Moja Bella 147 Selespeed

shrek2oo7

Nowy
Auto
Alfa Romeo 147 2.0 TS 150HP Selespeed 2001
Chciałbym zaprezentować swój nowy nabytek. Moja Bella ma silniczek 2.0 16V o mocy 150 koni mechanicznych. Z silnikiem współpracuje skrzynia biegów Selespeed. Wyprodukowana była w kwietniu 2001, czyli na samym początku produkcji. Przez 9 lat poprzedni właściciele(ja jestem trzeci) przejechali niespełna 70 000 kilometrów. Moja Alfa ma kolor nero. Bella ma kompletne wyposażenie(nagłośnienie bose, dwustrefowa automatyczna klimatyzacja, sterowanie radiem w kierownicy, oryginalne chromowane progi), brak jej jedynie skórzanej tapicerki. Ogólnie jest w idealnym stanie technicznym jak i wizualnym. Z każdą najmniejszą usterką jeżdżono do ASO. Jedyne co musiałem zmienić to emblemat z przodu. W planach jest jeszcze zmiana dywaników bo są troszkę zużyte. Już mam założone klubowe ramki, które zakupiłem w dniu rejestracji na forum. Dziś właśnie je zamontowałem. Poniżej zdjęcia(przepraszam za jakość, ale miałem tylko pod ręką iPhone ;) ):

Ostatnia edycja:
bardzo ładna i zadbana sztuka. A ten przebieg jest realny? 70tys w ciągu 9 lat...

Samochód był głownie używany do wożenia dzieci do szkoły. Przebieg jest udokumentowany, a poza tym stan wnętrza nie sugeruje by był większy.

bardzo fajna, ale fakt taki przebieg to zadkosc :)

wersja silnikow i wypas tez bajka :)

milej jazdy!

Dzięki wszystkim za opinie. Jeździ mi się nią bardzo przyjemnie. Wcześniej się nie pochwaliłem, ale jak ją kupowałem to nie miałem jeszcze prawa jazdy. Aż mnie skręcało by sobie nią pośmigać. Na szczęście zdałem 30.06 za pierwszym razem w Ciechanowskim Wordzie i mogę już śmigać(prawko odebrane w zeszły piątek). Bella czekała na mnie prawie półtora miesiąca.

Pełna opcja bez skóry to dla mnie ideał :). Silniczek też fajny :). Niech się sprawuje dobrze!
Jak dla mnie też. Skóry bym nie chciał bo jest trochę nieprzyjemna w użytkowaniu(zimna w zimę, a w lato gorąca), a do tego jest zbyt śliska(nie trzyma na boki).

Ostatnia edycja:
W chwili zakupu była okaleczona tylnymi lampami typu lexus look, ale jak widać na zdjęciu w pierwszym poście wszystko już jest tak jak powinno.

Dziś malowałem zaciski na czerwono (btw. zieloo007 dzięki za poradnik ;) ). Jutro zamierzam pomalować na czarno tłumik bo coś mi rdza zaczęła wychodzić(widać na foto). W międzyczasie zmieniłem żarówki na Philips BlueVision(świecą zdecydowanie bielej od standardowych), dywaniki, wycieraczki na Bosch Aerotwin, przedni znaczek i zamontowałem dock do iPhone w schowku pod radiem. Dock oczywiście ładuje iPhone(ukryłem ładowarkę w konsoli centralnej, by wszystkie kable były ukryte) i jest podłączony do wejścia aux w radiu(radio oczywiście nadal fabryczne). Tak zamontowany iPhone świetnie sprawdza się jako nawigacja.

W załączniku zdjęcia z ogłoszenia i dzisiejszego malowania zacisków.

Sorry za post pod postem, ale myślałem, że się połączy.

Załączniki

• IMG_1047.jpg
    IMG_1047.jpg
    93.2 KB · Wyświetleń: 247
Ostatnia edycja:
Korzystając z ostatnich dni ładnej pogody zorganizowałem Belli sesję w plenerze. Oto owoce mojej pracy:

W planach mam:
-wymianę felg na 17", najlepiej Toora z wersji Ti
-przeróbkę przednich świateł na wersję GTA/Ti
-montaż chromowanej końcówki wydechu
-obniżenie zawieszenia
-wymiana foteli na beżowe skóry z Alfy GT
-lotka z GTA/Ti nad tylną szybę
-(może) delikatne przyciemnienie szyb

Ostatnia edycja:
W planach mam:
-wymianę felg na 17", najlepiej Toora z wersji Ti
-przeróbkę przednich świateł na wersję GTA/Ti
-montaż chromowanej końcówki wydechu
-obniżenie zawieszenia
-wymiana foteli na beżowe skóry z Alfy GT
-lotka z GTA/Ti nad tylną szybę
-(może) delikatne przyciemnienie szyb

Ktoś na forum pisał że fotele z GT są niezbyt wygodne;)

Spróbuj pomyśleć nad inną felgą, bo idziesz najprostszą linią oporu... Co do reszty zmian no na dużym plusie. Dobrze, że nie masz już tych tuningowych lamp z tyłu :D

Ktoś na forum pisał że fotele z GT są niezbyt wygodne;)

Fotele z GT są takie same jak w wersji Ti, ale są również dostępne w innych kolorach. I tak najpierw się do nich muszę przypasować zanim kupię. Jeśli będą niewygodne to obszyję te co mam skórą, albo kupię zwykłe.

---------- Post dodany o godzinie 17:33 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 17:25 ----------

Spróbuj pomyśleć nad inną felgą, bo idziesz najprostszą linią oporu... Co do reszty zmian no na dużym plusie. Dobrze, że nie masz już tych tuningowych lamp z tyłu :D
Tamte tylne lampy wyleciały na drugi dzień jak ją kupiłem. :)
Co do felg to wysłałem również nad:
-
1119.pict

-
1103.pict

-
1113.pict

-
1111.pict

Sam nie wiem, które lepsze :D

---------- Post dodany o godzinie 17:39 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 17:33 ----------

Aha i jeszcze chcę założyć aluminiowe pokrywy lusterek ;) jak w wersji black line.

Drugi wzór od góry , czyli Tristary , wg mnie do 147 pasują idealnie !

Wszystkie felgi, które pokazałeś są ładne, pasują do 147, ale gdzieś już je widziałem... Ja poszedłem w inną stroję i kupiłem Toory, ale nie dedykowane do 147, bo lubię się "wyróżniać" i nie chciałem iść na łatwiznę. Dodatkowo cena była atrakcyjna. Pozdrawiam.

Ktoś wie jak sie nazywają te felgi?
1291048267

Zobaczyłem 156 u mnie na osiedlu na takich i się zakochałem w tych felgach. Myślę, że fajnie by się prezentowały na 147.

Do 147 to lepiej Tristary wsadź i będzie super
:)

Amortyzatory
Powrót