Witam wszystkich Alfaholików!
Forum odwiedzam od dawna - wielkie dzięki dla was - znalazłem tu naprawdę masę przydatnych informacji. Alfa jest ze mną od roku i jest to mój pierwszy własny samochód - wcześniej w posiadaniu wyłącznie jednoślady.
Jest to model 1.9jtd z 1999 roku aka Miss Sunshine.
145 podobała mi się zawsze, a egzemplarz w żółtym, po początkowych wątpliwościach, przypadł najbardziej. Silnik diesla to niestety czy stety wzgląd ekonomiczny. Założony Powerbox i nie jest najgorzej, tymbardziej, że portfel nie boli (5,5 l/100). Auto posiada 4 poduszki, klimę, elektrykę, oraz seryjnie progi, lotkę i alfaalu. Trochę napraw za mną trochę przede mną - 10 lat na drogach robi swoje, ale nie mogę narzekać i na pewno nie przychylam się do powszechnej opinii na temat alf. Zgadzam się raczej z Clarksonem.
Miss Sunshine będzie miała co raz więcej lepszych zdjęć. Na razie załączam te.
Pozdrawiam wszystkich serdecznie
Paweł
Ostatnio edytowane przez paw 145 ; 16-07-2010 o 14:41
fajna fajna - podobną kaczuszkę ma Carlos71 z Wrocka- przepraszam za kaczuszkę ale na którymś ze zlotów jakoś tak się powiedziało i zostało mi w głowie - pozdrawiam!!!
bardzo ładny kolor lakieru

No całkiem sympatyczna.
Ile mocy i ile momentu więcej daje ten power box?
Pozdrawiam.
- Rafał
w końcu kanarek trafił do naszych belliświetna ona jest
![]()
"17 Novitec 4x98 sprzedam!!! + opony

śliczna 145!!!kolor robi robotę
pozdrawiam
>>> moja 145 <<<

Dzięki .)
@alces1
Powerbox ma podnosić moc z 105 do 125KM, a moment prawie do 320Nm, co jest moim zdaniem czczym wymysłem producenta. Kupiony na ebay z włoskiego sklepu, który oferował specjalny program do tej wersji silnika JTD. Mimo wszystko, a w szczególności w kontekście ceny, powerbox robi dobrą robotę. Jest regulacja "kopa", która do pewnego stopnia umożliwia sterowanie pracą urządzenia. Jest dynamiczniej i ekonomiczniej - głowy nie urywa - ale też nie miało. Jeśli jesteś zainteresowany namiarami napisz na PW
@RAFI W
tak tak. Na łokietka to ona (Miss S). Z resztą prawie codziennie). a co do czerwonej 166 to też masz rację. Lubosz Pozdro!
Gorące pozdrowienia dla wszystkich!
Królowa wśród 145ek! Piękna miss sunshine! Prawdziwa bella!
Witam wszystkich alfiarzy i alfistki, jestem tu za namową prezentującego miss sunshine, zaraz udam się na zwiady kolejnych belli, a z tego, co już się zdążyłam zorientować, jest co oglądać!
@paw145, Musisz dodać trochę więcej fot. Wiem, że masz
ps. Świetnie prezentowałaby się 'na telefonach'.
@przemoo84, widziałam Twoją galerię, piękna Twoja czarna mamba!
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki