Alfa romeo 156
Po prawie pół roku użytkowania 156, pora ją przedstawić. Bella została zakupiona 15 grudnia 2010 z przebiegiem jak pamiętam 109,000 km.
Rok produkcji 2000r
Silnik 1.8TS - najlepsze rozwiązanie porównując 1.6 a 2.0 (szkoda że to nie jest v-ka)
Kolor to rosso proteo, w sam raz pasuje do tego auta (tak jak Blu Cosmo)
Aktualny przebieg to 111 tyś(Trzeba sprawdzić czy prawdziwy)
Od momentu nabycia alfy, zasponsorowałem jej:
- Alu (telefony od Miśka, ktorego pozdrawiam)
- Rozrząd (od Pabla tak jak jeszcze 3 rzeczy poniżej, którego również pozdrawiam)
- Pompę wody
- Filtry
- Olej
- Pasek od alternatora i jeszcze jakiś ;D
Alfa wygląda na dzień dzisiejszy tak:
Hehe, a tu daje zdjęcie alfy przy której pozuje moja siostra
Plany co do alfy są następujące:
- Zakupić ramki forumowe
- Kupić jakąś ładną końcówkę wydechu
- Ewentualnie wrzucić skórki (ale to nie jest na 100%...)
Ma kilka wad, ale pozostawie je dla siebie
Aaa... żeby nie było. Piszę ciągle, w formie takiej jakby to była moja alfa jednak tak nie jest (narazie jest rodziców) Ja mam 16lat, tak jak kiedyś pisałem w "Tu się witamy". Z niecierpliwością czekam na prawko i pierwszą Ar ;]
Tata też przebywa na forum, lecz nie pisze nic i używa mojego konta.
Na fotkach widać też 146 (mam ją 5 rok a nie bylo czasu ją przedstawić), którą niektórzy znają z dzialu sprzedam, zaś czarna 156Sw jest wuja ;]
Pzdr.
Ostatnio edytowane przez Zwol4 ; 23-06-2011 o 14:41
Była : 146 1.6TS 97r (2006-2011)
Jest : 156 1.8Ts (2010 - ? )
no to rodzinka alfistów
ładne belle
"Alfa Romeo podobno się jebie...
-Skąd wiesz?-Nie wiem..."

Korzystając z dzisiejszej pogody wyczyściłem alfę dosyć dokładnie - efekty widać na zdjęciach:
https://picasaweb.google.com/lh/sred...SmKNYkU16iU40A
Tak, wiem wiem komora silnika jest brudna - tak zostanie. Nie ma żadnych wycieków, nie ma co ukrywać więc po co myć??
![]()
Widze, że nie masz halogenów. Może założyłbyś dzienne w miejsce halogenów. Ciężko je dostać ale bywają na allegro.

HmmŁadny widok
Kolor bardzo mi się podoba i fele
Widać, że dbacie o nią
![]()
Alfa Romeo 156 Arcydzieło Designu - Czasopismo "MOTOR"

- Puk puk
- Kto tam?
- Panewkaaa... hehe
Też miałem dwóch n-li z którymi można było pogadać o alfie i ogólnie o włoskiej motoryzacji (jedej jezdzi CC w lpg, drugi astra II 1.8 lpg w coupe) obaj chcieli kupić alfy, może kiedyś kupią .
O panewki tu raczej się nie martwie, rodzice jezdzą ostrożnie nie katują i ogólnie Tata w trasie nie raz "przedmucha" ale to tylko na ciepłym silniku. Wariator? Coś już słychać go, niech zacznie klekotać porządnie to się go wymieni. Przebieg 113120 na dzień dzisiejszy (miesiąc temu dokładnie 23 czerwca przebieg wyniosił 112325), jak widać niepełne 800km przez miesiąc... Także pompa raczej "daje rade" przy takim przebiegu
Edit:
Ale odwaliłem gafe w poście od 23 czerwca... Link nie chodził! Daje tu prawidłowy:
https://picasaweb.google.com/1109350...CLyu3eeTlamefw
Ostatnio edytowane przez Zwol4 ; 23-07-2011 o 23:02
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki