Fajna, powodzenia przy renowacji

I zasada właściciela 155 - nie ufaj wskaźnikowi paliwa jeśli jest poniżej 1/4 baku![]()
Ośmiozaworowy TS opakowany w najszybszy kolor
"Make a car more powerful and it goes faster accelerating in a straight line. Make it lighter and it goes faster everywhere.", Colin Chapman.
troche zdjęc od spodu:
tuż za kolektorem - strumiennica ?
oznaczenie na srodfkowym tłumiku / kacie (jeszcze nei znam sie na tyle żeby stwierdzić...)
jak widac produkcja włoska więc nie jest to japończyk... nie wiem na czym polega magia tego wydechu al brzmi niesamowicie
i końcówka:
![]()
![]()
; końcowy-
do tego szybkie foty przedniej zawiechy
-chyba nie bede się szczypać i zmienie odrazu całe wahacze - tylko jeszcze musze wybrać coś ekonomicznego aczkolwiek dobrego![]()
To za kolektorem to po prostu łącznik elastyczny wydechusuper Alfinka, spod spodu wygląda trochę gorzej, no ale za tą cenę nie ma co za dużo wymagać;]
Ostatnio edytowane przez rooshyo ; 26-02-2011 o 16:41

no to masz kolego fajna skarbonkę, niestety kiedyś bawiłem się w takie zastane auto więc trochę pracy cię czeka ale myślę, że warto poświęcić jej gotówkę i czas.
ps. o dziewczynach zapomnij na pół roku![]()
no skarbonka - na pewno tak liczyłem że włoże w nią do 2 tyś PLN - do wymiany na dzien dobry lambda, przed zawieszenie oleje płyny filtry klocki hamulcowe
Alfa ma pełno małych wgniotów i "troche" zarysowań - nie wiem czy bede sie za to brał - czas pokaże
co do dziewczyn to mam jedną stałą wiec to Alfa bedzie musiała być na 2gim miejscu![]()
a co myslicie o podłodze ? na oko sie trzyma ale to jest moje oko - ja sie na tym nie znam :/

Na pierwszy rzut oka jest bardzo dobrze. Najczęściej gnije tył i z przodu obok otworów na podnośnik.
Jak to dobrze ogarniesz to przez najbliższe parę lat nic z podłogą nie wyskoczy.

2 to pewnie bedzie za malo w takim aucie raczej tarcze sa do wymiany ,sprezyny ,amory +zawieszenie ,wydech ,sprawdz sobie tyl bo jak nie miala nadkoli to mozesz miec problem w tamtej czesci
166 3.0 V6 24v 2007-
155 2.0 16v 2002-
164 3.0 V6 12v 2002-2006 155 1.7 TS 1999-2002

Jakie wahacze zakładasz?
Alfa Romeo rządzi i wymiata na ulicach świata. Gniecie diesle i auta D.

Czad Alfina!
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki