Dawaj fotyw sierpniu już zamknięte??

Piękny samochódDużo serca w nią wkładasz.. i pieniędzy
Kalendarium wypas
![]()
Ano staram się staram, momentami nie jest lekko, ale one przecież muszą być dopieszczone. Znacie to.
Na odmianę mam niemiłą niespodziankę. Wczoraj pękła mi przednia szyba, po prawej stronie, na dole.Tak po prostu, podczas jazdy. Grzałem szybę nawiewem, było -15, szyba jeszcze fabryczna, więc już osłabiona od uderzeń i rys. Do tego buda też już swoje lata ma i pewnie zapracowała na mrozie.
Wstawiam w przyszłym tygodniu nowego Pilkingtona (oryginał, ale prawdopodobnie będzie bez znaczka AR). Będzie nowa szyba.
Do tego w poniedziałek jedziemy na malowanie zderzaka, przy okazji robię błotnik prawy przedni. Będzie cacy!
---------- Post added at 19:11 ---------- Previous post was at 10:30 ----------
No dobra. Szyba wymieniona. Założyłem Pilkingtona w autoryzowanym serwisie we Wrocławiu. Jest OK, ale panowie spartolili mi zaślepki od podszybia i do tego chcieli mi wcisnąć niedokręcone podszybie, bo pogubili metalowe gniazda, ale się nie dałem (i nagle nowe gniazda się dziwnym zbiegiem okoliczności znalazły).
Julka miała kilka śladów korozji pod uszczelką szyby, wszystko zostało oczyszczone i zakonserwowane, podejrzewam, że na dłuższy czas wystarczy. Powód pęknięcia to wypchnięcie szyby przez powstające ognisko korozji (bąble się robiły), całość ściśnięta przez temperaturę i moje grzanie na szybę spowodowało pęknięcie zewnętrznej warstwy.
Ważne, że już wszystko gra. I ceną jestem pozytywnie zaskoczony, szczególnie, że szyba jest oryginalna, taka, jak na pierwszy montaż.
Cuore sportivo.
Moja 156 2.4 JTD
W sierpniu jest otwarta, ale nie wiem na jak długo. Podobno z roku na rok się zmienia. Mam znajomego z Rumunii, przed wyjazdem będę się za jego pośrednictwem dowiadywał co i jak.
Panie i Panowie, obiecana trasa transfogarska. Mam nadzieję, że się spodoba.
Dojazd do przełęczy, od strony północnej, jadąc na południe.
Tutaj należy usiąść. Zaczynają się widoki.Jeden, wielki tor wyścigowy. Doskonałe zakręty. Wysoko w górach.
75" id="attachment45961" rel="Lightbox_784958" >
Strona południowa.
Ostatnio edytowane przez void ; 03-02-2012 o 20:07
Cuore sportivo.
Moja 156 2.4 JTD

AAAAAAAA... a niby beton jest brzydki. Wygląda to rewelacyjnie.![]()

Ale tam pięknieFoty niesamowite
A czy to nie jest przypadkiem ta trasa z Top Gear??
Tak, to jest dokładnie ta trasa.
Przyznam, że wrażenia z przejazdu były niesamowite. Dwa razy przejechałem w obie strony tą przełęcz. Aż się nie chciało wyjeżdżać.![]()
Cuore sportivo.
Moja 156 2.4 JTD
Piękna odstawiona dziś rano do lakiernika na malowanie zderzaka. Wcześniej odwiedziłem myjnię.
Dokładka Zender będzie wymontowana i profesjonalnie zespawana w miejscu jednego pęknięcia, a potem również polakierowana. Póki co, zostawię ją sobie osobno (sezon zimowy). W lecie chcę kupić drugi zderzak, do którego ją dołożę. Będzie pięknie, już się nie mogę doczekać.
Zastanawiam się też nad malowaniem całego auta pod koniec lata, bo mam do przelecenia rysę na lewym boku (tylna ćwiartka i drzwi) i prawy przedni błotnik, a chyba bardziej opłaci się odświerzyć cały lakier.
Żeby na fotach z kolejnego wypadu na transfogarską się dobrze prezentowała.![]()
Cuore sportivo.
Moja 156 2.4 JTD
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki