Strona 1 z 6 123456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 53
Przeglądasz Forum Alfa Romeo - Alfaholicy. Wyświetlony wątek znajduje się w dziale Nasze Belle - Opisy i zdjęcia naszych Alf.
    Użytkownik Romeo Avatar epion
    Mieszka w
    Łódź
    Auto
    Alfa 155 V6 96r
    Podziękowania za post / Lubię to
    Czas spędzony na forum
    5 d 15 h 21 m

Talking ALFA 155 V6 1996 NERO! czyli alfa "forumowa"

Tak więc po poprzedniej V6 (przedliftowej) kupionej od kolegi Masta, a sprzedanej sikorowi, przyszedł czas na spełnienie mojego marzenia - czarna 155 v6 po lifcie. Pamietam jeszcze jak ponad rok temu ogladałem zdjecia tego egzemplarza na forum, zachwycając sie nim długie, długie wieczory Wtedy była w posiadaniu kolegi z Lublina. Teraz jest moja (odkupiona od Endriu) i bedzie moja juz chyba do konca zycia Alfe wiele osob na pewno już zna wiec nie bede sie na jej temat szczegolnie rozpisywał. Napisze tylko co ją czeka w najbliższym czasie. Z racji zbliżającej się zimy, dużo zaplanowałem na wiosne roku 2011

W tym roku:
    - centralny + otwieranie klapy bagaznika z pilota (tak miałem w poprzedniej 155)
    - polerka szkieł reflektorow (żeby wyglądały jak nowe)
    - zamontowanie ksenonow (które kupiłem wczoraj, barwa 4300K czyli takie jakie są oryginalnie np w 159)
    - z racji ksenonow zamontuje spryskiwacze na przednie lampy
    - wymiana diód na desce rozdzielczej na mocniejsze (kolega rafal_155 w swojej 155 ma takie, znacznie poprawiaja wyglad deski szczegolnie wieczorem, bo oryginalne swieca dosc słabo)
    - dopracowanie szczegółów, pierdółek itp tak zeby alfa była jak nowa
    - zrobienie coś z prawym lusterkiem bo regulacja działa tylko pionowo, a poziomo silnik kreci ale lusterko sie nie rusza.
    To chyba na tyle, może w miedzy czasie cos jeszcze dojdzie lub o czymś zapomniałem

Po zimie:
    - Springi -30mm (cały czas szukam, wiec jak ktos ma jakis namiar na dobre sprezyny to prosze o kontakt)
    - felgi 17' (już kupiłem, ale sie nie pochwale - niech to bedzie niespodzianka ), a te 16' speedline będą na zime
    - rozporka przod
    - wyczyszczenie komory silnikowej i zadbanie o to, by poza wiadomymi funkcjami także ładnie wyglądała (moim ideałem, raczej niedoścignionym, jest alfa 155 v6 kolegi Łukasza K. z Krakowa)
    - wygłuszenie wnetrza jakimiś dobrymi matami
    - zadbanie o audio (inicjatywa mojej dziewczyny, bo mi V6 w zupełnosci wystarcza )
    - czarna podsufitka (zobaczymy jeszcze jaki materiał zostanie do tego użyty)
    - na koncu moze obszycie na nowo kierownicy i gałki czarną skórą ale z czerwoną nicią oraz zmiana koloru nici w boczkach oczywiscie na ten sam czerwony.

To chyba byłoby na tyle, a potem juz tylko huhac, dbac, czyścić itp itd, czyli to co alfista lubi najbardziej

Fotki miałem zrobić dzisiaj ale niestety słońce sie schowało wiec zrobie je jutro i na pewno wstawie POZDRAWIAM !
    Ostatnio edytowane przez epion ; 07-09-2010 o 16:39

155 V6 96r

2. # ADS
    Akwizytorka
    Mieszka w
    Milano

Użytkownik Alfa i Omega Avatar Młody_Alfista
    Mieszka w
    Okolice Olkusza i... zagranica
    Auto
    Alfa 156 2.0 TS berlina 98r.
    Czas spędzony na forum
    5 d 23 h 37 m

Domyślnie

Czekam na fotki z nowymi felgami
    Ahh ten silnik...
    Alfaholizm jest zaraźliwy
    Alfa 156 2.0TS Berlina 1998r. - moja ---Alfa 159 1.9JTDm 8v 2007r. 159KM 342nm by Cinsoft - taty --- Alfa 147 selespeed - w rodzinie
    Ola[*] Kuba[*]

Użytkownik Romeo Avatar thing
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    tddi
    Czas spędzony na forum
    27 d 16 h 11 m

Domyślnie

brawo czekamy na foty
    była 155 2.0TS - nadal na forum
    była 146 1.4TS - pojechała w świat

Użytkownik Romeo Avatar grzybek_bgi
    Mieszka w
    B-gi/W-wa
    Auto
    155 2.0 TS 8V '94 Super
    Czas spędzony na forum
    19 d 5 h 54 m

Domyślnie

Jak chcesz to mam namiary na hurtownię w Opolu chyba, mam od nich próbki materiałów i wiem już nawet z czego będzie moja podsufitka jak ogarnę całą mechanikę

ʇɧɹqoq Romeo Pokaż na mapie Avatar bobryt
    Mieszka w
    Gorzów Wielkopolski
    Auto
    AR 155 2.0
    Czas spędzony na forum
    9 d 37 m

Domyślnie

- polerka szkieł ci nic nie da. taki typ lamp nie da się zeszlifować. przynajmniej u mnie reflektor ma głębokie uszkodzenia od kamyczków i z tym nic nie da się zrobić.
    - jeśli sprężyny są takie jak w TSie to szukaj tez sprężyn od Lancii Delty. ja na takich śmigam
    - po co wygłuszać wnętrze? dźwięk silnika ci nie odpowiada?

"17 Novitec 4x98 sprzedam!!! + opony

Mieszka w
    Łódź
    Auto
    Alfa 155 V6 96r
    Czas spędzony na forum
    5 d 15 h 21 m

Domyślnie

jak najbardziej odpowiada a wygłuszam też pod kątem audio no i ogolnie zeby troche uciszyc niektore plastiki

Dzis wpadłem na chwile do sikora, przy okazji uwieczniłem (niestety telefonem i przy słabym swietle) moje dwie V6, była i terazniejsza

w tle formula sikora na czesci

Do rzeczy ktore mam zamiar robic na wiosne dochodzi także kompletny wydech ragazzon z katalizatorem CSC
    Ostatnio edytowane przez epion ; 07-09-2010 o 20:58

155 V6 96r

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    Lublin
    Auto
    156 3.0 V6 24V ------------------ GT 3.2 V6 24V
    Czas spędzony na forum
    22 d 12 h 29 m

Domyślnie

Heh znane mi auto ;] Nawet mojej roboty rolka prowadząca pasek PK w tym aucie siedzi ;] Poskładaj klime do kupy bo Endriu tego nie zrobił jeśli dobrze pamiętam z rozmowy z nim no i dbaj.

Cholernie podobają mi się felgi na których Twoja 155 śmiga, będę nie skromny i się pochwalę że je wyłapałem na allegro za śmieszne pieniądze i namówiłem na zakup poprzedniego właściciela przed Endriu.
    156 3,0 V6 24V Q2 231KM@288Nm <= było, ale będzie więcej nadal z 3.0 V6 N/A - kiedyś dupowóz obecnie trackday funcar w nieustającej przebudowie
    AR GT 3.2 V6 24V - dailycar/koszyk na zakupy żony ;]

Fabryczne blokady rozrządu 2.5/3.0 V6 24V, 3.2 V6 24V - możliwość wypożyczenia.

Mieszka w
    Łódź
    Auto
    Alfa 155 V6 96r
    Czas spędzony na forum
    5 d 15 h 21 m

Domyślnie

Własnie myslalem nad klima, zeby to zrobic bo jak ten czarny srodek sie w lato nagrzeje to nie bedzie mozna wyrobic Wiesz moze jakich czesci tam brakuje?

155 V6 96r

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    Lublin
    Auto
    156 3.0 V6 24V ------------------ GT 3.2 V6 24V
    Czas spędzony na forum
    22 d 12 h 29 m

Domyślnie

Chłodnicy klimy, przewodów, osuszacza, presostatu i sprężarka już na złom się nadaje bo klimy w tym aucie przynajmniej 3-4lata już nie ma.
    156 3,0 V6 24V Q2 231KM@288Nm <= było, ale będzie więcej nadal z 3.0 V6 N/A - kiedyś dupowóz obecnie trackday funcar w nieustającej przebudowie
    AR GT 3.2 V6 24V - dailycar/koszyk na zakupy żony ;]

Fabryczne blokady rozrządu 2.5/3.0 V6 24V, 3.2 V6 24V - możliwość wypożyczenia.

Moderator Romeo Avatar 75andrew155
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    155 V6 1996 .r
    Czas spędzony na forum
    50 d 14 h 4 m

Domyślnie

Cytat Napisał GrzesiekK. Zobacz post
    Chłodnicy klimy, przewodów, osuszacza, presostatu i sprężarka już na złom się nadaje bo klimy w tym aucie przynajmniej 3-4lata już nie ma.
    To brakuje prawie wszystkiego

Alfa Romeo 75 Turbo 1987
    alfa Romeo 75 Turbo America 1990
    Alfa Romeo Giulietta 1.6 1983
    Alfa Romeo 145 1.4 boxer 1997
    Alfa Romeo 155 V6 1996

Strona 1 z 6 123456 OstatniOstatni

Informacje o temacie

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Tagi dla tego tematu

Tagi użytkowników

czarna podsufitka alfa 156

Zakładki

Uprawnienia