Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 19
Przeglądasz Forum Alfa Romeo - Alfaholicy. Wyświetlony wątek znajduje się w dziale Nasze Belle - Opisy i zdjęcia naszych Alf.
    Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Bochnia
    Auto
    jeździło się alfa romeo 33, silnik 1,7 boxer, jeździ się alfa romeo 146, silnik 1,4 ts
    Podziękowania za post / Lubię to
    Czas spędzony na forum
    9 d 5 h 51 m

Domyślnie zarażony na maxa

Witam.
    Na forum już trochę opowiadałem o swoim pierwszym samochodzie Alfa Romeo 33 1,7 boxer, który zawirusował mnie na maxa . Niestety musiałem pozbyć się tamtego cudeńka, ale nie minęło dużo czasu jak zakupiłem drugi samochód tj. Alfa Romeo 146 z silniczkiem 1,4 ts (no trochę mniej sportowy od pierwszego, ale daje rade). Z oszczędności kupiłem już tą wersję z gazem sekwencyjnym, jak na razie spisuje się elegancko, też ma swoją piękną duszę. Na razie do roboty przy niej mam układa hamulcowy (tarcze + klocki oczywiście).

Mam nadzieję, że nasza droga będzie długa i szczęśliwa...

Na razie wrzucam zdjęcia 33, jak zrobię zdjęcia 146 to też zapodam
    Załączone obrazy Załączone obrazy zarażony na maxa-dscf0459.jpg   zarażony na maxa-dscf0460.jpg  

2. # ADS
    Akwizytorka
    Mieszka w
    Milano

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Bochnia
    Auto
    jeździło się alfa romeo 33, silnik 1,7 boxer, jeździ się alfa romeo 146, silnik 1,4 ts
    Czas spędzony na forum
    9 d 5 h 51 m

Domyślnie

to jeszcze zdjęcie zrobione praktycznie po zakupie zarażony na maxa-dscf0729.jpg
    teraz dopiero zebrałem się na wrzucenie fotek zarażony na maxa-dscf3032.jpg
    rameczki dosyć fajne, mam nadzieję że nie stracą kolorów7533" id="attachment34742" rel="Lightbox_662385" >zarażony na maxa-dscf3027.jpg
    zmienione tarcze i klocki: przód tarcze TRW i klocki LPRzarażony na maxa-dscf3029.jpg tył tarcze Magneti Marelli i klocki AD Polskazarażony na maxa-dscf3034.jpg
    mam nadzieję, że po paru kuracjach upiększających Bellla będzie się odwdzięczać miłą jazdą tak jak dotychczas
    Załączone obrazy Załączone obrazy zarażony na maxa-dscf3031.jpg  

Użytkownik Pirat drogowy Avatar tomek921
    Mieszka w
    Częstochowa/Kłobuck
    Auto
    Alfa Romeo 156 1.9 JTD CF2
    Czas spędzony na forum
    14 d 5 h 10 m

Domyślnie

No ładna 146 Tylko felgi to ja bym dał inne z kilku powodów:
    -5 ramienne nie za ładnie wyglądają z 4 śrubami(nie są ramiona po równo podzielone między przestrzenie od śrub), choć gdyby te śruby były zasłonięte jakimś dekielkiem to ma rację bytu
    -wzór za bardzo mi się nie podoba, a konkretnie to wchodzenie ramion do środka
    Jeszcze w kolor dać zderzaki i będzie śliczna
    Pozdro i miliona km

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Bochnia
    Auto
    Czas spędzony na forum
    9 d 5 h 51 m

Domyślnie

na razie na tych felgach będzie jeździć na zimę wrzucę felgi oryginalki z 33 zobaczymy jak będzie wyglądać a jak święty mikołaj przyniesie więcej kaski to może zakupie inne felgi

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Bochnia
    Auto
    Czas spędzony na forum
    9 d 5 h 51 m

Domyślnie

Parę zmian nastało. Po tym jak ktoś w poszukiwaniu darmowego paliwa połamał klapkę wlewu paliwa, została kupiona inna troszeczkę kolorem ale pasująca idealnie i założona w miejsce starej. Został również wymieniony termostat, doszedłem do ładu alarmem z zamkiem centralnym firmy centurion zakupiłem również kabelki do drzwi, by na wiosnę pobawić się w ulepszenie elektryki tj. szybki + lusterka elektryczne. Szczególne podziękowania dl użytkownika "erni" za odkopanie prawie nowych kabelków do drzwi. Plany na najbliższą przyszłość, może wizyta u mechanika i podpięcie pod komputer

Użytkownik Ogier Pokaż na mapie Avatar Arthrm
    Mieszka w
    Dublin / Krakow
    Auto
    alfa romeo 156
    Czas spędzony na forum
    2 d 4 h 31 m

Domyślnie

na jakiej ulicy ktos poszukiwal darmowego paliwa? moze wybiore sie do rodziny w Bochni za jakis czas i zastanawiam sie gdzie parkowac

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Bochnia
    Auto
    Czas spędzony na forum
    9 d 5 h 51 m

Domyślnie

ja przeważnie parkuję wyżej przychodni (niżej ulicy konfederatów barskich) a w czwartki za starą pocztą, no i właśnie tam mi połamali tą klapkę :/

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Bochnia
    Auto
    Czas spędzony na forum
    9 d 5 h 51 m

Domyślnie

no to tak, Alfa ma małego foha i teraz muszę kupić przepływkę :/ felgi oryginałki z 33 nie dało się założyć, bo zaciski przednie przeszkadzały.....

próbował ktoś wrzucić do 145/146 felgi z oponami z Mito??
    Ostatnio edytowane przez micrus ; 13-12-2011 o 23:29

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Bochnia
    Auto
    Czas spędzony na forum
    9 d 5 h 51 m

Domyślnie

przepływka zmieniona gwarancja dwa lata no mam nadzieję, że już da sobie na razie spokój z fochami

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Bochnia
    Auto
    Czas spędzony na forum
    9 d 5 h 51 m

Domyślnie

a jednak nie dała sobie :/ samochód unieruchomiony, wyciek oleju + chyba trochę pociągła oleju do spalania :/ ech człowiek nie mógłby być spokojny, w środę odstawiam do mechanika i czekam na wyrok....

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Informacje o temacie

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Tagi dla tego tematu

Tagi użytkowników

brak tagów :(

Zakładki

Uprawnienia