Witam,
Troszkę historii - nasze poszukiwania samochodu zaczęliśmy od Audi A8. Po pierwszych rozmowach z gościem ustaliłem cenę, no i już prawie kupiłem gdy gość nagle stwierdził, że samochód jest wart 5000 więcej. Szukaliśmy dalej, po 3miesięcznych poszukiwaniach odpuściliśmy sobie audi. Następny samochód jaki wzięliśmy pod uwagę to jeep grand cherokee 4L, no i 156 v6 (zawsze nam się podobała ale podchodziłem do niej z dystansem z racji ogólnej opinii). Po oględzinach 6 Alf oraz 5 jeepów i półrocznym poszukiwaniu już mielismy zrezygnować gdy w końcu znaleźliśmy ją...
Srebrne 156 V6 2.5 99r niestety nie w stanie idealnym, z prawdziwym przebiegiem, bezwypadkowe, zadbane i w miare w dobrym stanie. Troszkę czasu i wytrwałości mojego mechanika i wszystko działa jak należy, wszystko!
oprócz podświetlenia kierunku nawiewu oraz licznika kilometrów
a teraz kilka fotek (jak jakimś cudem je w kleje)
z Tygrysem Magdy
![]()
Ostatnio edytowane przez M&M ; 05-06-2010 o 23:53
Fajna alusam zmieniałes na GTA lampy..?!
ogolnie ładna sztuka![]()
AR 147 8V JTD 02'

Gratulować zakupu!!! Niestety idealnego autka w tym wieku bardzo trudno znaleźć!
Gratuluję cudeńka!![]()
Zagłosuj na mnie w "Stypendium z wyboru" i pomóż mi w unikatowym swapie!
Z Alfą jak z kobietą... Żyć trudno, a zabić szkoda
Alfa Romeo 145 (jeszcze) 1.4 TS 16V 2000r - Moja Funia

Z lampami to niekończąca się opowieść były rozbierane, klejone i połamane.
Oczywiście regulacja nie działa i światła świecą gdzie chcą muszę je na dniach wymontować i zajrzeć do nich.
Niunie powoli doprowadzam do ładu:
-podłoga przed zimą (nie ma tragedii ale lepiej mieć na ładzie)
-tarcze tył już są Mokida GT + feroodo premier (tarcze to mój wymysł są sprawne i działają i jeszcze nie są do wymiany)
-przednie będą w ciągu tygodnia ten sam zestaw (t.j.w.)
-tylne światełka będą czarne wraz z kierunkami (mój wymysł)
-podświetlana licznika kilometrów (choć nie wiem jak to rozebrać)
Aha jak wyciągnąć tylną kanapę ?? (dużo skarbów tam leży a chciałbym je wyrzucić)

:git:
Najpierw odkręcasz dwie śruby na dole siedziska... popychasz do tyłu samochodu (od siebie), bo jest zaczepiona o "haczyki" oparcia...
Później po wyciągnięciu siedziska, możesz odkręcić śruby od oparcia i przy okazji "wyprać" pianką do tapicerki tylną półkę
---------- Post dodany o godzinie 18:00 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 18:00 ----------
Zaraz zrobię fotki i pokażę
---------- Post dodany o godzinie 18:14 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 18:00 ----------
Śrubki na imbus 6-stkę
A tak wygląda wspomniany "haczyk" (pokazany na starej kanapie) przy oparciu - zaczepia się o niego "pręcik" siedziska
![]()

Ładnie się prezentuje na tych aluskach. Gratulujębądź co bądź podobna do mojej
![]()

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki