Cześć wszystkim!
Jako nowy użytkownik, który już w krótkim czasie zdążył pozawracać tyłek kilku osobom.
Dzisiaj jakos mialem troche wolnego czasu, to pstrykłem kilka fotek.
Mala historia auta:
Kupiłem go jakies 2tygodnie temu, od człowieka, który sprowadzil go w grudniu 2009 roku do Polski. Zimą autko nie było jeżdżone w ogóle, wiec można powiedzieć, że tylko jedno lato spędził na polskich drogach.
Autko wcześniej śmigało po Wenecji (mam nadzieje, że nie zaliczyło nurkowania w tamtejszych rzeczkach)
Przebieg na dzień dzisiejszy to 151 000km
W ciagu okresu, kiedy nim jeżdżę zrobiłem z 900km i nie zauważyłem żadnych dolegliwości. Przy zakupie od razu wlałem olej Motul 10w40, a rozrząd zostanie wymieniony pod koniec kwietnia.
Co zrobiłem:
- Wymiana Oleju Motul 10W40
- Zakup dywaników (na miare szytych)
- Wymiana lampy przedniej (jedna byla lekko peknieta)
- Złożylem CB Radio
- Naprawiłem klapeke wlewu paliwa (elektormagnes) - bo z guzika sie nie otwierała klapka
- Kupilem mocny akumulator (72ampery)
Co mnie czeka:
- Wymiana rozrzadu ( w ciagu miesiaca)
- POLERKA Mechaniczna auta - (Troche lakier jest porysowany, na czarnym lakierze bardzo widac wszystkie wady, ale po sprawdzeniu testerem lakieru, zakład powiedzial ze sie nim zajmą - umowiony jestem na za tydzien)
Co chce zrobic:
- Przyciemnić szyby o 30% - wszystkie 5 szyb: Tylnia, boczne male dwie oraz przednie.
- Wsadzic inne glosniki do tylniej półki i może podpiąć to pod wzmacniacz mały
- Musze kupić opony zimowe oraz felgi stalowe
- Włożyc filtr sportowy KN do orginalnej obudowy filtra
- Usunąc katalizator (ale slyszalem negatywne opinie)
Co mnie denerwuje:
- Jakos wczesniejsze autko, lepiej mi sie zbieralo w zakresach 1-2,5k obrotów, ale pózniej to juz ogien jest
- Troszke malo miejsca nad glowa
- Maly bagaznik
- To ze nie ma opuszczania i domykania szyb podczas otwierania drzwi
A teraz troszke o wyposażeniu:
- Kolor Czarny
- Czerwoja skorzana tapicerka
- Klimatyzacja
- ABS
- ESP
- Centralny Zamek
- Alarm
- Elektryczne Szyby
- Elektryczne lusterka
Zdjęcia:
Pozdrawiam!
Mmm czarnulkaelegancko. Pozdrawiam z drugiego końca polski
![]()
Czarna i czerwona skóra... mmmmm ślinka cieknie - to nie jest żadne zboczenie! a może i jest?![]()
"Alfa chociaż mała prowokuje do zgwałcenia pierwszych stu stron kodeksu drogowego."

HahahaAniol_jojo to chyba nie tylko twoje zboczenie
![]()

Podpisuję się pod tym rękami i nogami
Najlepsze połączenie kolorów
Zazdroszczę jednak troszkę![]()
Moje spełnione marzenie -> Alfa Romeo Gtv
2.0 TS 150KM'96
BLU ATOLLO

wszystko piekne tylko to CB
166 3.0 V6 24v 2007-
155 2.0 16v 2002-
164 3.0 V6 12v 2002-2006 155 1.7 TS 1999-2002
A właśnie, napisałeś że denerwuje Cie mały bagażnik - jaki bagażnik?To jest raczej kuferek na 2 reklamówki z zakupami! Silnik dopiero zbiera powyżej 3.5k obr/min to norma w końcu to silnik który lubi być kręcony, pewnie za jakiś czas jeszcze dodasz do swojej listy "promień skrętu jak autobus" ale da się przyzwyczaić
Szerokości i być może do zobaczenia na drodze!
"Alfa chociaż mała prowokuje do zgwałcenia pierwszych stu stron kodeksu drogowego."

Spoko, nie kupuje tego auta ktory ma sluzyc do przewozu rodziny
One jest tylko dla mnie...
Co do CB - duzo jezdze... lubie byc w kontakcie
Bagaznik - no ogolnie mi wystarczy
Promien skretu - fakt![]()

W piatek Julka idzie do spa. Przewidywane pedicure, manicure, strzyżenie itp
A tak na serio to w piatek funduje jej polerowanie calego lakieru, oraz odświeżenie wnętrza wraz z renowacja felg![]()
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki