Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 23
Przeglądasz Forum Alfa Romeo - Alfaholicy. Wyświetlony wątek znajduje się w dziale Nasze Belle - Opisy i zdjęcia naszych Alf.
    Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Czudec ok. Rzeszowa
    Auto
    33 1.7 ie
    Podziękowania za post / Lubię to
    Czas spędzony na forum
    2 d 6 h 10 m

Smile Czarna Perła - AR 33 1.7 8v ;)

Witam, posiadam te alfę już jakieś 3-4 miesiące, ale jakoś nie miałem nigdy czasu żeby usiąść i się nią pochwalić .

Mała sportowa kierownica, sportowe nakładki na pedały, czarna blacha, dźwięk silnika(boxer - nikomu nie muszę wyjaśniać i opisywać jaki dźwięk wydobywa się z tego silnika ) i moc - może to tylko 105KM ale niejednego cwaniaczka już nauczyłem że z Alfami się nie zadziera (co prawda wyścigów i pościgów nie lubię, ale jeśli jakiś delikwent w mojej ocenie nie potrafi jeździć, to należy go jak najszybciej wyprzedzić jeśli to tylko możliwe oczywiście , i zaznaczę że staram się jeździć zgodnie z przepisami i przede wszystkim z rozwagą (głównie jeśli chodzi o podwójną ciągłą itp, bo przyznam się bez bicia, że z prędkością bywa różnie - ale oczywiście zawsze licznik pokazuje tyle ile powinien(to tak w razie "W" gdyby czytał to jakiś Policjant) co prawda jeszcze kontaktu 1stopnia nie miałem i jestem z tego bardzo zadowolony ale zamiast wydawać pieniądze na mandaty wole wydać na alfę).

Stan mojego auta oceniam jako przeciętny+, bo mimo wszystko to autko już chwile jeździ po różnych drogach (kilka razy poprzedni właściciel jechał do Niemiec i autko zaliczyło nawet Dortmund u naszych sąsiadów, tam użyło dróg, ale u nas..), staram się robić wszystko żeby doprowadzić do jak najlepszego stanu bo na wakacjach planuje objechać tym autkiem Polskę w zdłuż w dwie strony (Rzeszów - Gdańsk = ~ 1000km w jedną stronę, to jednak kawałeczek jest do przejechania, zobaczymy czy się uda to osiągnąć "takim starym i awaryjnym samochodem" - pozamykałbym wszystkim "paszcze" hehe. Ale i tak, wystarczy że przewiozę niedowiarków i od razu zmieniają zdanie o tym samochodzie a jak im powiem ile poprzedni właściciel włożył pieniędzy do tej alfy i ile ja do niej włożyłem to po prostu nie wierzą (poprzedni właściciel 1500zł, ja 1100zł - nie licząc wymian części eksploatacyjnych)

Muszę jeszcze wymienić prawy-przód siłownik podnoszenia szyby klakson, awaryjne i światło wsteczne - niestety również nie działają czasem centralny zamek coś "świruje" bo np. raz nie da się zamknąć drzwi od strony kierowcy (zamykają się od strony pasażera) a raz się zamykają - dziwne ale prawdziwe
    Co do korozji - muszę poruszyć ten temat, bo jest on na czasie w przypadku starych samochodów - nad wlewem paliwa - standardowe miejsce i dwa punkty na drzwiach w których trzeba było użyć drobnych ilości szpachelki (po białej plamce z lewej i z prawej strony), podwozie nie najgorsze, choć do ideału wiele mu brakuje.

Jak tak moja niunia stoi na parkingu obok tych wszystkich "nowych" samochodów to muszę przyznać że jej zadek b. ładnie się prezentuje, może to tylko moja opinia - bo to "mój zadek"

Przyznam się szczerze, że miałem kupić inny samochód - miałem nawet przygotowane pieniądze, ale kto by kto by się kierował rozumem i podpowiedziami kolegów? Nawet jeśli kiedykolwiek kupie inny samochód, to ta alfa będzie stała w garażu w honorowym miejscu

Podsumowując moją przydługą wypowiedź - od pewnego czasu jestem szczęśliwym posiadaczem Alfy Romeo 33 1.7 8v, jedynej i nie powtarzalnej w Rzeszowie (już bardzo długo jeżdżę po Rzeszowie ( i okolicach), nie rzadko zdarza się, że jadę gdzieś dalej w Polskę i jeszcze nie widziałem takiej alfy - widziałem wiele, ale nigdy takiej widuje 155, GT, 156, 166, 159, 145/6, 147, ale nigdzie nie mogę "złapać" żadnej czarnej 33'ki .

Oto i zdjęcia:

Alfa Romeo 33 zdj. 1
    Alfa Romeo 33 zdj. 2
    Alfa Romeo 33 zdj. 3

Pozdrawiam Krzysiek
    Ostatnio edytowane przez Kierownik ; 03-05-2010 o 09:58
    Alfa Romeo 33 1.7 8v Moja perełka

2. # ADS
    Akwizytorka
    Mieszka w
    Milano

Użytkownik Pirat drogowy Avatar Alfista92
    Mieszka w
    Skarżysko-Kamienna
    Auto
    Była Alfa Romeo 33 1,7
    Czas spędzony na forum
    15 h 57 m

Domyślnie

Witaj...
    Jak miło widzieć posiadacza 33 i w dodatku 1,7 8v
    Solidaryzuję się więc z Tobą, bo mam identyczną jeśli chodzi o silnik 1,7ie
    Także spełniłem marzenie, także miałem odłożone pieniądze, i także zamiast innego Golfa kupiłem tą ,,niby'' awaryjną Alfę...
    Ale póki co jakieś 1000km przejechane bez problemu, dlatego tak rajcują mnie 33

A zresztą zawsze możesz zerknąć na ,,moją belle'' (link w sygnaturce)
    Wrzuć jakieś fotki koniecznie jak zrobisz

Użytkownik Romeo Avatar kt0sfajny
    Mieszka w
    Luxembourg | Rzeszów
    Auto
    Alfa Romeo 156 TS
    Czas spędzony na forum
    18 d 8 h 51 m

Domyślnie

a mnie nie przewiozles
    gdzie kucharek szesc tam jest co poklepac| jeszcze tu wroce | jezdze alfa bo mnie stac;P

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Czudec ok. Rzeszowa
    Auto
    33 1.7 ie
    Czas spędzony na forum
    2 d 6 h 10 m

Domyślnie

Jeszcze nic straconego może się spotkamy w niedziele na zlocie to się "pobawimy"

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Czudec ok. Rzeszowa
    Auto
    33 1.7 ie
    Czas spędzony na forum
    2 d 6 h 10 m

Domyślnie

Odświeżam temat - dlatego post pod postem.

Puki co mam takie zdjęcia, dorwałem aparat i jest co prawda potrzeba jej jeszcze kilka zabiegów odmładzających, ale nie jest źle i jeździć się da bez większych problemów

Alfa Romeo 33 jeździ na Rzeszowskich drogach - autko może stare ale jare! Nie jednemu pokazało pazurek
    Ostatnio edytowane przez Kierownik ; 01-05-2010 o 19:53

Użytkownik Rowerzysta Avatar Mik3
    Mieszka w
    W-M
    Auto
    Alfa Romeo 145 1.4 Twin Spark 16V Lusso (Nero '98)
    Czas spędzony na forum
    2 h 35 m

Domyślnie

Po tych zdjeciach nie podejrzewalbym jej o potrzeby jakichkolwiek zabiegow odmladzajacych - wyglada po prostu swietnie, felgi tez pasuja

Użytkownik Embrion Avatar karol
    Mieszka w
    Radom
    Auto
    Alfa romeo 33 , 1.7 8v boxer (2 seria)
    Czas spędzony na forum
    7 h 5 m

Domyślnie

Śliczna 33tka ,widze że w polsce coraz bardziej widac 33tki
    www.alfa.radom.pl stronka już jest

Użytkownik Romeo Avatar kt0sfajny
    Mieszka w
    Luxembourg | Rzeszów
    Auto
    Alfa Romeo 156 TS
    Czas spędzony na forum
    18 d 8 h 51 m

Domyślnie

Cytat Napisał karol Zobacz post
    Śliczna 33tka ,widze że w polsce coraz bardziej widac 33tki
    ja ostatnio w Jaroslawiu (ok.50km od Rzeszowa) widzialem biala 33 na czarnych numerach :d i jakis dziadek nia jechal ale ostro pociskal;d

a tak to nie widuje 33
    a alfa kierownika jest spoko;d tylko mi asfalt w miescie niszczy
    ale jeszcze mnie nie przewiozl
    gdzie kucharek szesc tam jest co poklepac| jeszcze tu wroce | jezdze alfa bo mnie stac;P

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Czudec ok. Rzeszowa
    Auto
    33 1.7 ie
    Czas spędzony na forum
    2 d 6 h 10 m

Domyślnie

Zabiegi odmładzające to np. konserwacja podwozia, troszkę spawania i takie różne drobne pierdółki, ale warto to zrobić, bo wrażenia z jazdy są świetne, ale żeby nie było autko jest ciągle w eksploatacji, ciągle jeździ

Ja już trochę jeżdżę i jakoś nie mam szczęścia do spotkania z jakąś inną 33'ką na drodze

Użytkownik Romeo Avatar Barus91
    Mieszka w
    Ząbkowice Śląskie / Wrocław
    Auto
    Były:156 2.0 TS '98 , 1.8 TS '98 , 2.0TS '99 Jest: 147FL 1.9JTD '05 & GTV 2.0TS '97
    Czas spędzony na forum
    22 d 6 h 50 m

Domyślnie

Elegancka Kierownik -u

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Informacje o temacie

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Tagi dla tego tematu

Tagi użytkowników

brak tagów :(

Zakładki

Uprawnienia