Szukałem długo aż znalazłem. Autko moim posiadaniu od tygodnia. Pochodzi ze Szwajcarii od pierwszego właściciela, rocznik 2003, kolor czarny metalik, przebieg 104 k, serwisowany do końca, stan techniczny i wizualny do przyjęcia. Dostałem wszystko co z fabryki dali (książki, instrukcje, oryginalne kluczyki, karta kodowa itp). Na lato fele 18 jak na zdjęciach, na zimę 17 telefony. Wyposażony chyba we wszystko co ładowali do tych aut.
Jak zwykle po zakupie nowego sprzętu gruntowne badanie i odbudowa.
Na dzień dzisiejszy
- wymieniłem olej na Selene 2K + filtry
- wymieniłem klocki na przodzie na Ferodo + malowanie tarczy na czerwono
- naprawa zaciętego zamka w klapie bagażnika,
- serwis klimy,
- poprawa mocowania wydechu (był za luźny i przy starcie i gaszeniu tłukły się rury,
Klocki na tył czekają już w warsztacie na tarcze.
Po sprawdzeniu zawiasu - przód bez zastrzeżeń natomiast tylne wzdłużne + łączniki stabilizatora do wymiany - już zakupione oryginały czekają w garażu na tarcze by zrobić to za jednym zamachem.
Amory na tyle 78 % - spox.
Amory przód: lewy 68% prawy 61% - znając siebie pewnie wymienię jeszcze w tym roku razem z całym przednim zawiasem.
Po przetłumaczeniu książki serwisowej okazało się, że rozrząd miał robiony przy 59 k i 99 k - tak że na razie spokój.
Do zabudowania dwie uszczelki na drzwiach - już zakupione i do naprawy wycieraczka tylnej szyby.
Wrażenia z jazdy powalające. Maszyna ma takiego kopa, zawias i hamulec, że wszystko czym jeździłem do tej pory zostaje daleko daleko w tyle.
Porównując np. Vectrę GTS 3.2 V6 211 PS, którą jeździłem 5 lat od nowości to do GTA przepaść.
![]()

nie jestem fanem sw ale twoj model wyglada ekstra wrzuc jakies fotki srodka i milej jazdy![]()

Dokładnie, kiedyś ganiłem trochę SW ale teraz chętnie bym się zamienił, ta bryła ma coś w sobie, a GTA to już powala, widziałem ją w ogłoszeniu, super wygląda, może kiedyś taką dosiądę![]()
Lukas1020

no no niezła sztuka,ostatnio na mieście widziana
Cuore sportivo.
Moja 156 2.4 JTD

właśnie więcej fotek
Ładna sztuka,wygląda wręcz czadowo.I jak wspomniano wcześniej więcej fot , silnika i wnętrza.
Pierwsze co mi się rzuciło w oczy to koła i czerwone zaciski brakuje tylko nawierceń i nacięć na tarczy ale wyglądają świetnie![]()
"Alfa chociaż mała prowokuje do zgwałcenia pierwszych stu stron kodeksu drogowego."
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki