Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 29
Przeglądasz Forum Alfa Romeo - Alfaholicy. Wyświetlony wątek znajduje się w dziale Nasze Belle - Opisy i zdjęcia naszych Alf.
    Paweł156
    Gość

Domyślnie Pablo i jego 156

Wreszcie udało mi się zebrać trochę zdjęć i zaprezentować moja drugą miłość
    Zacznę od początku a było to w ) 1997roku gdy pierwszy raz zobaczyłem 156 w reklamach prasowych, piękny srebrny kolor, stała sobie na pustyni, temu autu nic nie brakowało wszystko idealnie do siebie pasowało, każdy element idealnie komponował się z kolejnym elementem, linia samochodu niesamowicie pociągająca. Tylko był jeden minus, to idealne auto było tylko w sferze marzeń wiec pozostawało podziwiać w reklamach a później na drogach. Ale w 1998r znajomy od ojca kupił sobie taką! 1.8TS ciemno granatowy, Az mi się nogi uginały na sam widok ; a najlepsze dopiero nadchodziło, przejażdżka tym cudem nawet na tylnej kanapie była niesamowitym przeżyciem. No i tak Alfa pozostała w moim sercu. W 2001 chciałem kupić używaną 145 1.4TS z 99r ale niestety okazało się ze była bita i skończyło się na tym ze przejąłem Brave od ojca. Potem jeszcze było kilka lat z Pugiem 206 i w końcu poważne przymiarki do zakupu 156 w 2004r.
    Cel miałem jeden: 156 z silnikiem JTD, najlepiej 2.4 ale jak będzie 1.9 tez nie będę marudził , rocznik 1999, pierwszy właściciel, tylko z Niemiec, bezwypadkowy, no i przebieg możliwie niski, kolor, tapicerka czy wyposażenie nie interesowały mnie, grunt żeby była Klima
    Od grudnia 2004 szukałem jej głównie w Niemczech na autoscoucie i mobile.de, w Polsce tez śledziłem ogłoszenia ale był o wiele mniejszy wybór i ceny o wiele wyższe, diesla można było ze świecą szukać a 2.4JTD to prawie biały kruk. Samochodów było wiele Az w końcu trafiłem na 156 99r, 2.4JTD, 120tyś km przebieg, serwisowana(dostałem nawet wszystkie faktury!), bezwypadkowa, pierwszy właściciel, znajomy z Niemiec sprawdził ją, małe negocjacje mailowe i decyzja ze jedziemy z ojcem po auto do Monachium. Auto kupiłem od architekta przed 40tka  spodziewałem się bardziej… jak to powiedzieć, dynamicznej osoby  która czerpie radość z jazdy. W komplecie do fury dostałem jeszcze oryginalny bagażnik dachowy, koła letnie na alufelgach i auto zatankowane w 3/4, w Polsce nie do pomyślenia :mrgreen:
    I tak oto od 8 lutego 2005 jestem szczęśliwym posiadaczem 156 i uparcie wałczę z mitem awaryjności AR, chyba ze ja mam jakiś wyjątkowy egzemplarz hehe :mrgreen: w tej chwili alfka ma przejechane 175tyś km, wymieniony rozrząd przy 150tyś km, sprzęgło, olej co 10-12tyś km, przednie wahacze i amortyzatory oraz sprężyny eibacha. Do tej pory zwiedziła ze mną Chorwacje aż po Dubrownik, Alpy austriackie, całą Polske kilka razy, Słowacje kilka razy i teraz szykuje ją do kolejnego wyjazdy w Alpy w sobotę
    Jak komuś się udało wszystko przeczytać, dziękuje za uwagę
    Załączone obrazy Załączone obrazy Pablo i jego 156-zlot_tychy_175.jpg   Pablo i jego 156-scudetto_748.jpg   Pablo i jego 156-ty_191.jpg   Pablo i jego 156-do_lubu_184.jpg   Pablo i jego 156-kupilem_137.jpg  

Pablo i jego 156-zepaku_113.jpg   Pablo i jego 156-pomorze_2007_106.jpg   Pablo i jego 156-mazury_2007_915.jpg   Pablo i jego 156-alpy_2007_149.jpg  

2. # ADS
    Akwizytorka

Użytkownik Romeo Avatar alces1
    Mieszka w
    Żegocina
    Auto
    Alfa Romeo 159 JTDm
    Podziękowania za post / Lubię to
    Czas spędzony na forum
    21 d 2 h 22 m

Domyślnie

Nic dodać nic ująć.
    Wspaniały oryginał.
    Pozdrawiam.

ViP Romeo Avatar robak#21
    Mieszka w
    Chorzów
    Auto
    coś tam wrzeszczy...
    Czas spędzony na forum
    1 d 14 h 50 m

Domyślnie Re: Pablo i jego 156

Cytat Napisał Paweł156
    Do tej pory zwiedziła ze mną Chorwacje aż po Dubrownik, Alpy austriackie, całą Polske kilka razy, Słowacje kilka razy i teraz szykuje ją do kolejnego wyjazdy w Alpy w sobotę
    Imponujace ,robi wrazenie
    tylko pozazdroscic i zyczyc powodzenia a dalszych wyprawach

pozdrawiam
    [*]

Użytkownik Romeo Avatar Siekier
    Mieszka w
    Łódź
    Auto
    AR 156 1,8TS
    Czas spędzony na forum
    6 h 39 m

Domyślnie

Paweł - REWELACJA !!
    Dawno nie widzialem tak zadbanego egzemplarza! Szkoda ze moja taka nie jest, no ale coz - trzeba sie cieszyc z tego co sie ma - przynajmniej nie bierze oleju :wink:
    Wlasnie uruchomilem kontakty ze znajomym oponiarzem zeby mi sciagnal takie felgi jak u Ciebie. Zdaje sie ze sa to 16" - opony masz 205/50 ?

gratuluje i pozdrawiam!

Dj.iCE
    Gość

Domyślnie

Tyle by się chciało napisać o Alfie156, ale każdy właściciel to samo czuje więc powiem jedynie, że gratuluje każdej Alfy jaką masz i będziesz miał!

Widzę, że poza Alfą lubisz te same klimaty czyli Chorwacja i Alpy bo sam chciałby się moją Alfą wybrać w te okolice, a dotąd za krótko ją jeszcze posiadałem (dopiero niecały roczek).

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Montreal
    Mieszka w
    Polska Łódż
    Auto
    Alfa Romeo 166
    Czas spędzony na forum
    N/A

Domyślnie

Piękna alfa :mrgreen:
    Zapraszam na www.chomikuj.pl/Kubek500

Mieszka w
    Łódź
    Auto
    AR 156 1,8TS
    Czas spędzony na forum
    6 h 39 m

Domyślnie

Cytat Napisał Dj.iCE
    Widzę, że poza Alfą lubisz te same klimaty czyli Chorwacja i Alpy
    AAA no wlasnie - zapomnialem napisac - ze rowniez jezeli tylko zdrowie (moje i belli ) dopisze to wlasnie tez wybieram sie autem do Chorwacji na wakacje.
    W razie czego pozwole sobie skontaktowac sie i wypytac odnosnie trasy, fajnych miejsc itd.

pozdrawiam!

Dj.iCE
    Gość

Domyślnie

Siekier ja mam mało dni wolnych nawet, żeby pogodzić Alpy z Chorwacją jak planuje:/ bo było by miły część jak nie całą trasę przejechać w towarzystwie. O trasy pytaj pytaj Pawła156 bo jeszcze nawet nie mam upatrzonego miasta, a w dodatku też bym chciał i do Grecji się wybrać bo bardzo miło wspominam. Napewno się jeszcze na jakimś spocie spotkamy i można przy okazji pogadać o tym - aż mi głupio ile razy miałem się wybrać na spot, ale coś wypadło więc w tym roku pilnuje kalendarza i dni wolnych.

P.S.
    "jezeli tylko zdrowie (moje i belli ) dopisze" życze więc dużo zdrowia i pozdrawiam!

Paweł156
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał Siekier
    Zdaje sie ze sa to 16" - opony masz 205/50 ?
    Zgadza sie 16 ale opony 205/55, kupiłem w niemczech na ebayu taniej było
    Opony polecam na opony.com a jesli bedziesz potrzebował rad odnośnie Chorwacji to chetnie sie podziele doświadczeniami

Cytat Napisał Dj.iCE
    Widzę, że poza Alfą lubisz te same klimaty czyli Chorwacja i Alpy
    dokładnie w chorwacji byłem juz kilka razy i zawsze chetnie tam wracam, a w tą sobote tne na Tyrol zachodni do Ischgl, tylko musze jeszcze dzisiaj podjechać świece żarowe wymienić i łańcuchy kupić

Mieszka w
    Łódź
    Auto
    AR 156 1,8TS
    Czas spędzony na forum
    6 h 39 m

Domyślnie

Cytat Napisał Dj.iCE
    i do Grecji się wybrać
    Wchodzimy nieco w off-topa ale juz tam - adminowie wybacza
    A co do Grecji wlasnie to tez mi chodzi po glowie Lefkada. Zaaaaj...ste miejsce i tylko samochodem mozna bo zdne biura podrozy tam nie organizuja wycieczek...
    tak wiec albo chorwacja albo grecja.

Na mysli mialem wlasnie ze popytam pawla156 Niemniej dzieki za zyczenia a ja zatem zycze wiecej wolnego czasu i koniecznie na udany wyjazd Alfa na urlop
    pozdrawiam!

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Informacje o temacie

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Tagi dla tego tematu

Tagi użytkowników

brak tagów :(

Zakładki

Uprawnienia