Super się zapowiada!
Też chciałbym kiedyś kupić taką bellę i ją odnawiać i mieć później satysfakcje z tego co zrobiłem
Powodzenia w dalszych pracach!
Była : 146 1.6TS 97r (2006-2011)
Jest : 156 1.8Ts (2010 - ? )

A że tak zapytam po co rozcinałeś kable na wtyczkach do elektrycznych szyb?
Cuoreventi, rozcinałem, ponieważ instalacja z 2003 posiada podświetlenie na czerwono, a ja chciałem utrzymać kolorystykę w jednej tonacji (zielonej). Przyciski podświetlane na czerwono posiadają inne wtyczki niż zielone.
Dzisiejszy (niewielki) postęp prac:
Z tej wiązki postanowiłem "wyczesać" okablowanie do lusterka wstecznego:
A tutaj taka mała podpowiedź jak naprawić połamane zatrzaski trójkątów na drzwiach (strasznie to to łamliwe). Za pomocą zwykłej lutownicy można bardzo szybko i efektownie "nadspawać" połamany plastik.
![]()
Dzisiaj w dalszym ciągu walczyłem z instalacją deski rozdzielczej (nagłośnienie BOSE, czujnik deszczu, czujnik zmierzchowy, zestaw głośno mówiący, panel klimy), oraz pranie tapicerki i czyszczenie alufelg. Jak samochód będzie na drodze, z przeglądem, opłaconym podatkiem drogowym i ubezpieczeniem to rozbiję sobie szybę czołową i powiem aby mi wstawili z nadrukiem pod czujnik deszczu. Póki co tak to wygląda:
Tapicerka po wstawieniu foteli i przepraniu.
Zestaw głośno mówiący z bluetooth, który zamiast głośniczka podłączony będzie do radia i głośników w drzwiach.
Koło przednie przed myciem:
Koło tylne po dokładnym czyszczeniu.
Przed (wieloletni nalot z tarcz hamulcowych):
I po moich zabiegach kosmetycznych:
![]()
Ostatnio edytowane przez DarasBB ; 02-05-2011 o 22:07
Kawał dużo dobrej roboty zrobiłeś kolego oby sił i zaparcia nie zabrakło![]()
Moja Alfa pochłania fortunę na ubezpieczenie, serwis i paliwo. Ale kiedy ją prowadzę, czuję się, jakbym miał milion dolarów i uśmiech na mej twarzy trwa cały dzień! [...]
Jesteś naprawdę GOŚĆ ! Tyle chyba wystarczy
Gratuluję zaparcia
Pozdrowionka,
Wojtek
W oczekiwaniu na dźwig do silników zajmuję się pierdołami:
![]()
Nieźle nieźle, bardzo szybko Ci to idzie że tak powiem (napiszę). Czym czyściłeś osłonę pokrywy zaworów? Ja swoją już dwa razy czyściłem i nie mogę osiągnąć takiego efektu.
Jeśli znajdziesz gdzieś nie przetłumaczony tekst napisz do mnie PW najlepiej z załączonym screenem.
146 1.6 i.e. 16V TS 1998r. ECU Motronic M1.5.5
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki