No to może i ja pochwale się moim autem.
Do tej pory nie było jakoś okazji do zrobienia zdjęć, więc nie było się czym chwalić.
Alfa kupiona we wrześniu zeszłego roku. 1.4 TS z 1999r., 103 KM i 145kkm przebiegu na dzień dzisiejszy.
Kupiona nierozsądnie - bez sprawdzenia, bez ASO ... ba - bez prawa jazdyPo prostu nabyta w chwili uniesienia
Oczywiście jak nietrudno się domyślić do takiego kupowania trzeba później dopłacać ...
W związku z powyższym w krótkim czasie:
- wymiana pasków i rolek alternatora (kiedy mechanik to zobaczył zapytał jak do niego dojechałem ... pasek jeździł na gołym łożysku),
- pasek rozrządu, rolki, pompa wody, wariator, Valvoline MaxLife 10w40,
- przepływka,
- remoncik całego zawieszenia z przodu: komplecik Vema (wahacze, końcówki drążków, łączniki stabilizatorów), poduszki amortyzatorów i amortyzatory Monroe,
- hamulce z przodu (wentylowane tarcze i klocki ATE),
- hamulce z tyłu (tarcze Ricambi Originiali, klocki Steinhof i płyn Valvoline DOT 3&4),
- kilka pierdół,
- kompletne sprzęgło Valeo.
Obecnie do zrobienia zostało już niewiele:
- zestawy naprawcze wahaczy z tyłu (części już są).
W środku seria (elektryczne lusterka i szyby, brak klimy i jeden airbag), z zewnątrz - lampy GTA Look (własnej roboty) i przyciemnione kierunki, alufelgi i zaciski maźnięte na czerwono
Tak Alfa wygląda dziś:
![]()
Ostatnio edytowane przez sn00p ; 03-04-2011 o 17:36 Powód: zmiany, zmiany, zmiany ...

Spoko wozik
Tylko spoilerek na tył by się przydał
Powiedz jak ten 1.4 ts sobie radzi w 146?
I ile pali?
Alfaholizm jest zaraźliwy
Alfa 156 2.0TS Berlina 1998r. - moja---Alfa 159 1.9JTDm 8v 2007r. 159KM 342nm by Cinsoft - taty --- Alfa 147 selespeed - w rodzinie
Ola[*] Kuba[*]

Porównując z innymi autami pokroju Pandy, 305, Clio, Thalii, Bravo to jest bardzo dobrze, tyle że trzeba kręcić pod ok 3k obrotów a ja niezbyt lubię jak mi auto zaczyna wyć
Mi spalanie wychodzi w okolicach 7,2-7,5 lita/100km, ale śmigam 50/50 trasa/miasto i to raczej bez stania w korkach.
Spojler i Speedline'y są konieczne w tym aucie![]()
To już co innego. Swoją drogą ładne autko.
Nie ma zbyt szybkich aut.... są zbyt wolni kierowcy.

Sentymentalny model Alfy.
Taka była moja pierwsza, tylko, że z pakietem sport.
Uwielbiałem ten samochód, a 1.4 radził sobie całkiem nieźle.
Pozdrawiam.
- Rafał
Piekny wozmojej 146 jeszcze troche do Twojej brakuje.. Ale damy rade
Nic nie jest prawdziwe.... Wszystko jest dozwolone
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki