Fiu fiu. Aż jestem ciekaw jak to sie będzie prezentowalo na samochodzie. Teraz nie pozostaje nic innego, tylko okleic reszte auta białą folia z Oracala albo 3Mi wrzucić fajne alu
![]()
no to widze ze projekt idzie do przoduciekaw jestem efektu ( sam seryjne bravo na abartha przerobilem
) takze licze i tutaj na sukces ...
Jak się będzie prezentowało to niedługo Mariusz zaprezentuje bo na jego 147 już taki zderzak chwile siedziałi wyglądał bardzo ciekawie. Co do felg to będą fabryczne 17" od 147 bo funduszy na coś zacniejszego jakoś brakuje.
powoli ale idzie... teraz na tapetę idzie zawieszenie. Stan dróg odbił się na obecnie zamontowanym dość znacznie o czym przekonałem się podczas ostatniej wizyty w serwisie. Wymiana wahaczy oraz łączników z przodu jaki i z tyłu powinna poprawić sytuację.
P.S. Też liczę na sukces. Na chwilę obecną wszystko wygląda obiecująco.

Jak dobrze poszukasz to w cenie felg do Alfy można wyrwać inne ciekawe 17". Mi się nawet 18" udało wyrwać za niewiele więcej niż kosztują 17 alfy...
P.S Jak tylko zdecydujesz się na zawias daj znać co wybrałeś. Sam chciałbym do końca miesiąca coś wybrać ale jeszcze się waham z wyborem...
No i niestety felgi alfy, które miałem kupić się sprzedały. Będą pewnie jakieś inne... Jeśli chodzi o zawieszenie to wciąż się zastanawiam.
Poniżej fotki zrobione ostatnio w Szczecinie.
Ostatnio edytowane przez drift-r ; 16-02-2011 o 23:26
Po wielu przejrzanych ofertach w internecie, po wielu wymienionych e-mailach i wykonanych telefonach w końcu udało mi się znaleźć felgi w przyzwoitym stanie. Wybór padł na Rial Ugento 7,5x17 5/100 ET35 czyli coś takiego:
wraz z oponami Pneumant PN 950 Tritec 215/45R17 x4 czyli coś takiego:
Oponki posiadają rant chroniący felgę. Zdjęcia poglądowe znalezione w internecie. Jedyny minus tego zakupu to rozstaw śrub czyli 5x100, a co za tym idzie konieczność montażu na śrubach pływających. Jak tylko będę miał chwilę i aparat w ręku to wrzucę swoje fotki.
Kolego a powiedz czy do tego zderzaka GTA są też w komplecie wszystkie kratki? Pewnie nie ma więc gdzie je zdobyć? Pytam bo mi się tez marzy na przód wrzucić taki zderzak ale to raczej bardzo odległa przyszłość bo z malowaniem to pewnie z 1500zł wyjdzie jak nic. I zawsze sie zastanawiałem gdzie te kratki można dostać. Bo sam zderzak jak rozumiem jest dopasowany już do seryjnej 147 czyli jest węższy od oryginalnego o te 5cm? Bo normalna GTA jest od serii właśnie o 5cm szersza więc kupowanie oryginalnego zderzaka na allegro raczej nie wchodzi w gre:/
A sam Twój projekt wygląda na prawdę zacnie, już sie nie mogę doczekać jak zestawisz zdjęcia z dnia zakupu z tymi które zrobisz po wszystkich modach, różnica będzie na bank powalająca![]()
Eeeetam, aż taki koszt to nie jest. Aczkolwiek zderzak GTA to również kierunkowskazy, malowanie i te kratki. Co do kratek będę kupował siatkę z ABS'u. Muszę jedynie sprawdzić jaka jest odpowiednia wielkość oczek. Na alledrogo można znaleźć siatkę z ABS'u o wymiarach oczek 10x30mm, 14x24mm - coś się dobierze.
Powoli kompletuję części i pewnie projekt zakończy się w okolicach wakacji. Dziś umyłem samochód i przyjrzałem się wszystkim śladom miejskiego użytkowania (przez poprzedniego właściciela) i jestem coraz bliżej decyzji o malowaniu całości tak żeby wszystkie te niedoskonałości usunąć. Teraz trochę już na to za późno ale gdybym brał na początku opcję malowania całego samochodu pewnie poszedłbym w bardziej zaawansowane modyfikacje czyli zakup zderzaków i błotników przednich z GTA oraz poszerzenie tylnych. Wiązałoby się to z zakupem szerszych felg itd. No ale projekt już jest w realizacji, część elementów kupiona więc będą mniej zaawansowane modyfikacje. Swoja drogą tylne błotniki nawet w zwykłe 147 ładnie wychodzą![]()
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki