W zeszłym tygodniu odebrana, zakupiona od Tomka_KrK. 159-tka z Belgii 1.9jtdm 16V narazie 136KM, ale z czasem poprawi się jej program.
Rok 2008, 120tyś km przebiegu.
Wersja Progression ze skórą, niestety bez aluminiowych felg, ale dokupi się jej jakieś ładne buciki
Jak narazie czeka na Pabla, aż wróci z urlopu, trzeba jej wymienić rozrząd, płyny i filtry.
Żaden element nie malowany, sprawdzona cała miernikiem. Przebieg FES pokazuje, że nie kombinowany. Zawieszenie sprawdzone w stacji diagnostycznej, jak najbardziej w porządku, amortyzatory ponad 70%.
Do wymiany tylko 2 opony, bo są już słabe. Zrobiliśmy już nią ponad tysiąc km, jeździ się świetnie 320Nm daje radę jak narazie, super się prowadzi i trzyma jezdni.
Jak narazie jestem bardzo zadowolony z zakupu i z tego, że zdecydowałem się kupić ją trochę w ciemno, bo auto widziałem tylko na zdjęciu, wpłaciłem zaliczkę Tomkowi, on ją kupił i sprowadził, ale wszystko to co usłyszałem się zgadzało i auto jest jak najbardziej w porządku, nie malowane, nie kombinowane, przebieg oryginalny, zadbane.
Parę fotek:75" id="attachment31110" rel="Lightbox_628213" >
![]()
Alfa, Lancia & Ducati - czyli italian psycho!

Śliczna gratulacje!! To będzie moja nastepna alfaA Ty sobie wszystko powoli zrobisz, najwięcej człowiek ma na głowie zaraz po zakupie, później to tylko wacha i do przodu
![]()
szerokości kolego!!

AR bardzo ładna, tylko zastanawiam się skąd ta moc silnika?
Z tego co wiem nie było takiej mocy dla 1,9 ? Jeżeli piszesz 320Nm to masz 150KM.
http://pl.wikipedia.org/wiki/Alfa_Romeo_159
Jest: AR 156 Gran Tourismo Alleggerita
Były: AR GTV 3,0 V6 24V / AR 147 1,6 TS / AR 166 2,4 JTD / AR 156 SW 1,9 JTD / Lancia Lybra SW 1,9 JTD

No ładne cacko, widać że jest dobrze utrzymana. Wersja progression, ale w sumie ma parę bajerów jak skóra, kierownica z przyciskami czy tempomat tak więc nie ma źle. Z felg to polecam jakieś oryginalne 17", to taki złoty środek między lansem a komfortem podróżowania.
Gratuluje udanego zakupu i szerokości życzę
Nero Provocatore - AR159 - zawiozę do ślubu!!
Ostatnio edytowane przez Łukasz.L. ; 29-07-2011 o 13:07
Klejek jaki masz kolor belli? Blachy radomskie?
Co bym wiedział jak wypatrzę.
Fajna sztuka ale o bucikach to pomyśl innych)
Alfa Romeo 159 1,9 JTDm 16v, 2007r. ( DPF usunięty, EGR zaślepiony, 188KM i 406 Nm - wszystko w www.cinsoft.pl)
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki