Już jakiś czas udzielam się na forum i przyszedł czas żeby przedstawić swój samochód.
Przed Wami moja Alfa Romeo 159 w kolorze grigio argento, z silnikiem 1.9 JTDm 16v o mocy 136 KM. Rocznik 2006. Jak nietrudno się domyślić po mocy silnika auto pochodzi z BelgiiSprowadziłem ją jakieś 2 miesiące temu. Samochód miał przebieg 142k km. Od tego czasu szczęśliwie i bez większych przygód udało mi się dobić kolejne 4k km.
Alfa w wersji wyposażeniowej Progression. Poprzedni właściciel zmienił fabrycznego grajka na zestaw Kenwood DDX 6029 ze zintegrowanymi modułami KNA-G520 (nawigacja) oraz KCA-BT100 (zestaw głośnomówiący bluetooth). Felgi seryjne 16". Uważam, że przy stanie polskich dróg jest to rozsądne rozwiązanie.
Po przywiezieniu auta od razu zrobione:
- wymiana rozrządu
- wszystkie filtry i olej
- koło pasowe
Do zrobienia jeszcze pozostał jeszcze kolektor - osławione zatarte klapy wirowe. Przydałoby się również pomalować maskę, ponieważ jak to we wszystkich AR 159 jest na niej trochę odprysków "poautostradowych". Więcej grzechów nie pamiętam
Z autka jestem naprawdę zadowolony zarówno pod względem wizualnym, jak i technicznym. Myślę, że nie mogłem wybrać lepiej. Nie zamierzam w niej nic zmieniać, upiększać, malować, kolorować, doklejać itp. Uważam, że nic jej nie brakuje
Poniżej zamieszczam kilka fotek
![]()
Ładna sztuka skórka i wogóle kulturka, no gratulacje ładna srebrna strzała![]()

Cóż można napisać, ślicznotka![]()
Uwielbiam ten przódegzemplarz prezentuje się ekstra, faktycznie nic mu nie brakuje, wymieniony sprzęt grający również prezentuje się ciekawie
![]()
O zdecydowaniu się na to konkretne auto w dużej mierze zadecydował właśnie ten Kenwood. To naprawdę fajna sprawa. Szczególnie ten zestaw bluetooth. Na ekranie głównym wchodzi się w zakładkę telefon i można mieć aparat cały czas w kieszeni. Da się wybrać numer, zadzwonić, przekopiować książkę adresową. Mnie się to bardzo przydaje, bo dużo gadam w aucie przez telefon. Moduł nawigacyjny natomiast wykorzystuje system Garmin.
A zderzak czemu był malowany?
Jest: Alfa Romeo 156 2.4 175KM Była: 156 1.8 144KM i Lancia Lybra 2.4 JTD 136KM

Gratulacje z dobrego wyboru!!
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki