Witam,
chcę wam zaprezentować moją drugą alfę 155, niestety pierwszej nie zdążyłem przedstawić (wypadek) - służy teraz jako dawca.
Wracając do drugiej belli jest to wersja formula w jedynym słusznym kolorze - czerwonymz 1994 roku. Stan ogólny oceniam jako dobry wiadomo nie jest to nówka z salonu, ale trochę pracy i uda się z niej zrobić ładną sztukę. z przypadłości które ja trapią to wyjący rozrusznik i stukające przeguby no i sprzęgło powoli się kończy no i standardowo zawieszenie i hamulce. Rzeczy, które już zrobiłem to wymiana chłodnicy (stara ciekła) i termostatu.
Jeśli chodzi o stan blacharski to któryś z poprzednich właścicieli prysnął ja z zewnątrz lakierem, dzięki temu posiada jednolity czerwony kolor na całej karoserii. Na lewym tylnym błotniku pojawiły się małe burchelki rdzy, ale nie są one duże i da się je łatwo ogarnąć. reszta blach jest ok. Alfa pewnie miała mala przygodę z tył (bagażnik ok) dlatego prawdopodobnie była wymieniania klapa niestety już bez lotki, więc jakby ktoś miał na zbyciu lotkę do formuły to pisać.
Dodam jeszcze ze coś było kombinowane z wydechem, bo ma fajny metaliczny dźwięk.
Ogólnie alfinka daje dużą frajdę z jazdy i jak tylko wsiadam do niej pojawia się banan na twarzy.
Będę starał się na bieżąco informować o przeprowadzonych pracach.

ślicznotkaostatnio coraz bardziej kocham się w tym modelu

Śliczna no i ten słuszny kolorek pozdrawiam.

Pracuj, pracuj. Ma wyglądać jak Rafała 155![]()
Ośmiozaworowy TS opakowany w najszybszy kolor
"Make a car more powerful and it goes faster accelerating in a straight line. Make it lighter and it goes faster everywhere.", Colin Chapman.
Formula bez spojlera jakoś tak inaczej wyglądaPiękny lakier masz
![]()
P.S. Formula miała tylko czerwony, prawda?
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki