• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Srebrna Niunia 156

• Autor wątku Autor wątku mrutyś
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
teraz wygląda o niebo lepiej. Gratki pomysłu i smaku. Nie myślałes żeby przydymić wszystkie szyby ?
będą wszystkie tylko wtedy gdy były ciemnione tylne to były jeszcze montowane fotele i się nie udało wszystkich przyciemnić
i jeszcze słupki też będą czarne tylko na razie są czerwone z braku czasu...

Ostatnia edycja:
Po batalii do 3 rano zamontowany alarm ze scyzorykami, siłownik do otwierania tylnej klapy z pilota. Na deser pozostał moduł domykania szyb z pilota.

Ostatnia edycja:
Po prostu mnie zatkało ten kolor wygląda GENIALNIE i te elementy GTA na pewno tylko dodają jej uroku :) (tylko nie ten znaczek GTA :/ ) Moja też jest Rosso ale po tych kilku latach to już jednak nie to, ostatnio zmieniałem folie na słupkach to było widać jak bardzo zmienił się odcień lakieru :/ Powoli zaczynam myśleć nad takim odmłodzeniem mojej, jakie są to mniej więcej koszta??

Miałem przyjemność przypadkowo spotkać kolegę Mrutynę w Limanowej. Alfa prezentuje się oszałamiająco. Ktoś naprawdę pięknie położył lakier i pięknie Alfę poskładał. Mrutyna przejechał za mną kilkadziesiąt km i nie mogłem oderwać wzroku od lusterka wstecznego... Niesamowita metamorfoza.
Pozdrawiam.
- Rafał

hehe dzięki ;)
trochę brudna była i brakuje kratek między halogenami ;) ale przy chwili czasu pojawi się i to, mam nadzieję że w ciągu 2 najbliższych dni ;)
Do tego Twoja też pięknie wygląda :) nie mówiąc o tym jak "łykała" zakręty na na pradę fajnej drodze. Dzięki za wspólne km i pokazanie nowej drogi ;)

Marcin, kiedy przyjezdzasz do Brna na weekendzik? Tez chce twoja niunie wkoncu zobaczyc :P

wiesz jak jest ;) jak wszystko dopracuje na bank zaglądnę może nie na cały weekend ale wpadnę w którąś niedzielę ;) do tego może jakiś grill by się zgrało zorganizować i obserwator by w stronę krk się ruszył :D

hehe dzięki ;)
trochę brudna była i brakuje kratek między halogenami ;) ale przy chwili czasu pojawi się i to, mam nadzieję że w ciągu 2 najbliższych dni ;)
Do tego Twoja też pięknie wygląda :) nie mówiąc o tym jak "łykała" zakręty na na pradę fajnej drodze. Dzięki za wspólne km i pokazanie nowej drogi ;)
Heh, dzięki:)
Mam nadzieję, że nowa droga przypadła Ci do gustu, tym bardziej, że jest sporo ciasnych zakrętów, a jak wiadomo to jest to co tygrysy lubią najbardziej. Trzeba tylko na kombajny uważać;)
Pozdrawiam.
- Rafał

małe uzupełnienie w temacie ;)

1.
023.jpg

2.
010.jpg

3.
020.jpg

więcej na http://www.marcinrutyna.com/projektor/alfa/

A jakby dyfuzor tylnego zderzaka pomalować na czarno?
Pozdrawiam.
- Rafał

Jest piękna !!! kolor naprawdę robi wrażenie... tylko, że aż się prosi o jakieś 18'' oryginalne :)

tylko, że aż się prosi o jakieś 18'' oryginalne
18" chyba za dużo to jest sport pack ona już sama w sobie jest twarda i średni komfort jest na 16" myślałem o 17" może coś na wiosnę ale czy oryginały czy nie się zobaczy bo wiosenny katalog OZ racing kusi :D mają kilka ładnych propozycji w kolorach czarnych/białych itd ;)

Kolego napisz jak zostały fele pomalowane i jakie koszta mniej więcej. Pozdrawiam.

Kolego napisz jak zostały fele pomalowane i jakie koszta mniej więcej. Pozdrawiam.
pojęcia nie mam :/ felgi były malowane w cenie malowania całego samochodu... w profesjonalnej lakierni. Jak chcesz mogę zapytać kolegi co załatwiał mi malowanie samochodu aby zapytał ile lakiernik weźmie za same felgi.

Ostatnia edycja:
Bardzo ładnie zrobiona bella, nie podoba mi się tylko efekt pomarańczy na lakierze :/ Poza tym trochę wiocha przy 105 konikach wlepiać znaczek GTA. Myślę, że pomysł z dyfuzorem na czarno jest całkiem fajny :)
Mam pytanie co do siłowników otwierania klapy - gdzie to kupiłeś i ile Cię to kosztowało :>

nie podoba mi się tylko efekt pomarańczy na lakierze :/
juz pisałem w którymś poście ze irfanview przy zmniejszeniu zdjęcia zrobił coś takiego, po prostu nie poradził sobie z kolorem czerwonym... w rzeczywistości nie ma czegoś takiego

Poza tym trochę wiocha przy 105 konikach wlepiać znaczek GTA
a skąd wiesz że ma 105KM ?? :D:D:D poza tym cała była stylizowana na GTA więc i znaczek jest, jednym może się podobać innym nie ogólnie lotto mi to :D

Mam pytanie co do siłowników otwierania klapy - gdzie to kupiłeś i ile Cię to kosztowało :>
siłownik kupiłem u kolegi Showtime i dokładnie nie pamiętam ile sam siłownik bo kupowałem w całym zestawie z modułem komfortu, alarmem, sterownikiem zamka centralnego z wyjściem właśnie na dodatkowy kanał idący do siłownika klapy bagażnika i partktronikiem.

Sam siłownik pewno nie wiele ale musisz mieć centralkę która będzie tym sterowała ja zrobiłem w te sposób że kupiłem kompletne wszystko, z pilotami w postaci scyzoryków i przerobiłem z pomocą Showa w ten sposób że mam kluczyki scyzoryki z 3 przyciskami: otrzórz drzwi/zamknij drzwi/ otwórz bagażnik :D
chciałem coś takiego mieć ale panowie w ASO AR stwierdzili że jest to technicznie nie możliwe więc byli w błędzie bo jednak jest to możliwe technicznie wystarczą chęci i 2 wolne wieczory :)

Ostatnia edycja:
Amortyzatory
Powrót