Witam,
około 3 tygodnie temu kupiłem wreszcie Alfę
Otóż od lutego rozglądałem się za Alfą, modelu 156 w ogóle nie brałem pod uwagę. Tylko i wyłącznie 166.
Gdy już przyszło co do czego, że wystarczyło wybrać auto, podpisać umowę i wrócić nim do domu, zacząłem intensywnie przeglądać Allegro i wydzwaniać po sprzedawcach.
Miesiąc polowałem na jakąś ciekawą 166 i upolowałem... 166 2.0 Turbo w perłowym kolorze. Zwlekałem z jej kupnem tydzień, a gdy byłem już w 100% pewny okazało się, że dzień wcześniej została sprzedana. Oczywiście bardzo się zdenerwowałem i w tym momencie wpadła mi w oko czerwona 156![]()
Gdy ujrzałem 156 w kolorze czerwonym już nie chciałem innego auta
Historię wyboru modelu już znacie
Póki co, muszę znaleźć nieszczelność układu wspomagania kierownicy, ponieważ gdzieś mi w bardzo szybkim tempie ubywa olej
Czas zaprezentować zdjęcia![]()
Alfa Romeo 156 2.0 TS 155KM

Cacy alfinka![]()
Bajerancka furka![]()
Super auto! Gratuluję zakupu i życze bezawaryjnej jazdy![]()
Born to be wild!
Po prawie roku użytkowania czas troszkę odświeżyć temat, nie tyle co o zdjęcia, a ogólnie mego samochodu![]()
Zdjęcia innym razem
Nie obejrzałem dokładnie auta przed zakupem i co wyszło? Ano wyszło to, że progi były tylko ładnie zaklejone i pomalowane, nie nadają się do niczego. Trzeba wspawać nowe
Ale cóż, moja wina. Będzie trzeba to zrobić przed zimą.
Druga sprawa, od miesiąca momentami Alfa traci moc i się dusi do ok. 3k obrotów.
Poza tym? Nie narzekam![]()
Alfa Romeo 156 2.0 TS 155KM
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki