Strona 1 z 52 123456789101151 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 517
Przeglądasz Forum Alfa Romeo - Alfaholicy. Wyświetlony wątek znajduje się w dziale Nasze Belle - Opisy i zdjęcia naszych Alf.
    Użytkownik Romeo Avatar rybakmj
    Mieszka w
    Grajewo,podlasie
    Auto
    Alfa 156 1,9 16v 220km+ by MR MOTORS.Croma 1,9 16v 190km+ wife's/family car.
    Podziękowania za post / Lubię to
    Czas spędzony na forum
    6 d 16 h N/A

Domyślnie Alfa 156 1,9 JTDM 16v by Rybakmj

Witam .Od dłuższego czasu przeglondam to forum i wstyd nie podzielić sie zdjęciami swojej belli tak więc oto i ona:

(ramka rejestracyjna już wymieniona)

I środek

Na koniec wykres serii i po programie:

Rocznik auta 2004 kwiecień,przebieg na dzień dzisiejszy 86700km.Alfa pochodzi z Polski ,kupiona w salonie w Konrysie w Białymstoku przez pewną kobietą.Ja jestem drugim właścicielem,a nabyłem ją 13 maja 2009 roku.

Wersja wyposażenia progresion,niestety to nie jest niemiecki progresion gdzie lista wyposażenia jest bogatsza ,ale zależało mi na aucie z polskiego salonu,małym przebiegu i pewnej historii samochodu.

Wyposażenie to:
    ABS,6 poduszek,jasny welur,elektryka szyb,klimatronic podwójny ,zmieniarka CD ,czujniki parkowania tył,zabezpieczenie na lewarek skrzyni biegów bierlock i kilka innych przydatnych gadżetów.

Jako ,że marzy mi się alfa jedyna w swoim rodzaju w planach modyfikacje typu zmiana wydechu,duży IC z nowym orurowaniem,zmiana turbo i mocniejsze sprzęgło,ale jeszcze sporo wody upłynie zanim osiągne te cele.

Pozdrawiam wszystkich miłosników AR
    Ostatnio edytowane przez rybakmj ; 17-09-2010 o 18:56

2. # ADS
    Akwizytorka
    Mieszka w
    Milano

Użytkownik Alfa i Omega Avatar 100P
    Mieszka w
    Kujawsko Pomorskie
    Auto
    AR GT 1.9 JTD DISTINCTIVE
    Czas spędzony na forum
    19 h 22 m

Domyślnie

ładna alfusia, ten programik to widze, że ją troszkę ożywił oby więcej takich na drodze. swego czasu chorowałem na taką tylko, że w kombi. ładna belka

Mieszka w
    Grajewo,podlasie
    Auto
    Czas spędzony na forum
    6 d 16 h N/A

Domyślnie

Ożywił ożywił hehe.Dzięki kolego,ale wizualnie przy twojej GT to nawet wstyd mi ustać . Sam nie myslałeś o programie?? Wrażenia mogą mocno zaskoczyć.

Użytkownik Alfa i Omega Avatar 100P
    Mieszka w
    Kujawsko Pomorskie
    Auto
    AR GT 1.9 JTD DISTINCTIVE
    Czas spędzony na forum
    19 h 22 m

Domyślnie

Cytat Napisał rybakmj Zobacz post
    ale wizualnie przy twojej GT to nawet wstyd mi ustać . Sam nie myslałeś o programie?? Wrażenia mogą mocno zaskoczyć.
    Przestań, jaki wstyd nie uważam, ażeby moja alfa była lepsza od Twojej. Teraz to Twoja jest szybsza co do programu to wychodze z założenia, że to co w serii, to niech tak zostanie. nie jestem zbytnim zwolennikiem chipowania, zmieniania softu itp. jak będzie mi mało to kupie coś mocniejszego ale w serii

Użytkownik Romeo Avatar kenobi
    Mieszka w
    lubin
    Auto
    156 FL 2.4 20V Mjtd
    Czas spędzony na forum
    7 d 17 h 45 m

Domyślnie

jakbym swoja widzial - kolor i wnetrze - tylko ze masz welur program dal pewnie kopa i teraz lepiej pcha do przodu a powiedz mi jak Tobie radio gra ? po prostu sobie gra czy jest jest glebszy, podbity bas z dobrym wyodrebnieniem wysokich tonow ? bo u mnie daje na 34 nawet i gra mi jak z telefonu komorkowego ;/
    www.bbtp.pl

..... powered by Cinsoft

Użytkownik Romeo Avatar zieloo007
    Mieszka w
    Racibórz
    Auto
    156 1.9 jtd 2000r.
    Czas spędzony na forum
    7 d 23 h 35 m

Domyślnie

bardzo ładna

Mieszka w
    Grajewo,podlasie
    Auto
    Czas spędzony na forum
    6 d 16 h N/A

Domyślnie

Dzięki za dobre słowo.

100p-GT sama w sobie ma bardzo dużo uroku i jaka by nie było 156 to niestety ,ale disajnersko nie ma startu do GT,takie jest moje zdanie.Szkoda ,że niehcesz programu.Ze 150 Km spokojnie można wydusić 180,a wież mi że jakbyś sie choć raz przejechał po sofcie to już byś zapomniał o serii.

kenobi-Już na serii było 148Km i 330 Nm i to można powiedzieć mogłoby wystarczyć ,ale nie dla mnie.Program to dopiero wstęp do większej mocy,tak czy siak polecam każdemu,bo wrażenia sa naprawdę o wiele ciekawsze po wzmocnieniu,niewspominając o przyjemności z wyprzedzania np tirów.Co do radia:efekt komórki to miałem, ale gdy radio nie było poustawiane .Po przestawieniu bass na full i tak samo sopran,a także jeszcze jednej funkci ,która jakoś wpływa na głębokosć dźwięku , muzyka stała się o wiele przyjemniejsza.

Użytkownik Romeo Avatar kenobi
    Mieszka w
    lubin
    Auto
    156 FL 2.4 20V Mjtd
    Czas spędzony na forum
    7 d 17 h 45 m

Domyślnie

Już na serii było 148Km i 330 Nm i to można powiedzieć mogłoby wystarczyć ,ale nie dla mnie
    wiem o czym piszesz, mam jak wiadomo 175 km i 380 NM w 2.4 i tez to nie jedzie, wiec program na wiosne

Po przestawieniu bass na full i tak samo sopran,a także jeszcze jednej funkci ,która jakoś wpływa na głębokosć dźwięku
    basem krece, sopranem tez ... cos sie zmienia ale glebokosc tonow jest "plaska" ;/ .. moze pamietasz cos za funkcje tam poprzestawial ?
    www.bbtp.pl

..... powered by Cinsoft

Mieszka w
    Grajewo,podlasie
    Auto
    Czas spędzony na forum
    6 d 16 h N/A

Domyślnie

Już ci mówie co to za funkcja,sam o niej nie wiedziałem póki nie przeczytałem w instrukcji zmieniarki.Otóż chodzi o funkcję Loudness, która podbija dźwięk i sporo go zmienia na lepsze zwłaszcza przy cichszym słuchaniu.Przyciśnij przycisk "AUD" na dłużej i na wyświetlaczu pojawi ci się LOUD ON lub LOUD OFF gdy ponownie naciśniesz ten przycisk na dłużej.

2,4 20v to fajne silniczki,lubię ich odgłos pracy.Program na 200Km i w alfe wstąpi diabeł hehe.

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar Kaembe
    Auto
    Włoszka
    Czas spędzony na forum
    19 h 14 m

Domyślnie

JLoudness, która podbija dźwięk i sporo go zmienia na lepsze zwłaszcza przy cichszym słuchaniu.Przyciśnij przycisk "AUD" na dłużej i na wyświetlaczu pojawi ci się LOUD ON lub LOUD OFF gdy ponownie naciśniesz ten przycisk na dłużej.

Dobrze wiedzieć

Auto masz podobne do mojego, lakier ten sam , rocznik , silnik. Inna jedynie wersja wyposażenia. Czipa miałem pod 180 km ale po zakupie wgrałem mapy spowrotem na 140 km.

Dużo już w niej naprawiałeś od czasu zakupu?

Strona 1 z 52 123456789101151 ... OstatniOstatni

Informacje o temacie

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Tagi dla tego tematu

Tagi użytkowników

alfa 156 by rybakmj

alfa 156 po fl srodek

alfa 156 by rybak mj

Zakładki

Uprawnienia