Kierownica i mieszek naprawdę są spoko![]()

18' nie oddam ni chu chu![]()
tunel na razie czeka bo myślę, żeby w tą klapkę wprawić wyświetlacz z navi. Podłączyć na stałe i z boku zrobić gniazdo zapalniczki.
W zeszłym tygodniu minął rok od kiedy 147kma jest w moich rękach.
Na liczniku widnieje już 192500km czyli razem bezawaryjnie zrobiłem alfą 46500km.
Pewnie ktoś spyta jakie plany na ten rok ?
- mocniejsze sprzęgło i szpera Q2
- przelotowy wydech w M.G. Motorsport lub handmade z końcowym Ragazzonem
- zmiana zacisków tylnych na zaciski od AR GT/147FL/GTA - 276mm
- wymiana tylnej klapy, bądź malowanie mojej w kilku miejscach jest porysowana a także chcę zmienić tylną lotkę i usunąć oznaczenia modelu/silnika
- oryginalna lotka od GTA pomalowana pod kolor
- skórzane fotele, w grudniu uciekły mi banany z 147 GTA ;/
- wymiana sprężyn z tyłu i amortyzatorów.. niestety jeden ucierpiał, w dodatku tył stoi wyżej niż przód.. może gwint z regulacją twardości itd.
W garażu leżą 2 koniczynki od Mito QV i wciąż się waham nakleić czy nie ?
Pozdrawiam

Wszystko fajnie..
Koniczynki moim zdaniem zakładaj
Tylko jedno ale.. Po co Ci tylne zaciski większe ? Chodzi Ci tylko o estetykę że mały ten zacisk w 18" ? Bo jeśli o siłę hamowania to nawet nie odczujesz tego.. tylne hamulce są używane w bardzooo małym stopniu w czasie jazdy.. Właściwie to tylko ręczny.. Przykładowo Audi S3 ma przód jak trzeba 310mm czy coś koło tego a tył 256mm bo więcej nie trzeba mimo ponad 200 koni.. to tylko lekki wspomagacz trzymania auta na wprost kiedy zaczyna działać abs i kontrola trakcji przy hamowaniu..
Także rozważ czy nie warto wsadzić tej kasy w coś ciekawszego..Oczywiście ostateczna decyzja jest Twoja.. ale tak podsuwam do przemyślenia..

tak Q2 to najbliższy cel mam nadzieje, że wraz z letnimi kapciami włożę ten luksus
Co do spotkania, jak co roku od kilku lat w sierpniu wybieram się w Twoje okolice.. ale czy pojadę zweryfikują najbliższe miesiące. Bardzo chętnie się spotkam pogadać, powymieniać doświadczeniami.
Pozdrawiam

zapewne sie powtorze, ale wczoraj z okazji Walentynek moja lepsze polowka zakupila mi w prezencie "Autostrade" i chcialem pogratulowac wlascicielowi Omenowej 147
pozdrawiam
Z powodów osobistych i światopoglądowych odmawiam składania zeznań.
PILKA NOZNA DLA KIBOLI !!!

no to mamy 3 raz w ciągu pół roku..
przednia szyba do wymiany.. dziś przy ok 150km/h oberwała kamykiem jest dziura i pajączek..
na szczęście w styczniu wykupiłem ubezpieczenie![]()
Jak pech to pech, ale co zrobisz?
Lepiej powiec jak u ciebie z trakcją przy tak znacznym przyroscie mocy/momentu?
Możesz powiedziec coś wiecej co robiłes z wydechem (przelot)? Masz jakieś fotki? Powaznie mnie to interesuje.

wydech jeszcze nie tknięty. Myślę, że do wielkanocy sobie z nim poradzę. W prawdzie downpipe leży na pólce, ale bez reszty nie ma sensu go montować. Nie mówiąc już o tym, że trzeba będzie program poprawić.
W planach cały układ 2.5 cala z jednym końcowym tłumikiem proex lub ulter.
7557&d=1329583137" id="attachment47557" rel="Lightbox_798580" >
co do trakcji.. na 3 biegu jeszcze idzie przypalić kapcia.. albo nie wyłączasz ASRu albo często zmieniasz przednie opony, aczykolwiek 225 dobrze trzyma nie to co zimowe 215 ;/
ogólnie dorzucone 8kg z przodu dało o sobie znać niestety.. i już tak ładnie się nie prowadzi.
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki