no i w końcu nadszedłten czas żeby założyć nowej "lalce" temat
Po mojej 33 Imoli długo szukałem czegoś fajnego dla mnie w rozsądnych pieniądzach - już prawie kupiłem 33 w Grudziądzu ale w ostatniej chwili okazało sie że była mocno robiona :/
155 znalazłem PRZYPADKIEM na parkingu - porzuconą i zaniedbaną ale tak mi sie spodobala (mimo wcześniejszej niechęci do tego modelu) że powstał TEN: [ Jak znaleźć właściciela auta z parkingu ?? ] wątek...
dzieki jednemu z urzytkowników dotarłem do właściciela i dogadałem sie na 800 za całość - bez odpalania - czyli RYZYK=FIZYK jak po nią przyszedłem z kasą to okazało się że jeszcze ktoś ją przerysował z prawej strony i finalnie za 700 zł nabyłem ALfe 155 Sport która poprostu ładnie wyglądała i z info od właściciela wiedziałem że ma przednią zawiech do naprawy....
po kilku dniach przybyłem z moim przyjacielem wyposażony w nałądowany akumulator, litr oleju 10w40 z Tesco, 5l benzyny.... po zaaplikowaniu ww rzeczy okazało sie że aku do niczego sie nie nadaje - podłączyliśmy na kablach do samochodu kolegi i odpaliłą z pierwzego kopa po 1,5 roku stania !!
Alfe okradł ktoś z śrub mocujących koła więc trzeba było je wkręcić co nie było łatwe bo zdązyła się troche z nich osunąć - to CUD że nei spadła na glebe ! potem jeszcze dopompowanie oponek i pierwsza runda po parkingu
Alfa ma takiego kopa i tak cudnie sie prowadziła że mój kolega który nie przepada za marką i wielbi Fordy chciał odrazu wymienić się za swoją Sierre
dokupiłem ubezpieczenie OC i sprowadziłem 155 pod dom od czasu do czasu gdzieś się przejade ale ostrożnie bo faktycznie coś nie tak z przednią osią - gubi zbierzność i ma spore luzy :/
Być może w sobote to ogarne gdyż ex właściciel zostawił mi kilka części z ASO
z ciekawostek moge powiedzieć że Alfa brzmi jak grom rzucany przez Zeusa co zawdzięcza chyba wydechowi "ASSO"Kuba powinien się zaraz równierz wypowiedzieć
no i te 16" czarne speedline'yaz strach nimi wjezdzac na krawezniki z profilem 45 :/
zdjęcia dorzuce narazie moge załączyć takie:Jak znaleźć właściciela auta z parkingu ??
i jeszcze raz wielkie podziekowania osobą które mi pomogły w wyrwaniu Alfy spod ręki kata zwanego złomem:
Jackowi, Tomkowi, Kubie i koledze który podał mi namiar na właściciela a miałem go nie wymieniać z imienia i nazwiska![]()

Heh, no to ładna historia i ciekaważyczę dobrego użytkowania i czekamy na fotki
![]()
zdjęcia zdjęcia i jeszcze raz... fotki!
była 155 2.0TS - nadal na forum
była 146 1.4TS - pojechała w świat
Dziś ją widziałem, jest piękna. Na forach widział kilka sztuk 155 które mi się podobają, bo sam model mnie nie przekonuje. Macjejowa 155 musi zostać dopieszczona i będzie robiła furorę. Zdjęcia to jedno, bo auto trzeba umyć, wyposażyć w znaczki AR i kilka dupereli ale prawdziwego motoryzacyjnego orgazmu dostałem słuchając wydechu. Jak dobrze mi się wydaje jest sygnowany przez japońską firmę ASSO i brzmi ... trzeba posłuchać bo nigdy czegoś tak pięknego nie słyszałem. Sam miałem 1.7 16 boxera, 2.5 V6 24v i teraz 2.0 V6 TB i naprawdę chyba przebija te auta bez problemu.

Ośmiozaworowy TS opakowany w najszybszy kolor
"Make a car more powerful and it goes faster accelerating in a straight line. Make it lighter and it goes faster everywhere.", Colin Chapman.

Na pewno ciekawa historia nowego nabytku, ale ja również czekam na fotografie. Zawsze to w jakiś sposób zobrazowałoby jaki postęp dokonujesz w przywracania 155 do świetności. Co do wydechu to przypadkiem nie jest to wyrób włoski? Widziałem kiedyś części do włoskich skuterów sygnowane przez firmę ASSO oraz w tej chwili na allegro jest tłumik sportowy do Seata Ibizy za 120zł również firmy ASSO i dumnym napisem Made In Italy.
Asso to włoskie wydechy z tego co wiem obecnie chyba dywizja imasafa![]()
ProMoto-Expert Sklep z częściami do aut 502709007 zapraszam
http://www.forum.alfaholicy.org/pozo...naukowego.html

Piękna historia, nic dodać, nic ująćPowodzenia i szerokości!
Gratuluję, podziwiam i zazdroszczę.![]()
„Własnością człowieka jest zniknąć, śpieszmy się śmiać ze wszystkiego.”
Blaise Cendrars
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki