Witam wszystkich..
Jestem alfistą i alfaholikiem od jakiegoś czasu ale dopiero teraz jakoś przyszło mi do głowy by pokazać wszystkim moją 147
Trochę danych:
Alfa Romeo 147
Rocznik 2001
Przebieg 188000 i rośnie
Silnik 1.6 88kW TS, skrzynia 5 biegów manual
Zawieszenie:
Aktualnie FK Automotive Konigsport i poliuretany
Hamulce:
Pomalowana na czerwono seryjne zaciski, tarcze Mikoda nacinane i nawiercane, klocki Ferodo Premier, przewody Goodridge w oplocie, płyn Ferodo 5.1
Wydech:
Takie niewiadomo co, chwilowo za głośny mocno.. na założenie czeka końcowy tłumik CSC
Felgi:
Lato: Novitec N8 18"x7,5 z oponami Toyo T1R (225/40)
Zima: Blackline II 18"x8 z oponami Pirelli Snowsport 240 (225/40)
Inne:
Stalowa osłona pod silnik, oil catch tank, radio 2DIN JVC, głośniki Blaupunkt
Aktualne fotki auta:
Kolejna porcja z innego miejsca
![]()

Bardzo, bardzo ładna. Jestem ciekaw jak bedzie wyglądała z nowym wydeszkiem.
Ale za brak znaczku masz u mnie minusa![]()
Była : 146 1.6TS 97r (2006-2011)
Jest : 156 1.8Ts (2010 - ? )

Co do tylnego znaczka to taką kupiłem :/ naprawa tego jest nieopłacalna.. ale podoba mi się to w sumie więc nie mam co się martwića wydeszek leży i czeka sobie na odpowiednią porę
sam jestem go ciekaw..
W planach mam teraz po powrocie z wakacji właśnie robienie wydechu.. muszę zmienić kolektor na jakiś custom.. albo supersprint.. "posprzątać" wszystko co jest za kolektorem, dołożyć jeden tłumik środkowy.. i na koniec założyć tego CSC.. powinno wtedy mi grać i nie być za głośno.. bo teraz mam przekombinowany przerabiany kolektor fabryczny bez katów.. dwa specjalne katy mam wsadzone za nim i do końca przelot.. jest głośno, paliwożernie, może i doszło coś mocy ale trasa z tym tłumikiem trudna jest.. także napewno coś powalcze..

Kojarzę Cię (to znaczy Twoje auto) z AlfaClubu i powiem Ci tylko jedno - Twój zimowy set, tj. felgi z Blackline'a GT w połączeniu z tym kolorem nadwozia i chromowanymi obudowami lusterek - miód!!! Wyróżniłeś się z tłumu bazując na oryginalnych akcesoriach - lepiej być nie może!
Natomiast na temat pozostałych zmian w wyglądzie nie wypowiadam się... Mam zbyt ortodoksyjne podejście
PS. Wrzuć zdjęcia zimowego seta (i to raczej ujęcia z przodu)
AR 147 1,9 JTD 8V (2004)
AR 159 1,9 JTDm 16V (2007)

Moim skromnym zdaniem ten set zimowy przed zmianami jest idealny (szkoda, że już nieaktualny).
A co do estetyki tyłu - brakuje tam przede wszystkim znaczka i chociażby oznaczenia modelu no i ten tłumik końcowy jest delikatnie mówiąc szpetny. Moim zdaniem bardziej pasowałaby tam subtelna chromowana końcówka wydechu o dopasowanej średnicy. Ale to tylko moje zdanie. Tak jak mówiłem nie jestem fanem "tuningu", a jedyne modyfikacje jakie dopuszczam to te z oryginalnych akcesoriów (lub replik).
AR 147 1,9 JTD 8V (2004)
AR 159 1,9 JTDm 16V (2007)

Co do tłumika zgadzam się.. znudził mi się ten typ.. i mam kupiony dedykowany CSC który czeka na założeniea znaczka że brakuje wiem.. ale to już takie auto zakupiłem.. i nawet gdybym chciał to naprawić to jest to nieopłacalne.. a samego oznaczenia 147 i tak nie chciałbym mieć
jeśli już miałoby coś się znaleźć na klapie to sam znaczek.. ale jest dobrze jak jest..
Alee będzie jeszcze lepiej![]()
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki