Witam Forumowiczów
Postanowiłem pochwalić się moim maleństwem, które posiadam już od miesiąca i które cały czas dopieszczam :p Jest to wersja Distinctive 2.0 benzynka z manualną skrzynią. Rok produkcji 2002 z przebiegiem 123 tys. km. Jeśli chodzi o wyposażenie, to jest chyba wszystko - bose, dwustrefowa klima, czerwone skóry, szyberdach, pełna elektryka, spryskiwacze reflektorów itd... Dodatkowo autko ma przyciemnione szyby, zmieniony wydech końcowy, obniżone i utwardzone zawieszenie i (moim zdaniem) bardzo ładne felgi 17. Z takimi modyfikacjami ją kupiłem i szczerze powiem, że bardzo mnie to cieszy, gdyż miałem podobną "wizję" na lekki tuning AlfyDlatego jeśli chodzi o plany to takowych na razie nie posiadam. No może poza pomalowaniem w wolnym czasie zacisków hamulców
Z dalszych planów to na pewno regeneracja felg przez zimę - mają otarcia na rancie i wymagają malowania
Jak na razie jestem z Alfy bardzo zadowolony i zawsze jak nią jadę to banan nie chce zejść z twarzyprowadzi się doskonale (jedynie na dziurawych drogach trzeba zwalniać
) i chciałbym żeby zawsze dostarczała mi takich pozytywnych emocji podczas jazdy
a najchętniej to bym z niej nie wysiadał
Zamieszczam kilka fotek z sesyjki, którą zrobiła mi moja kochana druga połówkaza co jestem bardzo wdzięczny.
1479&d=1312322727" id="attachment31479" rel="Lightbox_631309" >
1468&d=1312322686" id="attachment31468" rel="Lightbox_631309" >
75&d=1312322714" id="attachment31475" rel="Lightbox_631309" >
![]()

I jeszcze kilka:
Mały obiecany update
1590&d=1312478659" id="attachment31590" rel="Lightbox_631312" >
![]()
Ostatnio edytowane przez mati_luk ; 04-08-2011 o 19:24

Po pierwsze gratuluje samochodu, bardzo ładna alfa. Fajnie utrzymana i wyposażona (wrzuć jakieś fotki wnętrza)
Po drugie felgi jak najbardziej na tak, zawias też masz obniżony co dodatkowo podkreśla całość
Po trzecie świetne zdjęcia, ma oko dziewczyna. Przyjemnie się ogląda takie ujęcia.
PS. Proponowane modyfikacje
1. Ramka klubowa - koniecznie
2. Reflektory z czarnymi środkami (GTA)
3. Ewentualnie tylna lotka (GTA)
Nero Provocatore - AR159 - zawiozę do ślubu!!
Gratuluję pięknego auta!Jeśli chodzi o koło to sam poluję na taką szprychę...![]()
Auto ładnie się prezentuje i bardzo podobają mi się fotki te w tym "garażu", a szczególnie to ujęcie na tym zjeździe![]()
Albo jeździsz na glebie, albo jesteś emerytem...

Witam,
Alfina elegancka.. ładnie posadzona, też w końcu musze to zrobić.. no i w końcu nie diesel tylko dwulitrówka w benzynie.. Lubie to.
dobry olej, rozsadne użytkowanie i bedzie jeździć.. pzdr

Dzięki wszystkim za miłe słowa. Co do fotek to za jakiś czas zrobię fotki wnętrza, tylko muszę jeszcze dopieścić co nieco środekale na pewno wrzucę. Na dniach dodam jeszcze kilka fotek z innymi ujęciami z sesji z pierwszych postów.
sickboy
-w ramkę klubową będę się musiał na spokojnie zaopatrzyća z zewnątrz na razie jak dla mnie jest idealnie. Może kiedyś z nudów zacznie mnie ciągnąć do modów w stylu reflektory z czarnymi środkami, czy np lotka z tyłu. Pożyjemy zobaczymy
zales00
-moje szprychy to dotzy, ale jaki model to już niestety nie wiem
BAKU147
-generalnie to rozglądałem się za 1.6, ale nie odrzucałem perspektywy 2.0no i cieszę się że akurat z takim silniczkiem mi się trafiła. Co do oleju to wymieniłem zaraz po zakupie i aktualnie jeździ na Castrolu 10W40 półsyntetyk. Nie katuję na zimnym silniku, no i ogólnie staram się dbać najlepiej jak potrafię
Ps. Pani fotograf przekazałem pochwały co do zdjęćTak jeszcze mi się przypomniało co do planów, tak bardziej ze środka, to gałeczka zmiany biegów prosi się o wymianę, no i myślę że na przyszły sezon zawitają dywaniki klubowe. Na razie wystarczą te które są.
Ostatnio edytowane przez mati_luk ; 03-08-2011 o 23:49
Felga robi robotę... mam nadzieję że jak kupię nie będzie stało u mnie za wysoko tylko tak jak u Ciebie.
Co do oleju popełniłem ten sam błąd co Ty... zaraz po zakupie zalałem Castrolem...poczytaj wątek temat rzeka, jaki olej lejecie/polecacie?? . Ogólnie jeszcze nie wymieniałem zalanego u mnie magnateca bo też niedawno go zalałem, ale zrobię to przed zimą.
pozdro

ładna alfa, nie potrzeba nic ulepszać z zewnątrz, i wzór felg jedyny słuszny jaki wg mnie pasuje do alf, sam miałem podobne (alessio spider) i sam sobie ich zazdrościłem![]()

daroo
- haha mam tak samopatrzę na nią i sam sobie zazdroszczę
zales00
- co do felg, to jak bym nie kupił obniżanej to na pewno prędzej czy później bym obniżał. Niestety seryjna 147 stoi dosyć wysoko i taka nieładna szpara się robi w nadkolach, jakby stała na szczudłach
A co do oleju to troszkę dałeś mi do myślenia kolego. Poczytałem trochę ten wątek i widzę że castrol i mobil trzeba omijać, za to koledzy alfiści głównie polecają motula i valvoline. Szkoda mi teraz zlewać olej zalany raptem 3 tygodnie temu :/ Generalnie to ja mało jeżdżę (ok 8-9 tys na rok), więc myślę że już przejeżdżę zimę i na wiosnę zmienię na coś lepszegoCzłowiek cały czas się uczy
Zamieściłem mały update zdjęć w drugim poście.
Pozdrawiam
I na zakończenie ostatnie 3 z tej sesji:
![]()
Ostatnio edytowane przez mati_luk ; 04-08-2011 o 21:01
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki