Tak więc po poprzedniej V6 (przedliftowej) kupionej od kolegi Masta, a sprzedanej sikorowi, przyszedł czas na spełnienie mojego marzenia - czarna 155 v6 po lifcie. Pamietam jeszcze jak ponad rok temu ogladałem zdjecia tego egzemplarza na forum, zachwycając sie nim długie, długie wieczoryWtedy była w posiadaniu kolegi z Lublina. Teraz jest moja (odkupiona od Endriu) i bedzie moja juz chyba do konca zycia
Alfe wiele osob na pewno już zna wiec nie bede sie na jej temat szczegolnie rozpisywał. Napisze tylko co ją czeka w najbliższym czasie. Z racji zbliżającej się zimy, dużo zaplanowałem na wiosne roku 2011
W tym roku:
- centralny + otwieranie klapy bagaznika z pilota (tak miałem w poprzedniej 155)
- polerka szkieł reflektorow (żeby wyglądały jak nowe)
- zamontowanie ksenonow (które kupiłem wczoraj, barwa 4300K czyli takie jakie są oryginalnie np w 159)
- z racji ksenonow zamontuje spryskiwacze na przednie lampy
- wymiana diód na desce rozdzielczej na mocniejsze (kolega rafal_155 w swojej 155 ma takie, znacznie poprawiaja wyglad deski szczegolnie wieczorem, bo oryginalne swieca dosc słabo)
- dopracowanie szczegółów, pierdółek itp tak zeby alfa była jak nowa
- zrobienie coś z prawym lusterkiem bo regulacja działa tylko pionowo, a poziomo silnik kreci ale lusterko sie nie rusza.
To chyba na tyle, może w miedzy czasie cos jeszcze dojdzie lub o czymś zapomniałem
Po zimie:
- Springi -30mm (cały czas szukam, wiec jak ktos ma jakis namiar na dobre sprezyny to prosze o kontakt)
- felgi 17' (już kupiłem, ale sie nie pochwale - niech to bedzie niespodzianka), a te 16' speedline będą na zime
- rozporka przod
- wyczyszczenie komory silnikowej i zadbanie o to, by poza wiadomymi funkcjami także ładnie wyglądała(moim ideałem, raczej niedoścignionym, jest alfa 155 v6 kolegi Łukasza K. z Krakowa)
- wygłuszenie wnetrza jakimiś dobrymi matami
- zadbanie o audio (inicjatywa mojej dziewczyny, bo mi V6 w zupełnosci wystarcza)
- czarna podsufitka (zobaczymy jeszcze jaki materiał zostanie do tego użyty)
- na koncu moze obszycie na nowo kierownicy i gałki czarną skórą ale z czerwoną nicią oraz zmiana koloru nici w boczkach oczywiscie na ten sam czerwony.
To chyba byłoby na tyle, a potem juz tylko huhac, dbac, czyścić itp itd, czyli to co alfista lubi najbardziej
Fotki miałem zrobić dzisiaj ale niestety słońce sie schowało wiec zrobie je jutro i na pewno wstawiePOZDRAWIAM !
Ostatnio edytowane przez epion ; 07-09-2010 o 16:39
155 V6 96r

Czekam na fotki z nowymi felgami
Ahh ten silnik...![]()
Alfaholizm jest zaraźliwy
Alfa 156 2.0TS Berlina 1998r. - moja---Alfa 159 1.9JTDm 8v 2007r. 159KM 342nm by Cinsoft - taty --- Alfa 147 selespeed - w rodzinie
Ola[*] Kuba[*]
brawoczekamy na foty
była 155 2.0TS - nadal na forum
była 146 1.4TS - pojechała w świat

Jak chcesz to mam namiary na hurtownię w Opolu chyba, mam od nich próbki materiałów i wiem już nawet z czego będzie moja podsufitka jak ogarnę całą mechanikę![]()
- polerka szkieł ci nic nie da. taki typ lamp nie da się zeszlifować. przynajmniej u mnie reflektor ma głębokie uszkodzenia od kamyczków i z tym nic nie da się zrobić.
- jeśli sprężyny są takie jak w TSie to szukaj tez sprężyn od Lancii Delty. ja na takich śmigam
- po co wygłuszać wnętrze? dźwięk silnika ci nie odpowiada?![]()
"17 Novitec 4x98 sprzedam!!! + opony
jak najbardziej odpowiada a wygłuszam też pod kątem audio no i ogolnie zeby troche uciszyc niektore plastiki
Dzis wpadłem na chwile do sikora, przy okazji uwieczniłem (niestety telefonem i przy słabym swietle) moje dwie V6, była i terazniejsza
w tle formula sikora na czesci
Do rzeczy ktore mam zamiar robic na wiosne dochodzi także kompletny wydech ragazzon z katalizatorem CSC
Ostatnio edytowane przez epion ; 07-09-2010 o 20:58
155 V6 96r
Heh znane mi auto ;] Nawet mojej roboty rolka prowadząca pasek PK w tym aucie siedzi ;] Poskładaj klime do kupy bo Endriu tego nie zrobił jeśli dobrze pamiętam z rozmowy z nim no i dbaj.
Cholernie podobają mi się felgi na których Twoja 155 śmiga, będę nie skromny i się pochwalę że je wyłapałem na allegro za śmieszne pieniądze i namówiłem na zakup poprzedniego właściciela przed Endriu.
156 3,0 V6 24V Q2 231KM@288Nm <= było, ale będzie więcej nadal z 3.0 V6 N/A- kiedyś dupowóz obecnie trackday funcar w nieustającej przebudowie
AR GT 3.2 V6 24V - dailycar/koszyk na zakupy żony ;]
Fabryczne blokady rozrządu 2.5/3.0 V6 24V, 3.2 V6 24V - możliwość wypożyczenia.
Własnie myslalem nad klima, zeby to zrobic bo jak ten czarny srodek sie w lato nagrzeje to nie bedzie mozna wyrobicWiesz moze jakich czesci tam brakuje?
155 V6 96r
Chłodnicy klimy, przewodów, osuszacza, presostatu i sprężarka już na złom się nadaje bo klimy w tym aucie przynajmniej 3-4lata już nie ma.
156 3,0 V6 24V Q2 231KM@288Nm <= było, ale będzie więcej nadal z 3.0 V6 N/A- kiedyś dupowóz obecnie trackday funcar w nieustającej przebudowie
AR GT 3.2 V6 24V - dailycar/koszyk na zakupy żony ;]
Fabryczne blokady rozrządu 2.5/3.0 V6 24V, 3.2 V6 24V - możliwość wypożyczenia.
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki