Witam
W końcu zebrałem się aby pokazać Wam moją Alfę. Auto udało mi się kupić po długich poszukiwaniach i oglądaniu "bezwypadkowych" strucli (momentami nóż w kieszeni otwierał się na sprzedających). Poszukiwania wycelowane były na Alfe 156 z silnikiem 2.4 jtd ( właśnie taką też posiada mój ojciec
). Trochę w akcie rozpaczy zdecydowałem się na TS-a. Kupiłem ją od faceta, który sprowadził ją z Niemiec dla żony lecz niezbyt kobiecie przypasowała manualna skrzynia biegów... Wszelkie modyfikacje (nie ma ich wiele) robione były jeszcze w Niemcowni. Więcej o aucie:
Alfa Romeo 156 2.0 TS 155 km 2000 r. Distinctive
Przebieg to 102 tys. km
Alu 17"
Oponki LingLong 215/45 Made in China
Sprężyny Eibach Pro KIT
GTA look
Audio standardowe i na razie takie zostanie...
Zaraz po zakupie wymieniłem oleje i płyny, kompletny rozrząd z wariatorem, klima odgrzybiona i dobita, górne wahacze, klocki hamulcowe przód. Wszystko robione na jak najlepszych częściachBella nie ma i raczej nie będzie miała gazu ponieważ nie jestem wielkim zwolennikiem podtlenku LPG, a prawdę mówiąc spalanie zaskoczyło mnie dość pozytywnie...
. Aktualnie Bella śmiga w obuwiu zimowym (czarna stal 15'' zakryta plastykiem
)Proszę o komentarze!
Oto kilka fotek:
![]()

ładna jestZ daleka widać że jedziesz
a nie tam jakiś zwyklakowaty VAG
PZDR

Gratuluję Kolego auta!
Jak na 10-letnie auto, to jest super zadbana.
Felga wyśmienita, kolor fajny, wnętrze zadbane - bardzo bardzo mi się podoba.
Oby sprawowała się dobrze!![]()
No ładna![]()
Podoba mi sie jest małe ale :p no moze to kwestia gustu ale wole gril w fabrycznym kolorze....
Nieźle, nieźle. Zwłaszcza te 17" i Eibachy do tego robią wrażenie![]()
była Alfa Romeo 156 1.6ts, co będzie zobaczymy

Pozdrawiam kolejnego Alfaholika ze ŚwieciaCzęsto widuje twoje auto. Jedna z ładniejszych AR156 w okolicy. Mam pytanie jak z obniżonym zawieszenie jeździ sie po okolicy? Ja mimo standartu obcieram często osłoną o lód i śnieg.
Nieźle się prezentuje na tych laczkach. Powiem szczerze, że nie wiedziałem, że te LIngLong mają taki fajny bieżnik.
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki