Masz jakiś określony budżet na zawieszenie ?
nie, dlatego że nie orientuje się w cenach. A w najbliższym czasie chciałbym wymienić zawieszenie w celu obniżenia belli i włożenia 17 calowych felg. Czy może myślicie że po założeniu 17 felg nie ma potrzeby obniżania belli ? Coś mi też puka na nierównościach ale to prawdopodobnie drążek reakcyjny ;/ (na serwisie też nie są wstanie sprecyzować przyczyny, dopiero po pozostawieniu auta)
---------- Post added at 14:13 ---------- Previous post was at 14:12 ----------
I czy opłaca mi się wymienic również wszystkie wahacze gumy itp. ?
Zacznijmy od tego że zadajesz pytanie w temacie dotyczącym konkretnego auta a nie ogólnym. Były tematy odnośnie zawieszenia i takie pytanie jeśli już to powinno być zadane w dziale tuning.
Jeśli chcesz założyć felgi 17" i opony o niskim profilu to auto będzie przy seryjnym zawieszeniu wyglądało jak koza
Minimalny koszt zawieszenia to znalezienie używanych sprężyn z wersji Ti jeśli masz dobre amortyzatory. Druga opcja to zawieszenie firm typu MTS (amortyzatory i sprężyny) koszt około 900zł lub droższy wariant Eibach koszt około 2000zł.
Jeśli chodzi o wymianę wahaczy to zależy od tego w jakim masz stanie te obecnie zamontowane. Nie jest to mała inwestycja więc warto zastanowić się czy jest konieczna. To co puka w zawieszeniu to mogą być łączniki stabilizatora.
Wiem z tym że jestemnowym użytkownikiem i nie ograniam wszystkiego jeszcze poza tym wyszukiwarka nie jest zbyt dobra tutaj
Czyli mówisz, że wystarczyłyby sprężyny z wersji TI i to daloby oczekiwany skutek obniżenia tak ? Orientujesz się jaki byłby koszt takich używanych sprężyn ?
ocho, bedzie suszyc mocniejnowka ? :>

Nowa, nowa wczoraj odebrana dziś montaż i czas na strojenie. Napisy mi nie przeszkadzają, ma się sprawdzać![]()
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki