POPRZEDNICZKI:
Moja grrrrrrrranatowa strzała - AR 156 :)
Alfa Barus(ia)91 :) - CZARRRRRRRNULA :)
Azurro Fantasia - Barus91 - :)
A oto i ona - wyczekiwana przez niektórych- Barusiowa OSA.
Podstawowe info:
* 147FL
* 2005r
* przebieg: 142681km (na dzień 13.05.2011)
* kupiona od pierwszego właściciela z Belgii
* 1.9 JTD (100-konny traktorek 8V)
FOTKI:
--- MOKRA WŁOSZKA ---
--- W PEŁNEJ OKAZAŁOŚCI ---
--- WYSPRZĄTANA (JAKO TAKO) KOMORA SILNIKA ---
--- DO POPRAWKI ---
A) ZNACZEK (zrobione)
B) KOŃCÓWKA WYDECHU - JAKIŚ CHROM MUSI BYĆ(zrobione) + MALOWANIE TŁUMIKA (zrobione)
C) RĄCZKI - JAK WIDAĆ JEDNĄ JUŻ PRAWIE DOCZYŚCIŁEM, ALE NIE DOKOŃCZYŁEM, BO JUTRO WYJAZD, A PÓŹNIEJ ŚMIERDZI ROZPUSZCZALNIKIEM(zrobione)
D) KUPIONE JUŻ GUMY STABILIZATORA DO WYMIANY
E) MALOWANIE ZACISKÓW HAMULCOWYCH (NA CZARNO - BEZ WIOCHY)
F) PARĘ INNYCH PIERDÓŁEK, O KTÓRYCH W TEJ CHWILI NIE PAMIĘTAM - ALE MUSI BYĆ 'SALON' !
Pozdrawiam,
Wojtek![]()
Ostatnio edytowane przez Barus91 ; 28-06-2011 o 14:40
Wszystko pięknie, ale czemu osa?![]()
„Własnością człowieka jest zniknąć, śpieszmy się śmiać ze wszystkiego.”
Blaise Cendrars

No no no, gratuluje, piękna jest.
Brakuje tego co było w trzech 156 - skórki![]()
Była : 146 1.6TS 97r (2006-2011)
Jest : 156 1.8Ts (2010 - ? )

No nareszcie pokazałeś swoją 147. Ach.. ile to twoje podwórko widziało już Alf. Mam nadzieję, że ta zostanie na dłużej. Nie wątpię, że doprowadzisz ją do ideału, jak wszystkie pozostałe. Czekam w takim razie na relacje z modów.Co tu dużo pisać, jest już teraz piękna. Pozdrawiam.
"RĄCZKI - JAK WIDAĆ JEDNĄ JUŻ PRAWIE DOCZYŚCIŁEM, ALE NIE DOKOŃCZYŁEM, BO JUTRO WYJAZD, A PÓŹNIEJ ŚMIERDZI ROZPUSZCZALNIKIEM"
Tylko rozpuszczalnikiem usuneles wszystkie zadrapania itp??;>

Pięknachoć ja po mojej przedliftowej będę polować na FL z dużą navi, bose i skórą, co mi tam
Przy pierwszym aucie miałam parcie żeby kupić jak najszybciej więc tych elementów w niej brakuje, przy następnej już będę wybredna
![]()
Zadrapań brakTylko to tworzywo jakieś g00wniane i wygląda jakby to ktoś zużytą gumą do żucia polepił ; )
---------- Post added at 22:28 ---------- Previous post was at 22:24 ----------
Ślepia tak skojarzyły się koledze... a że nie miałem jak zatytułować tematu, to voila !
---------- Post added at 22:33 ---------- Previous post was at 22:28 ----------
Była już taka myśl, byłaaaaaa
ALE ALE ...
Napisałem do SZWAGRÓW i w odp. dostałem informację, że za anglika w bdb stanie chcą 2000PLN ... WARSZTAT PUSZ 1400 bodajże, ale teraz nie mają ... Do poliftów na Allegro nie ma- był kiedyś komplet ale do 5D za 800zł - ale z tego nic się zrobić nie da ;/
Poza tym chcę to autko wcisnąć rodzicom (taki był ogólny zamysł, bo "noooooooo Alfy bardzo ładne... ale ile to pali... jakby to diesel był..." - i trafiłemRodzicom się podoba i będę dążył do tego, by były 2 Alfy w domu, a im skóry nie pasują, bo d. się grzeje : D
---------- Post added at 22:38 ---------- Previous post was at 22:33 ----------
Chciałem kupić zadbane auto od pierwszego właściciela za przyzwoite pieniądze - stąd wybór
Silnik - miał być diesel na jakiś czas i jest - w małym autku to 'nawet jedzie'A kiedyś będzie albo benzynowa GT, albo Brera (ale to póki co odległe plany, bo dobrze się w tym autku czuję
)
Schowków na karty i bajeru na kubek nie ma - ale to na plus - nikt mi nie 'naświni'
Reszta - idzie się przyzwyczaić - w 156 większych luksusów nie miałem
---------- Post added at 22:39 ---------- Previous post was at 22:38 ----------
Zostanie, zostanieJeśli wszystko dobrze pójdzie, to zostanie na naprawdę długo
---------- Post added at 22:42 ---------- Previous post was at 22:39 ----------
Navi fajna rzecz, to fakt. Ale poradzę sobie bez![]()
BOSE - być może i u mnie zagości - myślałem nad tym. Ew. 'wjedzie' coś innego dobrze grającego
Skóra - jak wspomniałem wcześniej... Raczej nie będzie, chyba, że trafi się jakaś b.zadbana w przyzwoitej cenie (i NIE czerwona)
Z tym silnikiem to raczej trzmiel.
---------- Post added at 00:44 ---------- Previous post was at 00:37 ----------
To zdecydowanie największy plus tego samochodu.![]()
„Własnością człowieka jest zniknąć, śpieszmy się śmiać ze wszystkiego.”
Blaise Cendrars
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki