W miniony weekend Alfa dostała nowe tarcze z klockami i nowe przewody hamulcowe. Przy okazji pomalowałem zaciski. Podczas przygotowań zauważyłem istotną rzecz. Moje zaciski pomimo że cztero-tłoczkowe Bremo nie miały napisu Alfa Romeo. Myślałem że wychodziły czasem takie wersje gdyż już się z tym spotkałem. Nic bardziej mylnego. Po zmyciu czarnego lakieru z zacisków okazuje się że pod spodem widniał napis Alfa Romeo. Po prostu ktoś je pomalował i olał napis. Teraz zaciski mają nowy lakier a lada dzień uzyskają nowy ładniutki napis. Czekam na naklejki od kolegi _tomek_.
Tymczasem świeżutkie zdjęcia.
Jak umieszczę napis to zrobię update.
Poza tym zrobiłem wejście AUX IN do ICS. Tak więc mogę słuchać mp3 z dowolnego zewnętrznego źródła dźwięku w niezmienionej czystej jakości dźwięku
Ponadto wymieniłem prawe przednie łożysko. Manual niebawem się ukaże, wtedy wstawię link. Łożysko wymieniałem ze względu na pojawiające się niewielkie wycie z kół ale niestety nie trafiłemalbo nie to łożysko z przodu wymieniłem albo nie wiem co. Będę musiał wymienić łożysko z drugiej strony.
Teraz Alfa jest gotowa do urlopu nad morzem Adriatyckim tylko jeszcze nie wiem z której strony![]()

jakiej firmy te tarcze i jak sie jezdzi na nich ,nie sa glosne przy wiekszych predkosciach podczas hamowania ,bo tez powoli sie rozgladam za tarczami z przodu do mojej, bo tyl nie dawno zmienilem
166 3.0 V6 24v 2007-
155 2.0 16v 2002-
164 3.0 V6 12v 2002-2006 155 1.7 TS 1999-2002

Bozarto. Są na allegro. To są ponoć mikody w tanim wydaniu. Kupiłem je bo cena atrakcyjna a już dwie osoby to sprawdziły (jedna w 166 inna w innym aucie). Jeżdżę drugi dzień i jest wszystko ok. Dźwięki są takie jak na hamowaniu moimi poprzednimi tylko nie piszcząAle czuć zalety lepszego chłodzenia. I klocki też kierunkowe dają.

Mam ten sam zestaw hamulcowy. Zrobiłem już prawie 10 tyś. km i jak na razie wszystko wporządku. Pozdrawiam

[QUOTE=marek230482;652243]Bozarto. Są na allegro. To są ponoć mikody w tanim wydaniu. Kupiłem je bo cena atrakcyjna a już dwie osoby to sprawdziły (jedna w 166 inna w innym aucie). Jeżdżę drugi dzień i jest wszystko ok. Dźwięki są takie jak na hamowaniu moimi poprzednimi tylko nie piszcząAle czuć zalety lepszego chłodzenia. I klocki też kierunkowe dają.[/QUOTE
tak myslalem ale nie bylem pewny ,kupilem je do swojej ale na tyl i generalnie sa ok, z przodem sie jeszcze zastanowie bo mam klocka jeszcze na 15 tys , moze cos lepszego wrzuce chyba ze bedziecie pisac o nich w samych superlatywach to sie zastanowie
166 3.0 V6 24v 2007-
155 2.0 16v 2002-
164 3.0 V6 12v 2002-2006 155 1.7 TS 1999-2002

W tygodniu rozebrałem lampy na części pierwsze i zregenerowałem odbłyśniki. Lampy kapitalnie wyczyszczone i wypolerowane. Dzisiaj zmontowałem. Efekt? Jak nowe. Zarówno w dzień prezentują się jak nówki a i w nocy wreszcie świecą jak na soczewki przystałonie ma już problemu z widocznością w nocy.
Fajne tarcze, a same frezowane też są?
fajnie widzisz, fajnie hamujesz jeszcze ogarniesz silnik i będzie jazda.
Kto chce szuka sposobu,
kto nie chce szuka powodu.
155 V6v12 lpg -była
156 V6v24 lpg-była
147 2.0TS Selespeed lpg.-jest
166 2.0 V6 TB -LPG-jest

Tylko takie są. Jak patrzyłem to były jeszcze zimmerman (one chyba miały nacięcia same) ale cena była totalny kosmos i jeszcze na zamówienie. Do 166 nie ma za bardzo wyboru
Mam taką nadzieję. Dzięki Twojej determinacji padło nowe światło na sprawę. Myślę że u mnie będzie to samo. Ale powoli żeby mnie żona na wycieraczkę nie wyeksmitowaław końcu cały czas dom buduję a to strasznie budżet zasysa... O czasie nie wspominając.
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki