ja znowu bede zanudzac moim tematem bo nie moge go rozkminić -odebralem 155 od elektryka i auto jeździ .... podobno walnięty był komputer i facet go zrobił ale mówił że ktoś w tym kompie wcześniej grzebał i że bardzo możliwe że nie mam immobilajzera - podobno powinna sie przy odpalaniu zaświecić jakaś jego kontrolka której ja nie mam ( w sensie nie świeci sie), komputer był zzerowany wiec na pcozatku nie mogl zlapac odpowiedniej pracy ale po chwili wróciło do normy.....
..... czyli niestety równierz do przerywania.. :/ co jest kurde grane !!
zmienione swiece kable filtry lambda, teraz jeszcze zawory cisnienia paliwa pod kolektorem ( na uzywane ) i efekt jest identyczny jak byl... od czgo to jeszcze moze zalezec ze silnik sie tak jąka ? od wyzysz obrotów idzie równo choć Jacoff mowił że powinien sie jeszcze szybciej zbierać...
przyznam że mam rozwalony termostat i wolno sie nagrzewa ale to bez roznicy jak szarpie zaraz po odpaleniu na zimnym ...
przypomne że ze spalaniem tez coś chyba nie tak bo spaliny troche śierdza na pomiarze spalin za duże jest HC (holera cośtam) , mam małą dziure w wydechu ale to też nie powinno tak wpływac na sprawe....
załamka totalna !
może to wina kompa jak jest taki rozbabrany ? - tylko czy przy podmianie kompa nie będzie problemów z immobiliserem ?

Moja też pomimo usunięcia błędów i wymiany sporej liczby elementów na zimno szarpie i się muli. U siebie celuję teraz w pompę paliwa bo głośno pracuje więc pewnie jest na wykończeniu, jak nie to podmienię sobie wtryski, jak to też nie to lecę dalej z wymianamiNa kompie teraz nie mam błędów. A kolega laska miał szarpanie przed rozgrzewką i była to właśnie wina pompy.
Ośmiozaworowy TS opakowany w najszybszy kolor
"Make a car more powerful and it goes faster accelerating in a straight line. Make it lighter and it goes faster everywhere.", Colin Chapman.
może sie nie nagrzewa ale nawet jakby sie nagrzewala to nie odrazu samochod zawsze ma zimny start i to na tym starcie tylko i wyklacznie sa problemy - po rozgrzaniu jest ok nawet sie nie zająknie.
czy pompa ni wiem sprawdzane bylo ale na postoju ze cisnienie daje dobre.
Myślałem jeszcze że może KAT by sie przekręcił ale to chyba zupełni inne efekty by to miało...
http://www.youtube.com/watch?v=fJl6_H51iCY
filmik z II edycji Bydgoskiego mistrza kierownicy - traktoany jako zabawa i lepsze poznanie wozu - czego rezultatem jest przegrana w czasówce z astra I kombi 1.6 lpgheheh

Trzeba przyznać, że czarne felgi na przedniej osi wyglądają masakrycznie źle. W ogóle wzoru felgi nie widać.
Alfa Romeo rządzi i wymiata na ulicach świata. Gniecie diesle i auta D.
no masz racje z tymi czarnuchami na przodzie - ale przód i tył to te same felgi - speedline 16" więc widac ile zmienia kolor.... założyłem je tak sparowane ze względu na opony jakie na nich były ( z tyłu były 225/50 i mimo tego miała spory uślizg...,a z przodu slicki do ostatniego spałowania na torze)
na całym czarnym komplecie fajnie wygląda ale zastanawiam się nad przemalowaniem ich na srebrne wszystkie, bo czarne wizualnie ledwo wygladają na 15" może nawet bardziej na 14,5" - w opcji jest jeszcze przemalowanie na czerwone ale nie wiem czy to by dobrze wygladało -jesli chodzi o ten wzór felgi)
ja myślałem że to stalówki na przodzie :0
Renault 25 2.2 1986r.- była
Renault 25 2.0 1991r.- była
AR 164 T.Spark aktualnie
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki