Witam. Od niedawna udało mi się powrócić do markii jestem w posiadaniu Alfy 75 V6. Moje auto jest z 1987 roku i do 2002 jeździło w rękach jednego właściciela w Szwajcarii. Następnie zostało przywiezione do Polski przez 2 właściciela pojazdu gdzie przez 9 lat zrobiło 60tyś km a większość zim spędzało w garażu (zaowocowało to całkiem niezłym stanem technicznym auta ). W tym roku auto trafiło do mnie
. Jest to wersja America z raczej jak na 3.0 słabym wyposażeniem ( brak klimy lub szyberdachu ). Auto wymaga ciągle pewnych prac ale postanowiłem pokazać jego aktualny stan. Co do przyszłych planów to za tydzień odbieram z polerki 'nowe' felgi Borbet typ A 16"/7,5'. Od miesiąca w garażu leży komplet tulei do przedniego i tylniego zawieszenia z pouliretanu. Przedni zderzak jest niepotrzebnie kompletny polakierowany ( wynik naprawy po stłuczce jaką miał 2 właściciel auta ) i trzeba będzie coś z tym zrobić jak i z milionem innych małych pierdółek które systematycznie są poprawiane. Początkowo chciałem wymienić kierownice na oryginał ale z czasem stwierdzam żę MOMO z 'tamtych' lat nawet przyjemne jest w prowadzeniu. Jeśli tylko będą jakieś większe nowości w wyglądzie auta Możecie być Pewni że się Tym z Wami podzielę
.
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
PS: klik na foto i będzie powiększone![]()

Czyste piękno!
Tylko pozazdrościć takiego nabytku.
Z niecierpliwością będę wyczekiwał następnych zdjęć.
Saluti!
Tak jak juz pisałem piękny egzemplarz Ci się trafił, szczerze zazdroszczęMam nadzieję zobaczyc kiedyś ten rodzynek na zywo i może mnie przewieziesz nią;D Pozdrawiam

Pięknie się prezentuje, zazdroszczę Ci takiej fury
![]()
Alfa Romeo 75 Turbo 1987
alfa Romeo 75 Turbo America 1990
Alfa Romeo Giulietta 1.6 1983
Alfa Romeo 145 1.4 boxer 1997
Alfa Romeo 155 V6 1996

przyjemna maszyna, zazdroszczę!

Zacna maszyna jak widać nie nadgryziona rudym k******em.
Jeśli mam czegoś zazdrościć to silnika wzdłużnie i RWD.
Chapeau bas!
„Własnością człowieka jest zniknąć, śpieszmy się śmiać ze wszystkiego.”
Blaise Cendrars
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki