Witam
W końcu znalazłem trochę czasu i udało mi się zrobić kilka zdjęć mojego nowego nabytku. Szukałem 159-tki od kilku miesięcy, przeglądając codziennie po kilka razy ogłoszenia. Zawsze jednak coś nie pasowało, a to zbyt uboga wersja, albo niepewna historia, za dużo przejechane (mimo że kręcone na mniej) lub cena trochę za wysoka. Chciałem koniecznie auto z polskiego salonu od pierwszego właściciela. W końcu trafił się rodzynek dokładnie taki jakiego szukałem.
[notranslate]Alfa Romeo[/notranslate] 159 w wersji Distinctive z 2006r z przebiegiem tylko 82 tyś. km (oryginalny potwierdzony historią serwisową i wszelkimi możliwymi wydrukami z kompa), auto oczywiście bezwypadkowe. Silnik 1.9 JTDm 150KM i narazie mi to wystarcza, zobaczymy co będzie potem. Funia na wyposażeniu ma wszystko co można chcieć (skóry i navi nie chciałem). Rewelacyjne jest wykończenia wnętrza, m.in. moje ulubione elementy z aluminium w szampańskim odcieniu. Na ostatnim zdjęciu moja pierwsza Bella która zaraziła mnie wirusem Alfy, aktualnie przekazana w ręce małżonki.
![]()
Ostatnio edytowane przez sickboy ; 02-06-2011 o 09:53 Powód: dodałem info o silniku + literówka
Nero Provocatore - AR159 - zawiozę do ślubu!!
it's beautiful - i pierwsza Twoja jak i również 159![]()

coś pięknego 159 dla mnie najładniejsza Alfa ! kocham te Autko kiedyś też je kupię .
Pozdrawiam KND.
Czarny lakier na karoserii i jasne wnętrze to idealne połączenie.
Eleganckoteż mam 147, może uda się kiedyś zrobić taką przesiadkę;D szerokości
![]()
Patrz w lusterka, sprawdź dwa razy - Golfy są wszędzie!!

Dzięki za pozdrowienia i również życzę szerokości.
Nero Provocatore - AR159 - zawiozę do ślubu!!

Piękna Bella. Też chciałem swoją mieć w takiej konfiguracji. Kupiłem jednak w kolorze krwistej czerwieni w czarnej skórze. I nie żałuję wyboru. W czerwonej barwie jest przepiękna. Szerokości na drodze.
Fajniutka

159 to piękna rzecz...
...samochód to najbardziej zbliżona do żywej istoty rzecz, jaką potrafi stworzyć człowiek...
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki