
Jest to moja pierwsza AR, wcześniej miałem "umiarkowane" podejście do tej marki, ale gdy zobaczyłem ją po raz pierwszy szczerze mówiąc ZAKOCHAŁEM SIĘ!! 
Alfa Romeo 156 2.4 JTD:
-1998r.,
-Grigio Chiaro Met.,
-CF2 136KM,
-Pakiet Lusso,
-Pełna opcja bez skóry (welury), 
-Alufelgi 17 cali.
Auto przyjechało nad Wisłę (a dokładniej Wartę
) w 2007r. z Austrii.
Zrobione:
-Regeneracja reflektorów (polerowanie kloszy, czarna wewnętrzna ramka, soczewka Valeo, HID xenon 6000K),
-Chiptuning do 160KM
-Regeneracja turbiny,
-Pomalowany prawy bok, maska i p. zdeżak,
-Przepływomież Bosch,
-Pasek MicroV, rolka napinacza,
-Rozrząd kpl. + pompa,
-Wymienione tuleje gumowe zawieszenia i wahacze przednie,
-Zaślepiony EGR.
Do zrobienia:
-Przyciemnienie szyb przód i tył,
-Wymiana łącznika elastycznego - DONE
-Wycięcie katalizatora - DONE
-Zmiana palników z 6000K na 4300K,
-Czarne skóry,
-Audio.
Kilka fotek:

Więcej zdjęć.
Na tą chwilę to tyle. Podoba się?
Ostatnio edytowane przez Bolec-scnm ; 02-06-2011 o 14:37
-
26-03-2010 14:59 # ADS
Akwizytorka
-
Użytkownik
Romeo
-
Użytkownik
Maniak resoraków
Bardzo ładna Alfa moja następna będzie właśnie w takim kolorze nie widać rys, kurzu ani drobnych zabrudzeń jak na moim lakierze(blue cosmo). Jeśli chodzi o felgi to uważam że jest to drugi najlepiej pasujący wzór po 16 teflonowych. Ogólnie pozazdrościć efektownie prezentującego się modelu.
-
Użytkownik
Romeo
Zacnie wygląda. Fajne masz felgi.
Brakuje mi jedynie listew progowych z SP i lusterek w kolorze nadwozia. masz lakierowane listwy w zderzakach, a lusterka czarne? To chyba trochę dziwne, dlatego polakierowałbym i te obudowy.
Pozdrawiam.
- Rafał
-
Użytkownik
Romeo

Napisał
Pa1n
Bardzo ładna Alfa moja następna będzie właśnie w takim
kolorze nie widać rys, kurzu ani drobnych zabrudzeń jak na moim lakierze(blue cosmo). Jeśli chodzi o
felgi to uważam że jest to drugi najlepiej pasujący wzór po 16 teflonowych. Ogólnie pozazdrościć efektownie prezentującego się modelu.
Fakt... Blue Cosmo jest tragiczny w utrzymaniu idealnego porządku,w szczególności, kiedy trzyma się pod chmurką 
Felgi jak dla mnie miodzio (ja mam telefony, ale te też są świetne).
PIĘKNA I ZADBANA WŁOSZKA
^ ^
-
-
Użytkownik
Ogier
-
Użytkownik
Ogier
-
Użytkownik
Pirat drogowy
Śliczna Alfa, mam pytanie jak dawno lakierowałeś przedni zderzak i czy nie ma problemu z tymi plastikami, które pomalowałeś? Słyszałem, że po pewnym czasie farba może schodzić - może jest na to jakiś sposób ?
www.pga.net.pl Profesjonalne Systemy Alarmowe, Pogotowie Komputerowe, Grafika Komputerowa - zapraszam!
-
Użytkownik
Ogier

Napisał
Tfaruk
Śliczna Alfa, mam pytanie jak dawno lakierowałeś przedni zderzak i czy nie ma problemu z tymi plastikami, które pomalowałeś? Słyszałem, że po pewnym czasie farba może schodzić - może jest na to jakiś sposób ?
Ja malowałem kilka miesięcy temu, więc nie ma problemu.
Myślę, że trzeba je jakoś zagruntować, albo coś, Może wypowie się jakiś lakiernik.
Informacje o temacie
Users Browsing this Thread
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Tagi dla tego tematu
Tagi użytkowników
Uprawnienia