Strona 1 z 12 1234567891011 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 118
Przeglądasz Forum Alfa Romeo - Alfaholicy. Wyświetlony wątek znajduje się w dziale Nasze Belle - Opisy i zdjęcia naszych Alf.
    Użytkownik Alfa i Omega
    Mieszka w
    Ostrów Wielkopolski
    Auto
    Ropa
    Podziękowania za post / Lubię to
    Czas spędzony na forum
    8 d 2 h 5 m

Domyślnie Kolinowe 147 1,9 16v JTD

Witajcie

Postanowiłem pokazać światu co mam a zarazem opisać krótką historie zapoznania się z Alą

Pewnego dnia, o pewnej porze, w pewnym portalu, zobaczyłem pewną Alfę 147 jakiej szukałem... Czytam ogłoszenie niby ideał ze słów sprzedającego. Że niedaleko miałem to się przejechałem z moją kobietą i kolegą. Na miejscu oglądamy i co... ? Okazało się że auto nie jest takie zajebiste jak na fotkach, szybka analiza, jazda próbna, oględziny wnętrza i motorka wyszły bardzo pozytywnie, jednak auto miało trochę wad i to nawet dużo. Siedząc w środku tego auta zrobiło mi się go szkoda, mówi wnętrze bardzo ładne utrzymane, motor z moich oględzin żyleta, zawias do remontu, opony jakieś No name chinole. Z wyglądu trochę wad lakierniczych jak i innych pierdółek. Za plusowało mi też to że auto serwisowane do samego końca i dokumenty w eleganckim Etui, kompletne. Po dogadaniu się ze sprzedającym postanowiłem kupić tego pociska

Cenę którą zaproponowałem była adekwatna do stanu auta a sprzedający się zgodził plus opłaty.

Po przyjeździe do domu, kompletne czyszczeniem, pranie odkurzanie samochodu, Efekt ekstra, wszystko ożyło, nowe dywaniki nadały blasku całości. Mycie auta, woskowanie ręczne. Że Ala wymaga miłości zająłem się szybko wszystkim. Wjazd na warsztat analiza całego zawiasu i jego remont

Klamoty zamówione Zawias: Wahacze dolne, wahacze tylne poprzeczne krótkie, długie, gumy wahacza wzdłużnego, linka hamulca lewa.

Motorownia: Olej Shell Helix Ultra 5w40 API CF + filtr oleju, powietrza, paliwa, kabinowe 2x, kompletny rozrząd, wraz z pompą wody, naprawy sprysków, wymiana wycieraczek

No dobra co dalej... ? Szybka akcja, łapie za telefon dzwonie do znajomego lakiernika, wpadam autem na warsztat, popatrzał tu, pogłaskał, powąchał i tak Ala zostanie pozbawiona wszystkich wad lakierniczych jak i polerka szyb w przyszłym tygodniu.

Dalsze plany są związane a autem i zostaną wprowadzone w życie w tym roku, tylko wszystko po kolei ze stoickim spokojem bez fuchy bo takiego czegoś nie lubię. Ale w skrócie: Ciemna szybka, sprzęcik Car Audio, Fela ładna 16", wolny wydech po całości FMCI, program u Pana Marka.

Teraz coś o niej...

2003 rok
    1,9 16v JTD 140 PS

Wyposażenie pewnie to samo co każda

Poniżej foto zaraz po kupnie, i wypraniu tylko wnętrza.

Autkiem śmiga mi się bardzo przyjemnie, wóz kupiłem z myślą na dłuższe lata, więc nie boję się inwestować. Mam nadzieję że Ala odwdzięczy i będzie chodzić jak przystało

P.S Ale i mnie można spotkać w Ostrowie Wlkp jak i Kaliszu

2. # ADS
    Akwizytorka
    Mieszka w
    Milano

Użytkownik Romeo Avatar zieloo007
    Mieszka w
    Racibórz
    Auto
    156 1.9 jtd 2000r.
    Czas spędzony na forum
    7 d 23 h 35 m

Domyślnie

Ładna sztuka i fajnie że wpadła w twoje ręce. Widać masz serce do autka. Oby tak dalej. Powodzenia !!

Użytkownik Pirat drogowy Pokaż na mapie Avatar areyoufine
    Mieszka w
    Kalisz/Ostrów WLKP
    Auto
    Alfa Romeo 147 TI Twin Spark 2003
    Czas spędzony na forum
    6 d 1 h 15 m

Domyślnie

o widzę fotki na drodze na wiatraki ;D Belli gratuluje, ładna zgrabna i szybka! Musimy się kiedyś zgadać, pozdrawiam

Użytkownik Ogier Avatar turtil
    Mieszka w
    Wyrzysk
    Auto
    147 JTDm 120KM 05r. + CBR F4 00r.
    Czas spędzony na forum
    6 d 6 h 14 m

Domyślnie

Kolor nijaki, felgi 2 cale za małe. Pozdro.

Użytkownik Embrion
    Mieszka w
    Poznań
    Auto
    Alfa147
    Czas spędzony na forum
    N/A

Domyślnie

Ladna 147
    a ty turtil myslisz ze masz taka ladna 147 ze po innych jezdzisz??? Zauwazylem ze tylko swoje wychwalasz i inne sa dla ciebie szrotem

Mieszka w
    Wyrzysk
    Auto
    Czas spędzony na forum
    6 d 6 h 14 m

Domyślnie

Nie, po prostu piszę co myślę i nie nazwałbym tego "jeżdżeniem". Po to się prezentuje samochód, żeby sugerować coś jego właścicielowi np. ja zrobiłem to o felgach. Jest wiele innych modeli aut, które na forum pochwaliłem i rzadko się zdarza, żebym krytykował czyjeś auto. Ja również czekam na to, aż ktoś u mnie wyrazi zdanie i będę mógł podyskutować bądź coś zmienić. Zajrzyj do mojego tematu i zobaczysz, że tam też odradzono mi felgi i wyciągnąłem z tego wnioski. Do tego służy forum - wymiana zdań oraz opinii, zaciąganie rad.
    A co do mojej Alfy to nie jest idealna i wiele jej brakuje - zwłaszcza pod względem wyposażenia wnętrza. Za to wizualnie - w mojej osobistej opinii jest ona ładniejszym modelem od przedliftów, lecz w większości dla fanów Alfy Romeo to wersje starsze są bardziej urokliwymi.
    Pozdro i sorry za offtop.

Użytkownik Alfa i Omega
    Mieszka w
    Ostrów Wielkopolski
    Auto
    Ropa
    Czas spędzony na forum
    8 d 2 h 5 m

Domyślnie

Eee tam kolega wyraził swoje zdanie i już. Mi koła też się nie podobają ale są ważniejsze rzeczy do zrobienia które postawił na pierwszy ogień. Kolor mi akurat odpowiada na fotkach wygląda inaczej niż na żywo.

Dzięki za opinie chłopaki

Mieszka w
    Wyrzysk
    Auto
    Czas spędzony na forum
    6 d 6 h 14 m

Domyślnie

Zapomniałem jeszcze dodać, że kolor wnętrza idealnie kontrastuje z tym na zewnątrz, więc wcale nie jest tak źle. Zresztą dla jednych 147 jest ładna w srebrnym, czerni a dla innych niebieska, więc to tylko moja opinia była.

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar Szyndzielosz
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Alfa Romeo 147 JTD 8V 02' 115KM
    Czas spędzony na forum
    N/A

Domyślnie

bardzo ładna, gratuluje
    AR 147 8V JTD 02'

Użytkownik Alfa i Omega
    Mieszka w
    Ostrów Wielkopolski
    Auto
    Ropa
    Czas spędzony na forum
    8 d 2 h 5 m

Domyślnie

No i dnia wczorajszego się rozstałem z Alą na cały tydzień pojechała na kompleksowe malowanie

Strona 1 z 12 1234567891011 ... OstatniOstatni

Informacje o temacie

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Tagi dla tego tematu

Tagi użytkowników

brak tagów :(

Zakładki

Uprawnienia