Witajcie, nadszedł czas by pokazać moją Bellę. Zdjęcia nie oddają w pełni jej stanu bo parę rzeczy zostało już naprawionych no i została porządnie umyta!! W przyszłości dorzucę parę lepszych zdjęć. Szkoda, że nie ma możliwości dorzucenia filmiku bo chyba on najlepiej by oddał jej stanJest to 1.4 ts z 2000 roku, pierwsza rejestracja w Polsce to 01.2001. Urodzona by jeździć po naszych drogach. Oczywiście ma parę niedoróbek bo prawdopodobnie bardzo długi czas stała (dużo przewodów gumowych po prostu zparciało). Poprzedni właściciel także uszkodził zderzak o krawężnik ale to już jest naprawione
pozostało tylko pomalowanie w dwóch miejscach. Najważniejsze dla mnie jest to, że ma tzw zestaw sportowy czyli mały spoiler z tyłu i to przepiękne wnętrze w prawie idealnym stanie, no może było trochę brudne ale to też już "naprawiłem"
p.s
Przepraszam za zdjęcia jeszcze z otomoto ale nie mam na razie dobrych zdjęć wnętrza
Ostatnio edytowane przez Lotnik ; 01-05-2011 o 22:22

na zdjęciach wygląda na zadbanąwizualnie bardzo bardzo pozytywnie.
Ma parę rys na lakierze ale z daleka ich nie widać, podobno była garażowana a wszyscy wiemy ile dla samochodu znaczy garaż![]()
Teraz kilka nowych zdjęć po jako takim doprowadzeniu belli do ładu.
W minionym tygodniu udało mi się zainstalować wycieraczkę z tyłu wraz z silniczkiem bo ktoś ułamał wycieraczkę a poprzedni właściciel jakoś nie miał czasu tego zrobić. Zaraz po kupnie pękł przewód od wspomagania, więc ten także został wymieniony. Naprawiłem mocowanie zderzaka przedniego po uderzeniu w coś, do dzisiaj jednak pozostały ślady na zderzaku, trochę szpecące to ale postaram się pomalować go jak najszybciej. Oraz udało mi się pozbyć tych wszystkich małych zarysowń i przetarć dzięki małej pomocy wkrętarki akumulatorowej, krążka z gąbki i pasty g30. Mówię wam, świetna sprawa. Tanim kosztem i samemu można nadać nowego blasku autu. Naprawiłem wszystkie takie małe wkurzające drobnostki, które wynikły przez ten tydzień typu: otwieranie bagażnika od środka, elektryczne otwieranie szyby pasażera od strony kierowcy (zaśniedziały przełączniki). Wymieniłem na nowe przełączniki zespolone bo z tamtymi coś nie stykało i nie było przycisku włączania świateł przeciwmgielnych tylnych (nie wiem jak to można urwać). A z kolei w przełączniku od wycieraczek było jakieś przepięcie i nie zmieniało biegunowości pompy i jak się dawało spryskiwacz na przód to działał tył, a jak na tył to też działał tył
ale teraz już (na razie) działa świetnie. Posprzątany środek, aczkolwiek tapicerce przyda się pranie bo trochę plam zostało, ale tym się zajmę w wakacje jak będzie na prawdę ciepło by niepotrzebnie wilgoć się nie zbierała. Do wymiany jeszcze szyba przednia (nienaprawialne pęknięcie na dole) no i nieszczęsny zestaw naprawczy do tylnego wahacza
bo koło zaczyna się kłaść. I to w sumie tyle
Pewnie jeszcze jakieś niedoróbki są tam ale wyjdą z czasem to i je się naprawi. Ogólnie po Lancii Delcie jestem mile zaskoczony tym jak ten samochód się prowadzi (myślałem że Delta była sztywna, ale to przechodzi wszelkie pojęcie).
Więc pozdrawiam i do zobaczenia na drogach![]()
Witajcie, po dłuższej przerwie czas napisać troszkę rzeczy które się pozmieniały w Belli. Wymieniony rozrząd, przednie wahacze, komplet sprzęgła i cała skrzynia bo stara już niedomagałanowy czujnik położenia wałków rozrządu, pomalowanie listew koło okien na czarno bo lakier już poodpadał
bez obawy na czarno tak jak być powinno, nie toleruję żadnego przejawu tuningu w swoim aucie. Koło tylne postawione do pionu - zestaw naprawczy wahacza i inne mniejsze rzeczy. A no i cały nowy wydech i komplet świec ngk oraz filtr powietrza
Ostatnio podłączyłem pod swój laptop i wykasowałem błędy poduszki bo się lampka świeciła oraz błędy wtrysków po wymianie czujnika i to tyle na razie. Do wymiany jeszcze szyba po pajączku który się rozlazł :/
No i trochę zdjęć z wycieczki do Działdowa i z wymiany rozrządu i nowych cewek zapłonowych bo w starych gumy popękały aż :/
![]()

zadbana i piekna jak wszystkie 145zazdroszcze wnętrza, taka tapicerke chetnie widzialbym u siebie
miłego śmigania
Bardzo ładna alficzka i jeszcze do tego z łodzi
Poszukuję silnika 3,0 12v
Czesci AR 155 ,146
GG 8401768
Dzięki za miłe słowaaczkolwiek ostatnio walczę z błędem p0170 i falującymi obrotami ale poza tym to jeździ - jak marzenie, w porównaniu z poprzednim moim autkiem jakim była legendarna Lancia delta - to auto poprostu jest z innej epoki
Witajcie, po małej przerwie wrzucam parę fotek z operacji wymiany znaczka od kolegi Wiertło, powiem szczerze że, jestem mile zaskoczony efektem końcowym. Pierwsze dwa zdjęcia z parkingu pod moją uczelnią,
Poza tym to w Belli nic się nie zmieniło, no poza założeniem instalacji gazowej Stag 4 czy jakoś tak.
75&d=1327918867" id="attachment45575" rel="Lightbox_779790" >![]()
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki