Z dwóch marzeń odnośnie Belli spełniło się jedno - jest Rosso AlfaDrugim miał być motor V6, ale to może poczekać
Dlatego dziś wszedłem w posiadanie fajnej Alfinki (oczywiście nie bez wad) z pewną i bezwypadkową przeszłością. Alfa jaka jest każdy zobaczy na zdjęciach (będą później)
Chciałbym też serdecznie podziękować koledze rafter za pewną pomoc![]()
Super gratuluję
Daj jeszcze zdjęcia i będzie git majonez
To, że auto nie jest idealne nie znaczy że będzie złe... moja Alfa też nie była bez wad... nadal nie jest, ale trochę pracy i wszystko da się przeskoczyć![]()
no wkońcu żeś kupiłdawaj foty!
była 155 2.0TS - nadal na forum
była 146 1.4TS - pojechała w świat

No jasne, najważniejsze że wreszcie mogę się nacieszyć własnymi 4-ema kółkami i to nie byle jakimi bo spod znaku AR za co mnie w domu wydziedziczą![]()
no i to cieszy ze nastepna AR 155 na forum.ale teraz pochwal się fotkami
Poszukuję silnika 3,0 12v
Czesci AR 155 ,146
GG 8401768
Mam nadzieję ,że będziesz z niej zadowolony . Pzdr
AR 156 1.8 TS ( 2001-2006)
AR 159 1.9 JTDM 16V ( 2006-2009)
AUDI A5 MTM (2009 - ....
Lewostronnym powolnojeźdźcom mówimy kategorycznie NIE !!!
gratuluje zakupurafter mi tez rozjasnił historie tej alfy wiec na pewno bedziesz zadowolony
![]()

To tak na razie jedno na zachętę, sesyjkę jakąś małą zrobię w weekend
Ogólnie to do zrobienia na szybko:
-postojówki przód + lewe mijania
-teleskopy klapy
-szyber (elektryka-działa ale się miesza)
-łożysko lewy przód
-drzwi kierowcy (ruda na spodzie)
-no i standard - naciąg łańcucha, płyny, olej, filtry itp.
Ogólnie Bella już mnie zaskoczyła 3 razy:
-dźwięk silnika - zalatuje mi Subaru w pewnym zakresie a to jest to co tygryski lubią najbardziejJak na 2.0 litry w rzędzie i 4 gary dla mnie rewelacja
-nauczka - nie wchodzić ostro w prawe zakręty jak jest niedużo paliwa
-muszę zmienić nawyki z Focusa w dieslu - przy skręcie i ostrym depnięciu zaczyna piszczeć a tamten zaczynał się toczyć
Z tyłu na zderzaku i błotnikach widać trochę inne odcienie lakieru więc widocznie były poprawiane drugi raz, ale to zrobię z drzwiami na wiosnę jak ruda sobie więcej zjeCo do samego auta to rocznik 1994, przebieg 158kkm rzeczywisty, ja jestem trzecim właścicielem w Polsce, 4-tym ogółem. Autko nie bite na co mogłem dostać poświadczenie na piśmie
Jaka to wersja - nie wiem, zaglądnę w wolnej chwili do dowodu i rzucę w Epera.
Także Panowie teraz jestem pełnoprawny AlfistiNiech moc będzie z nami
![]()
Ostatnio edytowane przez grzybek_bgi ; 11-08-2010 o 20:38
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki