Witam! Nareszcie znalazłem odrobinę czasu na przedstawienie mojej AR QV. Szukałem i szukałem... (jakby nie było prawie 7 miesięcy), a moja miłość do tej marki rosła z dnia na dzień. Pewnego dnia.. JEST! Stoi samotna, trochę zaniedbana (aczkolwiek w pełni sprawna) na sprzedaż. Jak tylko ją zobaczyłem była tylko jedna reakcja, to jest ta. Ta jedyna! Jest z 1996 roku z przebiegiem 163249 km. Więc jak na ten rok lakier jest do małej renowacji, ale to nie jest najważniejsze. Sprzedawca musiał ją "puścić w ludzi gdyż małe dziecko i żona() stanęły mu na drodze. Sam sukcesywnie przywracał ją do fabrycznego stanu. Dużo rzeczy zostało w niej wymienione m. in. zawieszenie, świece, wariator, sprzęgło, oleje i wszystkie płyny. Do mnie została jedynie do zrobienie część estetyczna.
Mia Bella posiada:
-wspomaganie
-ABS
-centralny zamek
-elektryczne szyby
-elektryczne i podgrzewane lusterka
-światła przeciwmgłowe
-elektryczny szyberdach
-dwie poduszki powietrzne
-oryginalne 15' felgi QV
-kompletny układ wydechowy firmy Razzon (końcowy przypomina kominy w jednej ze śląskich kopalni, ale wszyscy na ulicy zwracają uwagę na dźwięk , szczególnie powyżej 6tys obrotów)
I powiem Wam jedno - ten samochód ma u mnie dożywocie! Nawet jak w przyszłości powiększy mi się rodzina i będzie trzeba kupić 156 SW (bo nic innego jak Alfa nie może mieć miejsca) to 145 zostanie jako drugi samochód. Ta moc aż ucieka przez maskę
Pozdrawiam
Świetna Bella i bardzo dobry wybór. Jeśli chodzi o mnie to ten wydech końcowy mi się nie widzi, ale to kwestia gustuUwazam ze 145 QV wcale nie trzeba takiej "rynny" i tak ja pieknie slychac nawet w serii
Pozdrawiam

Z tą rynnę coś będzie trzeba z robić. I tak mam zamiar przywrócić ją do seriiA z wydechem i tak będzie trzeba poczekać do wypłaty. Bo wszystko się rozeszło na Piękną, części i te sprawy, ledwo na paliwo starczyło, a do wypłaty jeszcze tydzień
. Pozdrawiam
dokładnie taka sama jak moja jak kupowałem 145 QV te same wyposażenie ten sam rok tylko że ja miałem czerwoną i gdyby nie to że ją rozbiłem do dnia dzisiejszego bym nią jeździł tak jak mówisz moc sama ucieka i ten model jest wyjątkowy też na pewno u mnie zagości jak będę miał więcej kasy bo te auto to jest coś pięknego i ta przyjemność z jazdygratuluje zakupu i życzę samych miłych chwil za kółkiem
![]()

Super, fajnie że nikt nie zdążył zrealizować na niej żadnych tuningowych fantazjiGratuluję pięknego auta
![]()

ładniutka zadbana i oczywiście zarąbisty kolorek

Dzisiaj postanowiłem zobaczyć jak wygląda moje podwozie, zainteresowałem się również układem wydechowym o którym wspominał mi poprzedni właściciel. I tutaj... SZOK. Kolektor, środkowy i końcowy jest firmy Regazzon. Zaineteresowałem się tematem na stronie http://shop.alfisti.net/Tuning-Styli...::1_13_48.html aby poznać koszt całego układu... szok 1173 EURO. Miła niespodzianka w nowym samochodzie.
![]()
niezłe cackojest czym jechać
![]()
była 155 2.0TS - nadal na forum
była 146 1.4TS - pojechała w świat
Witam !!
Spoczko 145-tkano i ten silniczek calkiem niezle sobie radzi. ..)
Marcin // AR 146 2.0 TS //
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki