Model: Alfa Romeo Gtv
Rok produkcji: 1997
Silnik: 2,0TS
Wyposażenie: no chyba wszystko
Wnętrze: seria-brązowa skóra momo
Zawieszenie:sprawna seria
Hamulce:sprawna seria
Wydech: chyba seria (60mm srednicy po zewnetrznej....)
Body kit: brak znaczkow, 2 glowne zamalowane na czarno (w trakcie zmiany na serie) OEm felgi 16 cali
Zmiany: Wyrzucona puszka rezonansowa z komory silnika (troszke ladniej brzmi silnik) Wypolerowac na wiosne felgi na lustro, ewentualnie zmiana koloru, popracowac nad Car audio, najprawdopodobniej wpadnie sekwencyjna instalacja gazowa, dopracowac pierdoly w stylu brak glosnika w drzwiach, slabe silowniki maski i klapy itp.
Witam serdecznie w moim temacie. Alfe kupilem przypadkiem, nie myslalem ze bedzie mi dane poruszac sie GTV, planowalem kupno wersji 156, przypadek chcial inaczejjak wsiadlem do autka, to pomyslalem: M A S A K R A... Brazowa skorka w stanie db, wygodnie sie siedzi, mala szyba przednia.... po przejazdzce i sprawdzeniu autka na kanale zapadla decyzja: kupuje
Autko ma polozony nowy lakier czarny plus bezbarwny, zostala polerka. wrazenia jak najbadziej pozytywne, mimo drogich czesci.....:
rozrzad kompletny z termostatem 1200zl...
OEM simering pod wariator, wałek wydechowy i uszczleka pod klawiature... juz nie pamietam
regeneracja wariatora:150zl
oliwa (oczywiscie OEM)
filtry i srodek do zabezpeiczenia rdzy na podlodze:
plyn chlodniczy (OEM) :
plyn hamulcowy i do wspomagania(OEM) :
zostaly jeszcze do wymiany swiece, zabezpeiczyc pare przetarc na skorze, zalatac chlodnice klimy i ja nabic, poprawki w stylu obszycie galki na nowo itp. Nowy znaczek juz zamowilem na maske( cena-80zl.... ale co tam, jak szalec to szalec)
na koniec fotka na szybko mojej suczy(zrobie wiecej jak bedzie cieplo i umyje auto )
pozdrawiam wszystkich![]()
Ostatnio edytowane przez Qmax ; 19-02-2011 o 16:36

PIEKNA BELLANAPRAWDE POZAZDROSCIC
![]()
no no ładne cacko!!! spory zapał do wszelkich napraw ja na początek, oby jak najdłużej. Pozdrawiam
1970 cm z sekwencyjnym wtryskiem LPG. Wolę pchać moją Alfę niż jeździć VW!!
http://www.forum.alfaholicy.org/nasz...3_8_litra.html
Rigobert, mysle, ze wszyscy orientuja sie w tych roznicach, a pisownia wynika z nieprzywiazywania wagi do subtelnych roznic =) Niemniej, dzieki za sprostowanie =)
Śliczne czarnościPozdrawiam

To takie potoczne określenie, wzięło się zapewne z tego, że na tylnej klapie jest napis Gtv (t i v z małej litery). Jednak tylko tam są te małe litery, a wszędzie indziej wielka.
1. Jakiś folder reklamowy? Ze strony www2.alfaromeo.pl
2.
http://www2.alfaromeo.pl/index.php?q=1092 - zakładka Świat Alfy -> 1990-2000 -> Samochody
3.
http://it.wikipedia.org/wiki/Alfa_Romeo_GTV
4. Idąc tym tokiem rozumowania można by mówić, że pisanie Golf też jest błędem, albo, że Golf to Golf IV, a GOLF to Golf I
Dziwne, żeby wszyscy (w tym marketingowcy FGA i FAP) się mylili co do nazwy jednego z modeliAle fakt, dzięki małym literkom łatwiej rozpoznać jaki to model, więc warto starać się pisać z małej litery
Broń boże bym tego za błąd nie uznał
A tak poza tym to fajna Gtv, Qmax![]()
postarałes się o zaopatrzenie dla niejkoppe kasy
no i tak powinno być
ładna suczka
![]()
BEZ SERCA, BYLI BYŚMY JEDYNIE MASZYNAMI..................
Dzieki za pozytywne komentarzeco do oznaczenia, to nie wiem jakie powinno byc prawidlowe, na wersjach TB literki t i v sa male, na innych wersjach tez
z reszta czy to wazne, kazdy wie o co chodzi
o autko nauczylem sie dbac majac honde civic, tak mi zostalo (teraz troszke wiecej to kosztuje, ale co tam
) z aktualnosci, to mam nieszczelna chlodnice klimy, pewnie oddam do spawania, zawiasy drzwi kierowcy do wymiany, pilot do centralnego wymaga naprawy (chyba guzik) oraz elektryczna antena popsuta.... brzeczy ale sie nie wysuwa
no ale nic, wszystko sie ogranie
odblysniki halogenow wczoraj zregenerowalem samemu
moze nie swieca tak jak fabryczne (nie wiem jak swieca fabryczne
) ale jest o niebo lepiej w porownaniu z tym co bylo wczesniej
PS. dzis jade odebrac znaczek do ASO![]()
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki