Strona 6 z 6 PierwszyPierwszy 123456
Pokaż wyniki od 51 do 59 z 59
Przeglądasz Forum Alfa Romeo - Alfaholicy. Wyświetlony wątek znajduje się w dziale Nasze Belle - Opisy i zdjęcia naszych Alf.
    Użytkownik Alfa i Omega Avatar Quattro
    Mieszka w
    SZY/SK/SG oraz GBY
    Auto
    AR 147 Q2 Ducati Corse; program 195KM i 392 Nm
    Podziękowania za post / Lubię to
    Czas spędzony na forum
    8 h 10 m

Domyślnie

Co mają śruby do uszczelki?

2. # ADS
    Akwizytorka
    Mieszka w
    Milano

Użytkownik Pirat drogowy Pokaż na mapie Avatar Teddy84
    Mieszka w
    Legnica
    Auto
    156 2.0 TS
    Czas spędzony na forum
    14 d 19 h 31 m

Domyślnie

Cytat Napisał Quattro Zobacz post
    Co mają śruby do uszczelki?
    Zasadniczo to jedyny pomysł na to dlaczego po 45kkm wywaliło uszczelkę. Głowica planowana wszystko przygotowane zgodnie ze sztuką. To co wadliwa uszczelka?? Obstawiłem wyciągnietę sruby, teraz idzie komplet z nadzieją ze wytrzyma. Istnieje też możliwość ze traktuję auto zbyt ostro
    Wrodzony wstręt do diesla.
    Mój Alfons - http://www.forum.alfaholicy.org/nasz..._ts_teddy.html

Użytkownik Alfa i Omega Avatar Quattro
    Mieszka w
    SZY/SK/SG oraz GBY
    Auto
    AR 147 Q2 Ducati Corse; program 195KM i 392 Nm
    Czas spędzony na forum
    8 h 10 m

Domyślnie

Cytat Napisał Teddy84 Zobacz post
    Istnieje też możliwość ze traktuję auto zbyt ostro
    2.0 to rozwiercony 1.4. Kadłub tych silników jest ten sam, więc zmniejsza się odległość pomiędzy cylindrami. Sam sobie odpowiedziałeś na pytanie

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar t.o.mek
    Mieszka w
    Trzciana, Tarnow, Poland, Poland
    Auto
    Alfa Romeo 145 QV Rosso, Opel Vectra C 1.9 JTD 16V 150km 315NM
    Czas spędzony na forum
    1 d 6 h 36 m

Domyślnie

Cytat Napisał Quattro Zobacz post
    2.0 to rozwiercony 1.4. Kadłub tych silników jest ten sam, więc zmniejsza się odległość pomiędzy cylindrami. Sam sobie odpowiedziałeś na pytanie
    Raczej na odwrót - z 2.0 zeszli na 1.4... Pierwszym samochodem z 2.0 TS 16V Była Alfa 145QV w 1995 roku - równolegle z tym silnikiem ładowali boxery 1.4, 1.6 i 1.7, dopiero w 1997 wyszły silniki 1.4 16V TS, 1.6 16V TS i 1.8 16V TS
    Fiat 126p --> Alfa Romeo 145 QV Nero --> Opel Vectra C GTS + Alfa Romeo 145 QV Rosso

Mieszka w
    Legnica
    Auto
    156 2.0 TS
    Czas spędzony na forum
    14 d 19 h 31 m

Domyślnie

No i reanimacją ma się ku końcowi: głowica na swoim miejscu.

Oczywiście kompletnie nowy rozrząd wraz z balansem i nowa rolka z napinaczem paska wielorowkowego.
    Głowica skręcona nowymi śrubami reinz'a. Do tego wszystkiego uszczelniacze balansów i tylne "korki" tychże wałków.

Chłodnica delikatnie podciekała (jakies 200ml płynu w miesiącu uciekało w swiat) wiec postanowiłem wymienić na nową Nisena

po demontażu okazało się ze to była słuszna decyzja bo starą mocno już nadszarpnął ząb czasu i napewno w niedalekiej przyszłosci i tak musiałaby zostać wymieniona

Nowy zbiornik to raczej wymysl dla estetyki no ale nie kosztował majątku więc jest

No i skoro alfa i tak już na kanale stoi dostała jeszcze komplet tulei strongflexa na dolne wachacze. Dorzucę fotki jak to wyglada po montażu po weekendzie.

Jak nic nie stanie na drodze to w poniedziałek rozrząd złożymy zalejemy płyny(selenia racing i płyn K2 Longlife) i odpalimy.
    Ostatnio edytowane przez Teddy84 ; 27-01-2012 o 18:03

Użytkownik Romeo Avatar pafka
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Brera 1750 TBi
    Czas spędzony na forum
    37 d 23 h 3 m

Domyślnie

No i jak tam, bella już zrobiona, czy wyszło coś dodatkowego jeszcze po drodze?

210 KM @ 5416 Rpm, 344 Nm @ 2823 Rpm
    Brera. Puro spirito Alfa.

Mieszka w
    Legnica
    Auto
    156 2.0 TS
    Czas spędzony na forum
    14 d 19 h 31 m

Domyślnie

Cytat Napisał pafka Zobacz post
    No i jak tam, bella już zrobiona, czy wyszło coś dodatkowego jeszcze po drodze?
    Dopiero teraz zauważyłem twojego posta - Alfa śmiga zresztą widziałeś na AWC tam się już pochwaliłem to i tu mogę Alfie stuknął jubileusz
    335329813" id="attachment53953" rel="Lightbox_861112" >[156] 2.0 TS by Teddy-2012_04_05_20.22.01.jpg

Alfa z mniejszymi i większymi przygodami jest ze mną już 2 rok - za te 45 tyś kkm u mnie nigdy nie wracała na lawecie co przy betonowej prawej nodze jest jakimś tam sukcesem.
    Do alfy przed samym jubileuszem wpadły tuleje PU (trochę się z tym ociągałem) na dół i teraz cały przód jeździ już na StrongFlexie, jeździ się świetnie nic mi wkońcu nie lata ani nie stuka jest idealnie sztywno, z jednym ale smar silikonowy przyjacielem moim po każdym grubszym myciu czy grubszej kałuży należy zalać tuleje bo trzeszczą jak stary tapczan. Da się z tym żyć więc nie narzekam .
    [156] 2.0 TS by Teddy-2012_03_10_10.13.01.jpg[156] 2.0 TS by Teddy-2012_03_10_11.01.27.jpg[156] 2.0 TS by Teddy-1999748910_17992_1.jpg

Użytkownik Pirat drogowy Avatar Kynium
    Mieszka w
    Żary
    Auto
    156 2.0 TS '99 manual
    Czas spędzony na forum
    6 d 14 h 39 m

Domyślnie

powiem Ci, że ja też mam cały przód na strongflexie ale piski, o których piszesz u mnie rzadkość. Przy zakładaniu dałem sporą ilość smaru grafitowego i jest spokój. A jeżdżę na tym już jakieś 1,5 roku. Raz tylko rozkręcałem dolny (od sanek) i smarowałem obie strony. reszty nie ruszałem i jest cisza. Generalnie polecam, ale jest jedna wada (którą zaobserwowałem u siebie) po ok roku jeżdżenia na tym drzwi kierowcy zaczęły ćwierkać (chyba na uszczelkach). jest to zdecydowanie wina tulei, która jest na dolnym przy sworzniu (twoje pierwsze foto). To ona odpowiada za drgania przenoszone na budę, gdyż wiadomo czerwony PU jest twardszy od gumy. Może ratunkiem na to byłaby rozpórka miedzy kielichami, jednak ja takowej nie posiadam. Albo jest po prostu za twarda "ta guma". Ale amory jeszcze działają chyba od nowości: teraz 170 tys przebiegu z czego ok 20 tys na PU.
    Alfa Romeo 156 2.0TS '99 MOMO - pierwsza, ale nie ostatnia.

Mieszka w
    Legnica
    Auto
    156 2.0 TS
    Czas spędzony na forum
    14 d 19 h 31 m

Domyślnie

Weekend majowy zaczęty pracowicie do alfy wpadł lewarek zmiany biegów z GT JTS (sam patent na wymianę opisany w zrób to sam czeka na akceptacje) i komplet nowych mieszków w kolorze pasującym do przefarbowanych i z regenerowanych foteli(wypełnienie ubytków malowanie) w alfie narazie tył bo alfa codziennie jeździ a farba(2 warstwy i lakier bezbarwny ochronny) swoje schnie niestety. Wszystko w kolorze kremowym nie często spotykany w 156 przed liftem a tak bardzo mi odpowiadającym

Po skończonej regeneracji wstawię fotki z robione aparatem nie ziemniakiem - bo aktualnie fotki nie oddają nawet we fragmencie tego jak to wyglada na żywo
    Ostatnio edytowane przez Teddy84 ; 28-04-2012 o 16:20

Strona 6 z 6 PierwszyPierwszy 123456

Informacje o temacie

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Tagi dla tego tematu

Tagi użytkowników

azev f

blaupunkt mp 68

radio blaupunkt hamburg mp 68

teedy alfa

azev

blaupunkt hamburg mp 68

156 wydechu 120mm

Zakładki

Uprawnienia