u mnie wystarczył szampon samochodowy i szczoteczka do rąk... ew. możesz spróbować płynem do mycia silników + szczoteczka![]()

Z zawodu jesteś mechanikiem czy tylko masz taką smykałkę?
Tak czy siak, gratuluje wytrwałości :]

Ja mam pytanie odnośnie silnika.
Zostaje 1.6 czy może coś większego![]()
Samochodówka to hobby, które tutaj w Irlandii pozwala mi na utrzymianie garażu dzięki ciągle roznącej rzeszy zadowolonych i powracających klientów.
---------- Post added at 21:57 ---------- Previous post was at 21:55 ----------
2.0 TS, bo jest identyczny jak 1.6, a papierów zmieniac nie będę. Zwiększając pojemność silnika w papierach płaciłbym wyższe ubezpieczenie oraz podatek drogowy.
Gratuluję fajnego pomysłu, oby więcej takich postów ze zdjeciami, a wracając do początku tematu jak ludzie mogą w takim syfie jeździć !?, co gorsza to samo widzę w aucie ojca.
Podziwiam, gratuluję i kibicuję.![]()
„Własnością człowieka jest zniknąć, śpieszmy się śmiać ze wszystkiego.”
Blaise Cendrars
Dzisiejszy postęp prac jest dużo bardziej zadowalający, a to z uwagi na to, że nie padało przez cały dzień i mogłem dłubać pod maską do woli.
Wałki nie połamane, więc aż tak tragiczne "bum" to to nie było
Po zdjęciu głowicy okazało się jednak, że po d... dostały wszystkie zawory wydechowe...
Widać to również na tłokach.
Wiązka silnika do naprawy/wymiany ze względu na poprzecierane peszle i gumowe osłony.
Tak to zostawiam do jutra:
A tak wygląda źródło problemu:
Słodkich snów....
CDN...
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki