Witam.
No i stało się![]()
W końcu posiadam własną włoszkę, jest to Alfa Romeo 147 1.9 JTD 16v 140KM.
Po drodze było pare innych propozycji takich jak Fiat Idea, Alfa 156 czy nawet Fiat Coupe 20vt ale padło na Alfę i jestem z tego bardzo zadowolony.
Aktualny przebieg to 146 tys.
Wyposażenie podstawowe![]()
4 badz 6 poduszek, klima, el lusterka + szyby, radio cd + mp3.. ogólnie seria![]()
Samochód nie był w stanie idealnym dlatego wraz z ojcem (george11) trochę pogrzebaliśmy przez ostatnie dni i oto efekty naszych prac:
-wymienione wszystkie filtry i płyny
-wymieniony zawór VGT
-pranie tapicerki wewnatrz
-dokładnie mycie z woskowaniem z zewnatrz
-zmienione oponki na zimowe
-wyczyszczony zawór EGR
-rozrząd
Co do zrobienia ?
- na pewno zawieszenie z przodu za jakiś czas, prawdopodobnie gumy zastąpie poliuteranem
- tylna wycieraczka, bo nie chodzi niestety
- prawdopodobnie kanapa,siedzenia i boczki zostaną zmienione na skórzane banan bądź czerwień
No ito chyba na tyle..
Tutaj chciałbym podziękować Ojcu za wielką pomoc w doprowadzeniu auta do stanu odpowiedniego. Już w niedzielę 1 duża wyprawa = powrót do Holandii około 1200 kilometrów.
Pozdrawiam i zapraszam do komentowania
Omen
Ładna i bardzo podobna do mojejPolecam przeróbkę lamp przednich na "GTA look", sporo zyska na wyglądzie.
jest: '06 AR 159 1.9 JTDm 16v Progression, Nero Oceano
były: '04 AR 147 1.6 TS Distinctive, Nero Metallico
'98 AR 156 1.9 JTD Progression, Grigio Chiaro metalic

Taka jak zawsze chcialem: 3-drzwiowa, czarna, diesel. Gratuluje (fajne lacie, gleba i nic wiecej nie trzeba) pzdr![]()

ale bita była z każdy strony i wogóle padaczka
( widziołech i jechołech niom niedowno )
hehe
oczywiście Amen to joke
piękna Niunia
te alumki to mój cel na wiosnępo prostu muszę je mieć
środek widać, że świeżo wymytyoby tak było jak najdłużej
szkoda tylko, że wyposażenie standard...
BTW sam prałeś tapicerkę czy u kogoś ?
jak sam to czym i jak
pozdrawiam,
Adam

dadasiek - tristary to już pniżej 1000 spokojnie na all są
wiem, wiemale najpierw musze skończyć remontować mieszkanie i mam nadzieję, że najpóźniej w maju alumki będą już siedzieć w aucie
chociaż widziałem ostatnio 147 na 17" TI z glebą i
także jeszcze nad tymi się zastanawiam.

bociuś moja przynajmniej jedzie na trym 4 biegu a Twoja coś ponoć szwankuje![]()
jokee..
nie, prał mi to zakład który zajmuje się myciem samochodu..
niestety nie będzie ani gleby, ani ciemnych szyb.. za to bedą światła a'la GTA i być może hamulce od GTA..
na końcu jak będzie dobrze z finansami zawitam do Cinsoftu..
ktoś, coś wie o podłączeniu tempomatu do 147 ? niestety nie posiadam a naprawdę by sie przydał.
Pozdrawiam
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki