Witam, wszystkich.
Od niedawna jestem posiadaczem Alfy Romeo 164 2.0 V6 TB z 1996r. Auto przyjechało z Włoch, jestem jego pierwszym właścicielem w PL. Przebieg 130.000km udokumentowany książką serwisową oraz fakturami do 2009r. Wcześniej tylko jeden właściciel. Sprowadzane prywatnie.
Obecnie autko czeka na pare drobiazgów:
1) Nowe Alu i opony
2) Nowa przekładnia kierownicza
3) Przyciemnienie szyb
4) Wymianę płynów eksploatacyjnych
5) "Zenony"
6) Wymiana podsufitki na ładniejszą białą.
7) Wymiana elementów zawieszenia
8) Polerkę lakieru i kilka innych drobiazgów...
Autko ze sprawnym wyświetlaczem klimatyzacji.
Po zakończeniu w/w prac pochwale się zdjęciami, narazie jest w serwisie ale za około tygodnia powinna wrócić
Pozdrawiam![]()

Alfaholizm jest zaraźliwy
Alfa 156 2.0TS Berlina 1998r. - moja---Alfa 159 1.9JTDm 8v 2007r. 159KM 342nm by Cinsoft - taty --- Alfa 147 selespeed - w rodzinie
Ola[*] Kuba[*]

Dokładnie Xenony

A jeszcze dokładniej ksenony.

Tak swoją drogą nie wiem jak u Was ale u mnie ( Konin ) raczej kiepsko o dobrego mechanika, który bez obaw pojął by się naprawy tego autka... Wszyscy jakoś kręcą głową.
Ponadto serwis Alfy Automobiletorino z Poznania stwierdził że jest do wymiany przekładnia, więc kupiłem nową oryginalną, po rozmontowaniu okazało się, że to nie przekładnia a jej uchwyt za pare groszy
tak to jest z niemechanikami- cos stwierdza a niewiedza dokładnie- gratuluje zakupu bedziesz zadowolony!

Co prawda to pod Poznaniem, ale w ostateczności możesz uderzyć do ASO Nagórscy, p. Piotr na pewno to ogarnie.

ja jestem tez zadowolony z poznanskiego Pol-caru ale przyznam, ze 164 nigdy tam nie widzialem.
Xofer, gratuluje zakupu i z niecierplowoscia czekam na zdjecia Twojej Belli!
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki