[147] 147'mka Azzurro

Dwa małe foto z dzisiejszej wycieczki do Parku Fontann :P

13.jpg

Na drugiej fotce czysty przypadek trafił że stanąłem koło Giulietty ;D gdyby nie denny aparat fotka pewnie wyszłaby lepiej, ale na tą chwilę jestem na niego skazany :/

14.jpg

Takie i moje zdanie :P jak łatwo się domyślić.. choć jak patrzyłem na Brembo w Julce to już nie mogę się doczekać jak z piwnicy i moje Brembo trafią na auto ;D

Po odpowiednich modyfikacjacjach dalo by rade zamontowac tyle ze stylistycznie juz niekoniecznie ze wzgledu na przetloczenie w 147 pojawiajace sie przy tylnym blotniku.

Mi jakoś niespecjalnie podchodzi kształt progów od Julki żeby przełożyć ;) raczej skłaniam się ku prostym progom od Novitec'a.. ale weźcie nic nie mówcie :P spędzam dni ostatnio na nauce, składaniu motoru w garażu i spaniu :/ nie mam czasu na nic innego.. na szczęście motor już kończę.. a egzamin niedługo też i będzie już luz..

Haha :D Czarny_28 nie martw się ;D Ty masz urlop zapewne czy coś ;P to takie wakacje no nie ;) ?

drift-r masz racje oby do wakacji.. jak wszystko będzie do przodu.. to autko na serwis i chyba już z nowymi hamulcami trasa nad morze ;)

Jeeezuuu! nigdy więcej tyle roboty na raz.. to było niemalże nie do zrobienia!

Ale już na ostatniej prostej jestem..

W związku z tym że skóra to była okazja z anglika to pasażer zyskał full regulacje a mój fotel stary i nowy poszły do zmontowania jednego full z dwóch.. O ile siedzisko sam ogarnąłem bo to łatwe to zdejmowania obicia i gąbki z oparcia juz się wolałem nie podjąć.. stąd czekam na tapicera aż to zrobi..

Ale reszta już w sumie zrobiona..

Mam tylko nadzieje że te wszystkie kilometry kabli które narobiłem będą działać jak trzeba :D

Do radia podpięty mam zestaw 2Connect który zmenia sygnał z kierownicy na taki jaki pasuje do radia JVC więc powinna kierownica działać..

Tempomat zrobiony

Podgrzewanie w fotelach ma instalacje więc powinno działać też..

Wskaźniki na słupku mają instalacje więc tylko pojadę zmienić olej i czujniki podpiąć..

Krótko mówiąc kawał roboty!

Foty robione kalkulatorem tak poglądowo, wrzucę po skończeniu jakąś mała sesję..

20120730231427.jpg

20120730231442.jpg

Foteli z TI mało i ceny z sufitu.. Chciałem je mieć :P ale nie będę aż tyle za nie przepłacał.. Jeśli już miałbym przepłacać za jakieś fotele to za czerwone Recaro z Civic'a Type-R.. a tak to kupiłem w idealnym stanie, podgrzewane z anglika .. Mój fotel będzie przerobiony.. więc same plusy za niską kasę.. ;) dla mnie idealnie.. a po powrocie z urlopu na który zaraz jadę czekają mnie spore wydatki na wmontowanie hamulców ;P bo adaptery już na finiszu są..

To żeby wrzucić prawy fotel z anglika to całkiem dobry pomysł bo regulacja góra-dół i odcinka lędźwiowego może się przydać. Problem jest tylko ze znalezieniem naprawdę zadbanego fotela prawego z anglika. Teraz jakbym miał zmieniać fotele na TI to musiałyby być naprawdę idealne ;)

P.S. Wybierasz się na Forza Italia?

Jest troszkę czasu więc wrzucam parę fotek jak auto na tą chwilę się prezentuje..

Niestety trzeba się będzie powoli brać za lakier bo wygląda coraz gorzej, polerki i woski już dają coraz mniej..

30215561.jpg

67146910.jpg

12922086.jpg

35688590.jpg

85015850.jpg

244.jpg

i wnętrze.. Bardzo wygodne i ładne, choć też jeszcze pare dupereli trzeba poprawić i boczki okleić skórą na wzór GTA bo teraz te boczki tu nie pasują ;D Wygodna sprawa mieć pełną regulacje fotela na obu fotelach..

245.jpg

246.jpg

Mam nadzieję że Ital-Performance wkońcu skończą robić te adaptery to i hamulce wejdą wreszcie.. a potem pewnie będzie mały przestój robót przy Alfie.. bo za parę dni myślę że kupuje Cabrio do dopieszczenia przez zimę jednak niestety nie będzie to Spider.. z prostej przyczyny.. Chcę tył napęd.. więc zapewne będzie to coś Japońskiego lub jak to nie wypali to Niemieckiego..

Pare osób już wie że trwają u mnie prace spawalnicze pod maską ;D

Dziś zakończyłem pracę przygotowawcze i w poniedziałek graty ruszają do obróbki..

Dolot będzie galwanizowany na chrom..

Mocowania dorobione do niego malowane proszkowo na czarno żeby nie rdzewiały.. przy okazji również podstawka akumulatora zostanie pomalowana proszkowo..

Drugą rzeźbą pod maską było coś na wzór rozpórki zrobione z dwóch rurek kwasówki.. będzie to zamontowane na tych dwóch bocznych podłużynicach na których zapinany jest po boku zderzak i fabryczna osłona pod autem..

A funkcją tej ala rozpórki jest właśnie to aby usztywnić i podtrzymywać moją ciężką osłonę pod autem.. która krótko mówiąc spod auta mi wypadła po 1000 km drogi na szczęście prawie pod domem i przy 0 prędkości..

Jakoże wszystkie przymiarki już skończone to wiem że wszystko pasuje i jest gotowe do obróbki i malowania.. przy okazji osłona również uzyska srebrny kolor lakieru proszkowego ponieważ ocynk już po paru zimach nieco się zeskrobał o różne rzeczy :P

Kilka fot z prac:

205.jpg

Żeby nie było przepływka jest tam gdzie powinna tylko od dołu rury dla lepszej estetyki ;)

207.jpg

Widok spod auta: Stożek Simota w obudowie z carbonu.. Pierwsza seria już nie produkowana, nowa wersja jest już zbliżona bardziej do BMC.. (długo czekał w szafie na montaż)
a wlot końcowy pochodzi od 147 GTA.. trafiony przypadkiem na allegro za równowartość 4 paka Redbulla ;)

209.jpg

212.jpg

Widok sprzed zderzaka :D

213.jpg

a przy okazji podstawka oleju do Autogauge ;)

214.jpg

Niebawem fotki efektu końcowego.. ;)

Napiszesz już coś o ciśnieniu oleju i temperaturze jakie osiągasz w swojej 147?

No pewnie, nie ma sprawy.. ciśnienie oleju przy starcie silnika to trochę powyżej 5 Barów.. a potem jakoś koło 3 się trzyma.. Dokładniej musiałbym się przypatrzeć i zapisać sobie.. a temperatura oleju max jest lekko ponad 110°C

Na rozgrzanym oleju czyli min 90st i przy 4 tyś obr/min nigdy nie możesz mieć mniej niż 4,5 bar.
Inaczej bój się o panewki...

Wiesz co to sprawdzę dokładniej jak już auto będę miał i spiszę.. ;) bo jak mówię te wyniki to podaje tak około.. bo nie pamiętam.. a jak wyjadę z dolotem już z serwisu to spiszę dokładniej i podam ;)

Amortyzatory
Powrót