Była : 146 1.6TS 97r (2006-2011)
Jest : 156 1.8Ts (2010 - ? )
Trochę mam inne zdanie co nie znaczy, że twierdzę, że nie masz racji.ja mam TS z "plastikiem" z 99 roku (akurat 2.0) i też mam przepustnicę na linkę. Pozostałe TS, które widziałem to miały pokrywy plastikowe tak jak moje ale akurat 1.6 z 97 roku nie widziałem (co nie znaczy, że nie widziałem alf z 97roku). co ciekawe 98 tez miały "plastik". Co do alfy kolegi SCHNNAZZI to na fotkach wygląda fajnie. Niestety znam ten kolor na żywo (pewnie to ten sam) i wyglądał średnio. Ale fakt, że ten co widziałem był bez alu i innych bajerów. Ale jednego nie można temu kolorowi zarzucić - a mianowicie... pospolitości. I to może powodować, że... jest ciekawy. Niektórzy malują auta w takim kolorze, aby się wyróżniać a alfa dawała to w standardzie
pozdrawiam
Alfa Romeo 156 2.0TS '99 MOMO - pierwsza, ale nie ostatnia.

Ja też kiedyś widziałem taką Alfę. srednio wygladała. Ale była bez alusów i w dodatku brudna. Za ciekawie się nie prezentowała. Mój wujek mawia, że mam alfe w kolorze majtkowym![]()
Fiat Uno - Ducati 750 Super Sport - Alfa Romeo 156
Mam chorobę zwaną ITALIA

Bo tu welur byłPoprzednicy dołożyli skórkę
zawiecha nie wiem ile obniżona. Ale chyba sporo skoro troszkę opony z przodu się chowa w błotnik. Ktoś trochę kaski musiał wyłozyć na tuning. Szkoda, że to silnik tylko 1.6 hehe. Ja planuje dokładki do zderzaków i progi dołożyć i pomalować całą Alfę na taki sam kolor. Tylko jak to zrobię to bedzie zayeiście nisko, ale zaryzykuje.
Fiat Uno - Ducati 750 Super Sport - Alfa Romeo 156
Mam chorobę zwaną ITALIA

Witam wszystkich i proszę o wyrozumiałość jako że to jest jeden z moich pierwszych postów.Po pierwsze kolego może wrzuć nr VIN bo pierwsze co mi się nasuwa na myśl to "straszny zlepek". Brak klimy przy skórze dla mnie to jest co najmniej dziwne.Tylne oświetlenie jak dla mnie out!.No i ten podłokietnik z tesco to już lekka przesada.Jako miłośnik marki powinieneś przeprowadzać tuning z głową.Radyjko wymienił bym na jakieś ori bo to,"troszkę" nie pasuje.Ale muszę Cię pochwalić za "gustowne" czerwone zaciski które dodają jej sportowego uroku i jedyne co mi przychodzi do głowy na ich widok to ferrari !!Wysunięta końcówka wydechu też nie robi najlepszego wrażenia,wciśnij ją,utnij,nie wiem...ale coś z nią zrób!jeden z użytkowników zauważył że masz z tyłu korby a z przody 4x El szyby.Usuń albo przełączniki albo korbki bo po co udawać...Kolor,na pewno nietypowy - mi się w ogóle nie podoba ale to oczywiście rzecz gustu.Trzymam kciuki za projekt i życzę powodzenia w odchamianiu goWiem jak ciężko jest znaleźć dobrą i zadbaną alfę.Ja szukałem 2,5 roku i mi się udało choć też miałem chwilę zwątpienia i również chciałem kupować zaniedbane auto i doprowadzać je do stanu używalności.Mam nadzieję ze nie obraził Cię ten post,tylko zmobilizował do pracy nad ukochaną alfą.Pozdrawiam i życzę powodzenia w pracach
Ostatnio edytowane przez alfaMaster ; 09-12-2011 o 18:25
Ogarnij chociaż ten gazo-wlotek...![]()
La mia Bella e a volte capricciosa
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki