Witam.
Na forum już trochę opowiadałem o swoim pierwszym samochodzie Alfa Romeo 33 1,7 boxer, który zawirusował mnie na maxa. Niestety musiałem pozbyć się tamtego cudeńka, ale nie minęło dużo czasu jak zakupiłem drugi samochód tj. Alfa Romeo 146 z silniczkiem 1,4 ts (no trochę mniej sportowy od pierwszego, ale daje rade). Z oszczędności kupiłem już tą wersję z gazem sekwencyjnym, jak na razie spisuje się elegancko, też ma swoją piękną duszę. Na razie do roboty przy niej mam układa hamulcowy (tarcze + klocki oczywiście).
Mam nadzieję, że nasza droga będzie długa i szczęśliwa...
Na razie wrzucam zdjęcia 33, jak zrobię zdjęcia 146 to też zapodam![]()
to jeszcze zdjęcie zrobione praktycznie po zakupie
teraz dopiero zebrałem się na wrzucenie fotek
rameczki dosyć fajne, mam nadzieję że nie stracą kolorów7533" id="attachment34742" rel="Lightbox_662385" >
zmienione tarcze i klocki: przód tarcze TRW i klocki LPRtył tarcze Magneti Marelli i klocki AD Polska
mam nadzieję, że po paru kuracjach upiększających Bellla będzie się odwdzięczać miłą jazdą tak jak dotychczas
No ładna 146Tylko felgi to ja bym dał inne z kilku powodów:
-5 ramienne nie za ładnie wyglądają z 4 śrubami(nie są ramiona po równo podzielone między przestrzenie od śrub), choć gdyby te śruby były zasłonięte jakimś dekielkiem to ma rację bytu
-wzór za bardzo mi się nie podoba, a konkretnie to wchodzenie ramion do środka
Jeszcze w kolor dać zderzaki i będzie śliczna![]()
Pozdro i miliona km![]()
Parę zmian nastało. Po tym jak ktoś w poszukiwaniu darmowego paliwa połamał klapkę wlewu paliwa, została kupiona inna troszeczkę kolorem ale pasująca idealniei założona w miejsce starej. Został również wymieniony termostat, doszedłem do ładu alarmem z zamkiem centralnym firmy centurion
zakupiłem również kabelki do drzwi, by na wiosnę pobawić się w ulepszenie elektryki tj. szybki + lusterka elektryczne. Szczególne podziękowania dl użytkownika "erni" za odkopanie prawie nowych kabelków do drzwi. Plany na najbliższą przyszłość, może wizyta u mechanika i podpięcie pod komputer
![]()

na jakiej ulicy ktos poszukiwal darmowego paliwa?moze wybiore sie do rodziny w Bochni za jakis czas i zastanawiam sie gdzie parkowac
![]()
ja przeważnie parkuję wyżej przychodni (niżej ulicy konfederatów barskich) a w czwartki za starą pocztą, no i właśnie tam mi połamali tą klapkę :/
przepływka zmienionagwarancja dwa lata
no mam nadzieję, że już da sobie na razie spokój z fochami
![]()
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki