Wymagającym audiofilem nie jestem.Przeważnie muzyczki słucham w granicach 30.Z tego co wiem jest możliwosć nagrania muzyki w tonie, że tak powiem głośniejszym,ale czy to pomoże to nie wiem.Zawsze można mocniejszy bas zamontować,ponoć seryne radyjko da rady pociągnoć coś mocniejszego ,ale konkretów nie znam.
BTW widze kolega z Lublina,będziesz jutro na 1/4 mili?? Pytam bo z chłopakami wpadamy,ba nawet mamy jednego uczestnika![]()
Ostatnio edytowane przez rybakmj ; 25-09-2010 o 14:39
Takich tam kilka dieslowkich patatajów w skromnym 1,9.
1/4 chetnie, ale do Lublina mam nieco KMjestem z Lubina hehe, co do audio pokombinuje na nieseryjnym radyjku

hehe wybacz My bad![]()

Mały pokaz jak alfinka w tej chwili się zbiera.
Sparing ze 156 2,5 V6:
http://www.youtube.com/watch?v=0BI1oECj-5E
Do 120km/h jestem z przodu,potem V6 mnie dochodzi,ale cierpliwości...

Dziś ,dzięki uprzejmości kolegi z Ełku zdobyłem g-techa na kilka pomiarów.W sumie było 6 prób: 5 poniżej 8s do 100,w kolejności od najgorszego do najlepszego ( 7,83; 7,74; 7,72; 7,69 i 7,67) raz wyszło 8,11 ,ale to już był pierwszy przejazd więc i wyczucie jeszcze może nie takie,albo opony nie rozgrzane.Można wyciągnąć średnią 7,8s do 100 i myslę ,że jest to najbliższe ku temu co w tej chwili moje auto potrafi przy tym setupie.
Może ma ktoś patent na nagranie filmiku z zegarów tzw.on boarda?Trzymając w ręku aparat nie daje rady nagrać cos sensownego![]()
ladnie ta VKe tam skladasz nawet na poczatku faktycznie, ale na V- max to juz by ciezko bylo, ciekaw jestem jak by moje 2.4 stock jeszcze, sobie poradzilomysle ze bede mial niedlugo okazje sprawdzic, moc mam podobna jak Ty ale 5 gar - moze cos pomoze
![]()

V-max to leże i kwicze.Robiliśmy sparingi z rolki od 50km/h,do 130 jestem z przodu i to sporo,myślę w granicach 2 długości ,może troche mniej,ale potem v6 się budzi i bierze mnie jak chce.Od 150km/h nie mam nawet co deptać aż do samych 200 jestem mocno w tyle.
Twoje 2,4 20v to zajebista jednotka,ale i ciężka.Twoja alfa waży w granicach 100kg więcej,a może i nawet +100kg.Start raczej mój,ale powyżej 100 to kto wie.Trzeba zweryfikować.Robiłem próbę ze 156 2,4 ale 10v na chipie 180km.Start jest mój,1,2,3 około długości auta z przodu potem idziemy w miare równo.Z rolki idziemy łeb w łeb.
10V to troche ze tak powiem inny silnik - mam takie 2.4 tez i z moja bella porownywac to niebo a ziemiatakze moze cos bym lecial .... mysle ze walka rowna by byla z takim 1.9 po programie jak Twoj
![]()
Ostatnio edytowane przez kenobi ; 07-10-2010 o 17:52

Przy wyższych prędkościach piąty cylinder pokażę do czego służy zapewne![]()

Kenobi,zgadzam się w 100%.2,4 10v a 20v to jest duża róznica technologiczna .2,4 20v to naprawdę fajna jednostka,aż mnie zastanawia ,że jeszcze nie zrobiłeś programu.Start twierdze,że miałbym przewagę,ale od 120 w zwyż pewnie było by podobnie jak z 2,5 V6.Jednak pojemność,większa ilośc garów i na końcu moc to jest to w przypadku wyższej prędkości.Szczeże chciałbym sprawdzić się kiedyś z taką bellą.
Jeszcze co do pojemności;miałem próbe na ełckiej obwodnicy z mercedesem kolegi S500 W140L 326km,niby 7,3s do 100 ale baaardzo w to wątpie (mega ogromna locha w dowodzie ma wpisane 2260kg).Start to był znikający punkt w moim wykonaniu,niestety nie rozpędzalismy się do dużych prędkości max do 130-140 i byłem z przodu.Powiem jednak ,że kiedys lecielismy tym concordem drogą S8 przez obwodnicę Wyszkowa na Wawę i masakra jak to przyspieszało od 180km/h do ponad 220,normalnie przyspieszeniem jednostajnym niczym niezakłuconym!!!Także jestem pewien ,że od 150-160km/h mógłbym tylko zrobić papa na pożegnanie tej lochy.
pozdrawiam
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki